Pavel Horváth vstřelil svou první branku mezi amatéry! Jak se dostal k působení v I.A třídě?

0

"Každý se snaží, kluky to baví, chtějí se zlepšovat a ukazovat ze sebe to nejlepší. Samozřejmě vyhrávají, a to je nálada vždycky lepší. Můžu dokonce říct, že tím žijí," řekl mimo jiné během rozhovoru Pavel Horváth, který vyhrál anketu o nejužitečnějšího hráče 16. kola 1.A třídy Plzeňského kraje. Celý rozhovor s ním o působišti v Žichovicích najdete níže.

Blahopřeji k vítězství v anketě. Nastoupil jste do zápasu se Starým Plzencem a zazářil jste. Jak z vašeho pohledu zápas probíhal?

Tak já myslím, že jsme byli celý zápas lepší, vítězství mohlo být i vyšší a je zasloužené. Samozřejmě to byl první ostrý zápas po přípravě, takže tam trošku nervozity bylo. Já musím říct, že jsem s klukama vlastně, i vzhledem k tomu, že jsem měl nabitý program s béčkem Plzně, neodehrál ani jeden přípravný zápas. Ale doufám, že to na hřišti nebylo moc vidět. Osobně jsem čekal, že v 60. minutě kleknu a že to nedohraju, ale cítil jsem se poměrně dobře, takže jsem téměř celý zápas odehrál.

 

Vstřelil jste branku z přímého kopu. Byla to pro vás taková ta klasická situace v blízkosti šestnáctky a technicky kolem zdi? Nebo jak to tam padlo?

Pro mě to byl celkem kuriózní moment, protože ten balón byl spíše na středu brány, kousek před pokutovým územím a brankář soupeře si nejprve stavěl míč od levé tyče a pak od pravé. Jak byla zeď přes celou bránu, tak jsem koukal, kde brankář stojí a využil jsem toho, že toho asi moc neviděl.

 

Podle zápisu na zápase přihlíželo zhruba 550 diváků, což je poměrně velká návštěva na tuto soutěž. Jaká byla samotná podpora? A vnímal jste, že hodně lidí mohlo přijet hlavně díky Vám?

To netuším. Nechci říct, že mi to nepřišlo, nevím jaká návštěvnost je na zápasech, když tam nejsem, ale vždy když hraju, tak diváky, ať už nadávají nebo fandí, moc neprožívám. Uvědomuji si, že jich tam bylo dost a že podporovali. Samozřejmě je dobré, když i na tuto soutěž lidé chodí. Měla by to být hlavně zábava, já myslím, že při zápase byla spousta momentů, které byly fotbalové, a myslím, že lidi to bavilo.

 

Po ukončení profesionální kariéry jste v amatérských soutěžích debutoval v Březové. Od podzimu oblékáte dres Žichovic, za které jste, i vzhledem ke své vytíženosti, odehrál teprve tři utkání a až teď jste poprvé za amatéry skóroval. Padla už nějaká pokuta za první branku v týmu do klubové kasy, jak je to asi ve všech klubech zavedeno?

(smích) Nevím, jestli díky respektu mi zatím nikdo nic neřekl, ale myslím, že kluci se určitě ozvou. Samozřejmě teď ta situace je trošku jiná, vzhledem k tomu, že se nějaký čas nebude hrát, ale řekl bych, že na to přijde čas. A samozřejmě, pokud se ozvou, rád nějakou částku zaplatím, to k tomu patří.

 

Po zápasech, na kterých jste přítomen, zůstáváte s klukama, jak se říká „na jedno“, nebo rychle balíte tašku a odjedete?

Po posledním zápase jsem tam na společné akci odkoukal celý zápas Plzně s Příbramí. Ale vzhledem k tomu, že jsem pak jel autem do Plzně, protože jsme druhý den ráno hráli s plzeňským béčkem, tak jsem pít nemohl. Ale kluci vítězství oslavili, pro mě to byl příjemně strávený večer a probrali jsme odehraný zápas.

 

Jak jste se vůbec dostal do Žichovic? Nějaká známost s trenérem nebo vedením klubu?

Václav Hanzlík, tiskový mluvčí plzeňské Viktorky, tam hrával a přes něj mě oslovili pan Koželuh a pan Mourek, kteří v Žichovicích fotbal dělají, zda bych si za ně chtěl zahrát. Tak jsme se domluvili a jsem rád, že si zde můžu kopnout.

 

Jaký máte pohled na fotbalovou partu v Žichovicích?

Já si myslím, že na to, že to je 1.A třída, tak je tam hráčů spoustu. Není to o tom, že se sejde jen deset, dvanáct hráčů. Nechci tím říct, že je tam boj o kádr nebo se dostat alespoň na lavičku, ale každý se snaží, kluky to baví, chtějí se zlepšovat a ukazovat ze sebe to nejlepší. Samozřejmě vyhrávají, a to je nálada vždycky lepší. Můžu dokonce říct, že fotbalem žijí. A není to jen o tom, jít si jen zahrát, ale probírá se hodně taktika a jak předvést na hřišti to nejlepší. To je podpořené i trenérem, který je na každý zápas připravený, shání informace o soupeři a hráčům dobře radí.

 

Už jste nakousl momentální situaci v ČR, kdy se přerušily všechny zápasy vzhledem k epidemii, která naší republiku postihla. Kdyby žádné nařízení nebylo a zápasy se normálně hrály, byla by šance, že byste se ještě na jaře objevil v dresu Žichovic? I vzhledem k vašemu novému trenérskému angažmá v Příbrami?

Já si myslím, že pokud by to časově vyšlo, tak se to vůbec nevylučuje. Věřím, že dohoda v Příbrami by mohla být podobná jako v Plzni a pokud nebude přesun na zápas někam na kvap, abych lítal ze zápasu na zápas, tak si rád přijedu zahrát. Fotbal mám rád v jakékoliv podobě a samozřejmě je jiné být na hřišti jako hráč jakémkoliv týmu, než jen za tou lajnou jako trenér. Myslím si, že pokud se bude hrát, tak určitě ještě něco v dresu Žichovic odehraju.

 

Ode mě je to všechno. Ať se vám v novém působišti daří.

Děkuji moc. Hlavně aby se hrálo!

 

Autor: Jakub Volák, redaktor fotbalunas.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou