Zápisník Lukáše Váchy – Při reprezentační pauze bude v ČFL běhat hodně zajímavých jmen

0

V tomto díle svého blogu Vám Lukáš Vácha sdělí svě postřehy ze zápasu v Benešově, zastaví se u svých rituálů a přidá i něco o letní přípravě.

Vyjeli jsme na zápas do Benešova. To utkání se nám bodově povedlo, ale ohledně výkonu to byl náš nejhorší zápas od té doby, co v této sestavě jako béčko fungujeme. Body jsme získali s velkým štěstím. Nebyli jsme vůbec efektivní a vytvořili jsme si méně šancí než v minulých zápasech. Nedokázali jsme skórovat a měli jsme pouze dvě vážnější ohrožení soupeřovi branky. Benešov své dvě velké šance, které měl v závěru, také nevyužil. Nastal tak bezbrankový stav po devadesáti minutách. Minulý týden jsem se parodoxně o penaltách po remíze zmiňoval a teď přišly na řadu. Jsem rád, že jsme v rozstřelu dokázali zvítězit a připsat si bod navíc. Jsou to pro nás dobré dva body z venkovního hřiště. Takže ohledně bodového zisku panuje spokojenost, ale herní stránka nebyla vůbec ideální.

 

Ještě se vrátím k penaltám. Hned, jak na ně přišlo, tak se mi promítlo hlavou, že jsem tuto situaci komentoval v mém zápisníku. Psal jsem, že bych byl nejraději, abychom je zažili co nejdéle a získávali plný počet bodů. Když jsem byl soustředěný na zápas a rozhodčí odpískal konec, tak to bylo takové neobvyklé. Je to nezvyk, ale nakonec jsem se na to těšil. Pan rozhodčí nám řekl, že se nemusí určovat pořadí a ti co dohráli zápas, tak mohou chodit kopat, jak chtějí, což je velká výhoda. V první sérii jsme nedali. Já jsem chtěl jít jako pátý, přede mnou šel Lukáš Juliš. Přeci jenom se od nás zkušených čeká, že tu penaltu dáme. Podržel nás brankář, který chytil dvě soupeřovi penalty a tak jsme získali bod navíc. Pro diváky je to určitě zajímavé rozuzlení zápasu a musím se opakovat, že v konečném součtu budou ty body z penalt možná rozhodující. Pro nás je dobré, že jsme v Benešově ztratili pouze bod a ne dva. V tabulce to není takový rozdíl.

 

I v Benešově byla pěkná návštěva. Pro lidi je to možnost vidět hrát Spartu ve městech, kde třeba ještě nikdy nehrála nebo tam hrála minimálně. Zrovna v Benešově byla spousta našich fanoušků, kteří za námi přijeli. Za to jim děkuji. Atmosféra byla opravdu dobrá. V Benešově je pěkný stadion, hřiště bylo výborně připravené a i ta kulisa byla fajn. S Benešovem jsme hráli i v přípravě, kde jsme my prostřídali hodně hráčů. Styl hry Benešova se mi už tam líbil. Snažili se hrát už od zadních řad konstruktivně. Nikdo to s nimi nebude mít jednoduché. To samé bylo, když jsme hráli v Domažlicích. Tyto týmu budou doma hodně nepříjemné. V přípravě jsme hráli s Benešovem na menším hřišti, kde nás hodně presovali. Teď jsme hráli na větším hřišti a bylo to úplně jiné.  Prezentovali se velmi dobrou obranou a kombinační hrou, což si myslím, že je pro ně plus.

