COVID-19 zasáhl už do prvního kola 1.A třídy

0

V úterý 18. srpna vydala STK FAČR Plzeňského kraje úřední zprávu, ve které mimo obecné informace pro kluby a rozhodčí, uvedla i odložení jednoho ze zápasů 1.A tídy, kvůli uvalené karanténě.

Rozhodnutím STK FAČR Plzeňského kraje bylo pro uvalení karantény odloženo utkání prvního kola mezi Starým Plzencem a Žichovicemi. Souboj týmů, které v předchozí přerušené sezóně byly na opačných pólech tabulky (Žichovice první, St. Plzenec poslední), tak budou kluby domlouvat v náhradním termínu, který musí následně STK schválit. Redakce se spojila se zástupci obou týmů a níže je jejich vyjádření.

 

Milan Jíra - předseda fotbalového oddílu SK Starý Plzenec:

Bohužel musím konstatovat, že odložení zápasu bylo iniciováno z naší strany, jelikož bylo zjištěno pozitivní testování jednoho z členů výboru týmu a následně i dalších lidí. V současné době je v karanténě celkem tuším 8 lidí, a to nejméně do příštího úterý. Vzhledem k situaci, kdy jsme nuceni provést kompletní dezinfekci našich prostor a jsme v očekávání dalších testů, bylo z naší strany nejrozumnější dohodnout se na odložení zápasu. Doufám jen, že lidi, kterých se to týká, budou v pořádku a brzy se budeme moci vrátit do standardního režimu. I když tím trpí fotbal, zdraví je v tomto případě přednější.

 

Michal Čadek - trenér TJ Žichovice:

Informaci jsme přijali a musíme jí respektovat. Přeji do Plzence všem dotčeným, aby byli zdravotně v pořádku a mohli zase fotbalově fungovat. Fotbal už utrpěl dost a to i na amatérské úrovni. Všichni jsme zvyklí, že se v sezóně hraje a když se nehrálo... no, bylo to divné. Teď se snažíme najít nějakého soupeře na víkend k přátelskému utkání, abychom byli pořád v tempu, jako karanténou nedotčené týmy, které budou hrát soutěž. Dozvěděl jsem se, že v podobné pozici nejsme jediní v republice, tak snad se s někým dohodneme. (karanténa byla uvalena na tým SK Kosmonosy "B", a to na dvě utkání se Sokolem Chotětov a TJ Slavií Radonice, s původními termíny o následujících srpnových víkendech, pozn. redakce)

 

V úřední zprávě STK FAČR Plzeňského kraje uvedla taktéž základní bezpečnostní informace pro kluby a rozhodčí. My si je dovolíme zveřejnit:

1) Každé družstvo nastoupí na hrací plochu samostatně, nekoná se společný nástup.  

2) Hráči a rozhodčí se před utkáním nezdraví podáváním rukou.

3) Losování před utkáním se provede pouze za účasti rozhodčího a kapitánů obou družstev.

4) Hráči ihned po utkání odcházejí do kabin s naprostou minimalizací jakýchkoliv kontaktních pozdravů (podávání rukou apod.) se soupeři a rozhodčími.

 

Za redakci Fotbal u nás přejeme vem týmům, aby se jim karanténa vyhýbala a všichni se mohli bavit fotbalem stejně, jako tomu bylo v minulých letech.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou