Našim cílem je postup, říká trenér Zbirohu Stanislav Marek

0

Podzimní část okresního přeboru zvládli fotbalisté TJ Město Zbiroh dobře, usadili se na první pozici, na které mají dvoubodový náskok na FC Cheznovice. Trenér Stanislav Marek poukazuje vedle předností také na řadu negativ, které by měl tým odstranit, a udělat tak maximum pro postup.

Jak byste zhodnotil podzimní část sezóny?
K trénování Zbirohu jsem se vrátil v probíhající sezoně od třetího soutěžního zápasu. Podzim hodnotím relativně, co se týče bodového zisku a herního pojetí, kladně až na dva zápasy, které byly z naší strany hrozné. Utkání s Dobřívem, který jsme sice vyhráli, ale nebyli jsme lepším týmem a poslední zápas s Cheznovicemi, který jsme herně a psychicky úplně nezvládli, i když jsme na penalty vyhráli.

V jedenácti zápasech jste inkasovali jen devět branek. Je vaší největší předností obrana?
Je to spíše tím, že se obrana od třetího zápasu vrátila do původního obsazení hráčů , ze které jsme těžili za mého předešlého působení. Hráči na obranných postech jsou dlouhodobě sehraní a i věkový průměr cca. 35 let tomu i odpovídá (úsměv). Hlavně se můžeme opřít o výborného gólmana.

Má mužstvo nějaké nedostatky?
Nedostatky vidím v taktické vyzrálosti. Často se stává, že se přizpůsobíme hře soupeře a ze snahy hrát po zemi a tvořit se stane nakopávaná. Další nedostatky jsou účast na trénincích a nedostatek ofenzivních hráčů.

Na čem musíte během zimní přestávky zapracovat?
Určitě na fyzické připravenosti, na týmovém duchu a zlepšení taktické stránky.

Jak probíhá příprava na jarní část?
Začali jsme trénovat od února, chodíme běhat, zlepšujeme obratnost a rychlost hráčů. Máme k dispozici „umělku“, což je velká výhoda. Rád bych viděl větší zájem ze strany hráčů (úsměv).

Změní se do jarní části nějak kádr?
K některým změnám už došlo, uvolnili jsme jednoho hráče a bohužel jeden velmi talentovaný mladý hráč už ve fotbale pokračovat nechce. Posílili jsme o jednoho obránce a s dalšími vytipovanými hráči ještě probíhají jednání.

Jaké jsou vaše cíle pro zbytek sezóny?
Cíl je jednoznačný a to návrat do 1. B třídy.

Nejlepším střelcem týmu i ligy je Václav Bystřický. Jak jste spokojený s jeho výkony?
Vašek se gólově i herně hodně zvedl, přidal i na bojovnosti. Dokáže si najít prostor na skórování a je určitě velmi důležitou součástí týmu. Hodně dalších šancí ještě dokázal spálit (smích).

autor: JAN PROŠEK


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou