Bývalí reprezentanti, ligoví mistři i vítěz Poháru UEFA. Hvězdná jména, která okoření třetiligové soutěže

1

Vzhledem k rozšíření nejvyšších amatérských soutěží se v nadcházejícím ročníku ČFL a MSFL představí hned několik nováčků z divizí, na jejichž soupiskách najdeme nejedno zajímavé jméno. Podívejte se, kdo všechno bude od léta po třetiligových trávnících pobíhat.

Jestli se bude některý z třetiligových nováčků těšit značnému zájmu soupeřů i diváků, pak to budou Zbuzany. Dres týmu z malé obce na západním okraji Prahy, jenž slavil za posledních osm sezon hned šest postupů, totiž oblékají borci s mimořádnými kariérami a starty za národní tým.

 

Začněme u kapitána Maria Ličky, který má za sebou angažmá v anglické Premier League, italské Serii A i francouzské Ligue 1, doma slavil ligový titul s ostravským Baníkem. Dalším velkým tahounem je jeho parťák za záložní řady – Radek Šírl. Ten se může jako jeden z mála Čechů může pochlubit tím, že zvedl nad hlavu pohár pro vítěze Poháru UEFA (předchůdce Evropské ligy). Prestižní soutěž ovládl s petrohradským Zenitem, s nímž vyhrál i další cennou trofej - evropský Superpohár.

 

ROZHOVOR: Lídr Zbuzan Radek Šírl: Prohrávat nechci ani ve třetí lize, s naším týmem se nemáme čeho bát

 

Zbuzany v posledních letech těžily také ze zkušeností Marka Kincla, střelce s více než 230 ligovými starty a autora památné trefy do sítě Lazia Řím, kterou v roce 2003 poslal Spartu do osmifinále věhlasné Ligy mistrů. Vzhledem ke svému věku už v minulé sezoně sbíral minuty jen po hrstkách. To Vojtěch Přeučil se těšil daleko větší vytíženosti a s 26 góly se stal někdejší forvard Dukly či Jihlavy suverénně nejlepším střelcem předchozího ročníku divize B.

 

Hostouň má zkušenost v obraně i záloze

 

Před Zbuzany ovládla tuto divizní skupinu Hostouň. Muziku uprostřed obrany celku z Kladenska tvrdí dvojice zkušených borců s ligovou minulostí. Prvním z nich je známý tvrďák Radek Dosoudil, někdejší hráč Jablonce, Slavie, Mladé Boleslavi či Příbrami a trojnásobný slovenský mistr. Po jeho boku nastupuje Petr Trapp se 166 starty v nejvyšší soutěži. Ligový šampion se Slavií a Plzní si zahrál i v Řecku, Libanonu a Albánii.

 

Zálohu pak diriguje a řídí Tomáš Marek. V první lize strávil dlouhých 11 sezon, během nichž stihl odehrát 237 utkání, většinu z nich v dresu ostravského Baníku, kde byl dokonce kapitánem. S páskou na ruce ostatně 38letý záložník povede do třetiligových bitev v ČFL i Hostouň.

 

Tři sezony mohli divizní fanoušci vídat v dresu Motorletu Jana Rajnocha. Od následujícího ročníku už bude patnáctinásobný reprezentant se zkušenostmi z německé bundesligy a Turecka hájit barvy tradičního pražského celku v třetí nejvyšší soutěži. Ke čtvrté příčce ve skupině B, která nakonec znamenala postu, pomohl ostřílený obránce či záložník šesti góly.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Dvě skupiny po 16 týmech, řada nováčků a návrat „béček“. Vše o novém formátu ČFL

 

V Rakovníku přivítali výraznou posilu

 

Zajímavá jména najdeme také na soupisce FK Přepeře. Konkrétně jde o bývalého reprezentačního gólmana Marka Čecha, jenž kromě Liberce či Sparty chytal i v ruské lize, a záložníka Martina Abrahama. Ten to přes Liberec a Mladou Boleslav dotáhl až do Sparty, poté se postaral o pikantní přestup, když z Letné zamířil přímo do Slavie. Ani jeden z nich ovšem nepatří k vyloženým lídrům klubu ze Semilska.

 

Po dvaceti letech si v příští sezoně zahraje ČFL také SK Rakovník, jeden z nejstarších klubů české fotbalové mapy. K hlavním postavám týmu v posledních letech patřil zkušený stoper a ligový šampion s ostravským Baníkem Pavel Besta, jenž ovšem v Rakovníku nebude pokračovat. Vůdčí roli v defenzivě po něm převezme další zkušený borec - letní posila Martin Klein. Pětatřicetiletý obránce se 178 starty v nejvyšší soutěži hrál za Teplice či Spartu, v jejímž dresu se zařadil mezi nejmladší hráče, kteří kdy nastoupili do zápasu Ligy mistrů. Působil i v Turecku a Kazachstánu.

 

Bezmála 60 ligových branek má na kontě Michal Ordoš. Bývalý ofenzivní tahoun olomoucké Sigmy, který má na kontě 220 odehraných zápasů v nejvyšší soutěži a vyzkoušel si i angažmá na Kypru, přestoupil během letošní zimní přestávky z druholigového Znojma do divizního Blanska, jemuž následně pomohl třemi góly ve čtyřech odehraných zápasech k postupu. Bude vytáhlý univerzál platný i po přesunu o patro výš do MSFL?

 

PSALI JSME: Anketa mezi hráči z ČFL a MSFL: Jak vnímají návrat ligových „béček“ a v čem vidí největší přínos?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 7. 2019 16:34
Přejít na SpFling.com - skvělý seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít partnera mít sex!

Ostatní čtou