 

Report ze zápasu s Benešovem najdete zde

 

Táborsko zatím získalo plný počet bodů, myslím, že je to jeden z hlavních favoritů soutěže. V tříbodovém systému na ně právě díky vyhraným penaltám ztrácíme jediný bod, což je pro nás dobré. Jsme pořád na dostřel. Motorlet po dvou výhrách nebodoval a ztratili i béčka Plzně a Slavie. U všech rezervních týmů bude hodně záležet, kdo je posílí z áčka. Každopádně Slavia i Plzeň mají široký kádr a pendlové z áčka se dají čekat. Nikdo však neví, jak se k tomu kdo postaví. Pro nás bude důležité uhrávat dál body a držet si formu. To je předpoklad k tomu, abychom byli úspěšní.

 

Před zápasem jsem měl dříve spoustu rituálů, které jsem plnil. Teď už jich je méně.  Jsou to takové jednoduché věci. Na hřiště vstupuji pravou nohou, první si navlékám pravou stulpnu a obouvám pravou kopačku. To se snažím dodržovat. Nechci na tom být ale závislý. Na tyto věci se ale úplně nesoustředím, spíše chci být v hlavě připravený na zápas. Snažím se před zápasem dobře regenerovat, přistupovat k tréninku před zápasem tak, abych byl koncentrovaný na utkání samotné. Zkouším si věci, které budeme chtít v zápase jako tým hrát, ale pravidelné rituály to nejsou. Jde mi hlavně o to, abych byl opravdu připravený podat dobrý výkon.

 

Ještě se na skok vrátím k letní přípravě. Žádný sportovec jí nemá moc rád. Když se vracím po volnu, tak je to složitější, obzvláště bloky v prvních týdnech, kdy se hodně běhá a nabírá se kondice. Je to nepříjemné a takové nezáživné. To mě moc nebaví, ale patří to k tomu. Ve volnu jsme měli ve Spartě individuální plán. Člověk se snaží dělat svoje koníčky. Já si zajdu na tenis, zahrajeme si fotbálek s kamarády a tak podobně. Na start přípravy jsem byl tedy v pohodě. Měli jsme hodně přípravných zápasů, což kvituji, protože je lepší hrát a získávat herní praxi. Obzvláště, co se týče mladých kluků, protože hlavně hrou budou nabírat zkušenosti a budou řešit ty zápasové situace jinak než na tréninku. Trénink prostě zápas nenahradí. Kondiční stránka je samozřejmě také důležitá, což všichni vnímáme. Na soustředění v Popradu jsme si zahráli s Ružomberokem nebo s juniorkou Arsenalu, což byly dobré zápasy. Před čtrnácti dny jsme měli modelový zápas s naším dorostem. Trenéři si to chtěli vyzkoušet, protože je tendence, aby mladí z devatenáctky mířili k nám do béčka a potom i do áčka.

 

Informace o zápasu s Arsenalem najdete zde

 

V dalším kole nás čeká Hostouň. Na soupisce mají známé hráče jako Trapp, Marek a Dosoudil. S Radkem Dosoudilem a Tomášem Markem jsem hrál, s Petrem Trappem jsem se také potkával na hřišti. Jsou to kluci, které znám. V minulém kole získali první bod po remíze se Štěchovicemi. Měli bychom být favoritem. Na domácím hřišti chceme určitě vyhrát a napravit herní výpadek z Benešova. V sobotu máme přípravu na zápas a tam se dozvíme větší detaily. Uvidíme, jestli budou nějaké posily z áčka. Příští kole je v lize reprezentační přestávka, to by v béčkách mohlo být na posily z ligy zajímavé. Nikdy nikdo neví, jestli z áčka někdo přijde nebo ne.

 

První díl Zápisníku Lukáše Váchy si můžete přečíst zde

 

Ve spolupráci s redakcí fotbalunas.cz jsme se rozhodli dát Vám, čtenářům, možnost zapojit se také do tvorby tohoto zápisníku. Přímo pod článkem můžete do komentářů vložit otázku, na kterou byste chtěli mou odpověď. Vaše dotazy by se měli týkat mého aktuálního působení v ČFL. Vždy jednu otázku vybereme a rád odpovím. Dotazy můžete psát do středy.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou