Ze svazu uniklo, co s rozehranými soutěžemi. Vyhrála varianta, se kterou veřejnost vůbec nepočítá

1

Vládou vyhlášený nouzový stav byl prodloužen a dohrání nižších soutěží přímo na hřištích jednoduše nebude termínově možné. Amatérské týmy nemohou přepnout na anglický formát a hrát opakovaně během pracovního týdne v taktu středa-sobota, jak se zvažuje u profesionálů. Podle uniklého dokumentu ze svazu, který má redakce k dispozici, se ale přesto našla možnost, jak zápasy dohrát.

Přístup k informacím z fotbalové asociace, nebo z krajských či okresních fotbalových svazů, je v dnešní době velmi složitý. Přesto je jasné, že vítězná varianta vyřešila i jeden z dalších problémů, pro které padlo původně preferované dohrání soutěží systémem středa-sobota. Tím byl nedostatek rozhodčích, kteří v týdnu pracují.

 

V telefonickém rozhovoru s naším informátorem jsme rozebrali obsah tajného dokumentu a zrekapitulovali jsme si zároveň, jaké varianty svaz postupně navrhoval. Dostali jsme také odpovědi na některé organizační nejasnosti. Pojďme si tedy podrobněji popsat jednotlivé varianty ve stejném pořadí, jak nám je zmínil náš informátor.

 

Tabulka z podzimní části bude tabulkou konečnou, která rozhodne o postupech a sestupech

Historicky úplně první varianta, kterou ale činovníci svazu smetli poměrně rychle ze stolu, protože by otevřela mnoho stížností, které by v mnoha případech mohly skončit až soudem. Polovina odehraných zápasů není jednoduše dostatečná pro objektivní vyhodnocení, který tým si zaslouží postup, nebo bude naopak odsouzen k pádu do nižší soutěže.

 

Soutěže se dohrají ve zrychleném režimu

Ani tato možnost po vzoru Premier league neprošla. Jak už jsme si popsali, narazila mimo jiné na limit termínové listiny a také aspekty civilního života hráčů, rozhodčích a ostatních lidí, kteří jsou nedílnou součástí mistrovských utkání.

 

Celý ročník bude anulován a koncem srpna se začnou soutěže hrát znovu se stejnými týmy a rozlosováním ročníku 2019/2020

Tato varianta měla až doposud největší zastání nejen přímo na svazu, ale i mezi kluby a širokou fotbalovou veřejností. Zásah vyšší moci jednoduše vymaže rozehranou sezónu a všichni se s tím budou muset smířit. Slavit budou týmy ohrožené sestupem, oči pro pláč naopak uvidíme u týmů, které s náskokem vedou aktuální tabulky svých soutěží.

 

Utkání se dohrají pomocí moderních technologií online. Hra FIFA 2020 určí konečné pořadí 

Vítězná varianta, o které se doposud nikdo před veřejností nezmínil, se zrodila při skype meetingu jednoho Krajského fotbalového svazu a dá se stručně shrnout jako varianta tzv. „esportu“, který by rozhodl o konečné pořadí týmů pro sezónu 2019/2020.

 

Co to v praxi znamená? Z každého mužstva budou nominováni dva hráči, kteří na herních konzolích budou reprezentovat svůj klub ve hře FIFA 2020. Podmínkou je, že hráč musel na podzim nastoupit alespoň ke dvou mistrovským utkáním.

 

Na dotaz, jak by se opatřily herní konzole, nám náš zdroj sdělil, že se již pokusili z titulu krajského svazu podat dotaz na FAČR. Fotbalová asociace by konzole zakoupila a do klubů je zapůjčila. Následně po odehrání všech zápasů by byly konzole navráceny a darovány do dětských domovů.

 

Je tedy možné, že hra FIFA 2020 rozhodne o postupech a sestupech v reálných soutěži? Pokud by nebylo prvního apríla, jistě by to možné bylo.

 

Fotbalunas.cz vás zve na kvalifikaci pro nultý ročník Pivovary Lobkowicz esport ligy!

V kalendáři vidíte datum 1. dubna, ale níže uvedené řádky už aprílem nejsou. Zveme všechny kluby a hráče, aby se v rámci výzvy #stayhome (zůstaň doma) zapojili do naší nové sekce esport, díky které budete mít možnost poměřit síly ve hře FIFA 2020. Ne jako jednotlivec, ale jako člen vašeho fotbalového týmu. To je naprosto jiný model, než je ve světě esport běžné.

 

Generální partner Pivovary Lobkowicz pro vás připravil opravdu bohaté „prize money“ a to v podobě sudů ze 7 regionálních pivovarů PLG - Rychtář, Klášter, Ježek, Vysoký Chlumec, Uherský Brod, Černá Hora, Protivín-Platan, které budeme rozdělovat nejen na konci sezóny, ale i po ukončení kvalifikace.

 

Registrace do kvalifikace běží

Dnešním dnem se otevřela registrace týmů do kvalifikace, které rozhodne o budoucím nasazení do nultého ročníku. Čím dříve se zapojíte, tím vyšší ligu můžete se svým klubem hrát! Jak vysoko budete v nultém ročníku nasazeni rozhodne právě kvalifikace. Doporučujeme přihlásit i pro potřeby kvalifikace více hráčů. Pokud nemáte v týmu zatím nikoho, kdo by hrál FIFU online, je nejvyšší čas to změnit! Pro ligy a turnaje na našem webu nebude požadováné žádné startovné. Jediný náklad pro vás tedy může být zřízení účtu v síti PlayStation.  

Jak se registrovat do Pivovary Lobkowicz esport ligy? Stačí k tomu čtyři jednoduché kroky, jinými slovy čtyři minuty času.

 

1.       Zaregistrovat se na fotbalunas.cz   (https://fotbalunas.cz/registrovana-sekce/)

2.       Požádat v sekci Nastavení - Můj klub (https://fotbalunas.cz/registrovana-sekce/muj-klub/) o roli „Hráč“ a nechat si jí schválit. Podmínky a popis k rolím najdete přímo v registrované sekci Pro urychlení schválení je vhodné uvést i mobilní spojení, aby se s vámi administrátoři mohli v případe nejasností spojit.

3.       Požádat v sekci „Můj klub“ o roli  „eSport“

4.       Na adresu esport@fotbalunas.cz pošlete z emailu, který jste použili k registraci, vaší přezdívku ze sítě PlayStation Network, ta bude přirazena k vaší eSport roli. Pouze uživatelé s přiřazenou přezdívkou mohou nastupovat za klub v rámci Pivovary Lobkowicz esport ligy!

 

 

Bližší informace k esport lize si budete moci přečíst již zítra ráno. Znáte někoho, kdo hraje FIFU a je v ní dobrý? Vyzvěte ho ať hraje za svůj fotbalový tým. Řekněte mu o naší výzvě a sledujte nás i na instragramu!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 4. 2020 09:20
Soutěže se můžou normálně dohrát bez letní pauzy a pak hned pokračovat novou sezónou. Je to pořád lepší, než čekat do srpna na začátek nové nebo vymyslet nějaké poháry. Na dovolené stejně skoro nikdo nepojede.

Ostatní čtou