Plzeňské „béčko“ se přesvědčilo, že ho v ČFL nečeká nic jednoduchého…

0

Od rezervy plzeňské Viktorie se před startem pozměněné České fotbalové ligy očekává, že bude čeřit vody na špici tabulky. Mladé mužstvo vedené koučem Pavlem Horváthem se nicméně v přípravném klání s dalším účastníkem skupiny A z Králova Dvora na vlastní kůži přesvědčilo, že to nebude mít v třetiligové soutěži vůbec snadné.

Nově vzniklé plzeňské „béčko“ se hodlá v nadcházející sezoně opírat zejména o opory zrušené juniorky a další mladé kmenové hráče. Mezi ně patří i Dušan Pinc, jenž poslední rok a půl strávil na hostování v Písku. A byl to právě jednadvacetiletý útočník se sedmi třetiligovými trefami na kontě, kdo proměněnou penaltou otevřel na hřišti ve Zbůchu skóre duelu s Královým Dvorem, čtrnáctým týmem uplynulého ročníku ČFL.

 

TAKÉ ČTĚTE: Plzeňský B-tým povede v ČFL Horváth. Chce uspět s mladíky a ostříleným exligistou

 

Hostující Cábelíci, kteří stejně jako v předešlém střetnutí s pražskou Admirou (2:2) znovu testovali potenciální posily, ale dokázali po dvou trefách Marka Hejdy skóre otočit. Čtvrt hodiny před koncem sice dokázali Viktoriáni srovnat zásluhou dalšího mladíka Alekse Taleského, nicméně vítězství na stranu celku od Berouna strhl v závěru střídající šutér Martin Kraus, nejlepší střelec Cábelíků v minulé sezoně.

 

Jeden z ostřejších přípravných zápasů na sezonu mají svěřenci kouče Pavla Horvátha za sebou, další bude následovat. Už v sobotu 20. července si to rozdají v malém derby s dalším tradičním účastníkem ČFL a svým soupeřem ve skupině A – Domažlicemi. Znovu půjde o kvalitní test, vždyť Jiskra patří dlouhodobě k nejlepším třetiligovým celkům, minulou sezonu zakončila na 5. příčce.

 

Přípravný zápas ve Zbůchu:

Viktoria Plzeň B – Králův Dvůr 2:3 (1:0)
Branky: 18. Pinc z pen., 76. Taleski – 50. a 67. z pen. Hejda, 84. Kraus.
Plzeň B: Sváček (46. Novák) – Plecitý (10. Brož), Vacovský, Hranáč, Rychnovský – Řezáč (58. Uzlík), Petr – Václavík (58. Vrba), Grajciar (58. Kraml), Pihrt (80. Gabriel) – Pinc (65. Taleski).
Králův Dvůr: Krček - Krejdl, Bouček, Hell, Zelenka - Procházka, Šebek, Beňo, Osvald, Blažek - Kůžel, střídali: Novák, Kraus, Balšánek, Hejda, Dolák, Bíba.

 

KAM DÁL? Bývalí reprezentanti, ligoví mistři i vítěz Poháru UEFA. Hvězdná jména, která okoření třetiligové soutěže


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou