FOTO & VIDEO: Milan Baroš řádil v Lanžhotě

0

Ostravský Baník postoupil přes Lanžhot díky dvěma brankám Milana Baroše. Z poháru je i Ždírec, který padl s Líšní. Další kola MOL Cupu se tak obejdou bez celků z divizní skupiny D.

TJ Sokol Lanžhot - FC Baník Ostrava 1:3 (1:3)

 

10. Královič – 2. Smola, 28. a 35. Baroš

 

TJ Sokol Lanžhot: Klimeš – Šenk, Mikúšek, Bárta, Dobšíček – Hílek, Krejčíř – Královič, Bartoš, Kleiber (79. Lenhard) – Dovhanyuk (83. Lapin).

 

FC Baník Ostrava: Budinský – Celba, Pokorný, Procházka (46. Šindelář), Granečný – Holzer, Kaloč, Jirásek (46. Jánoš), Lalkovič – Baroš, Smola (63. de Azevedo).

 

Rozhodčí: Machálek – Podaný, Dobrovolný

Diváci: 3156

 

Milan Valachovič (trenér Lanžhota): Kluci po úvodní brance zjistili, že se s nimi dá hrát. Možná až moc euforicky se vrhli dopředu. Je škoda, že jsme si hned v úvodu nepohlídali Smolu po standardce. Druhou půli už Baník dohrával bez rizika. Byl to fotbalový svátek, hrálo se pro víc než tři tisíce lidí, kteří odcházeli spokojení. Klukům nemám co vytknout, Baník jsme si asi všichni přáli a zahrát si proti ligovému soupeři takového jména, to byla pro všechny zúčastněné odměna za současnou skvělou práci v klubu.

 

Bohumil Pánik (trenér Baníku): Prvním cílem byl postup, ten jsme splnili. Druhým bylo nasadit hráče, kteří tolik nehrávají. Pošetřili jsme některé hráče ze základu na nedělní Jablonec. Pohár je nevyzpytatelný. Domácí, když se dostali do tlaku a vytvořili si standardky, byli nepříjemní.

 

Sestřih z dílny Baníku Ostrava:

 

 

Ždírec nad Doubravou - SK Líšeň 0:4 (0:2)

 

28. a 30. Minařík, 73. Vintr z pen., 78. Zikl.

 

Ždírec: Pometlo – Málek, Jeníček, Pelikán, Mrázek – Fikar – Klimeš (59. O. Slavík), J. Novotný, P. Novotný, Pátek (71. Kolouch) – Vopršal (82. Bureš).

 

Líšeň: Vítek – Suchý (46. Reteno), Čermák (46. Hlavica), Rolinek – Jeřábek – Fila, Minařík, Málek (46. Machálek), Kříž – Zikl, Vintr. 

 

Rozhodčí: Černý – Pfeifer, Rosický

Diváci: 350

 

Martin Slavík (trenér Ždírce): Nebývá často, abychom se dostali v poháru do druhého kola. Chtěli jsme si tenhle zápas užít, i když v tak náročné sezóně je takové střetnutí komplikací. S výjimkou brankáře jsem ponechal na hřišti vítěznou sestavu z víkendu. Zaměřili jsme se na důslednou obranu, ale v provázanosti s útokem. Myslím si, že jsme neudělali nějakou ostudu, co se týká výsledku a divákům jsme připravili kvalitní podívanou.

 

Miloslav Machálek (trenér Líšně): Šlo hlavně o prověrku nevytížených hráčů. Zápas jsme odehráli podle předpokladu vítězně, možná mohlo být naše vítězství ještě výraznější. Byl jsem také zvědavý na to, jak budou plnit úkoly v defenzívě mladíci Rolinek a Fila. Musí si zvyknout na to, že fotbal není jen ve fázi útočení.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou