Malá ryba mezi žraloky. Čížovou čeká výzva v podobě ČFL

0

Klub z malé vesničky u Písku, která má něco málo přes 1 200 obyvatel, se těší na třetí nejvyšší soutěž. Sokol Čížová ovládla Divizi A, v níž působila od roku 2011. Poté přijala další výzvu, kterou bude Česká fotbalová liga. O probíhající přípravě a historickém úspěchu klubu jsme si povídali s funkcionářem Vladimírem Vávrou.

Jak jste zatím spokojeni s přípravou?

Máme pět lidí ze základní sestavy mimo, takže momentálně to vypadá, že příprava nedopadne zrovna nejlépe. Bohužel takhle to je každé druhé přípravné období.

 

Které zápasy vás před startem ČFL ještě čekají?

Máme za sebou zápas s Milevskem, který jsme vyhráli 4:3. Zkoušeli jsme mladé hráče a nováčky. Generálku na ČFL hrajeme příští sobotu 5. srpna na Doubravce (Divize A – pozn. red.).

 

V klubu jste přivítali tři nové tváře, se kterými vyběhnete do třetí nejvyšší soutěže.

Přestoupili k nám dva mladí hráči (ročník 1996) z Dynama České Budějovice, záložník Lukáš Bálek a obránce David Tomášek. Třetí posilou je další obránce, Lukáš Bodeček z SFK Vrchovina.

 

Jednáte ještě o nějakých příchodech?

Zkoušíme dva hráče ze Slavie Praha, konkrétně obránce Pavla Vávru a krajního záložníka Eržiho Stojka.

 

A co naopak odchody, kdo tým opustil?

Kádr zatím nikdo neopustil.

 

Kanonýr Jirouš má za sebou operaci kolene. Jak to s ním vypadá, stihne začátek nového ročníku?

Martin byl na artroskopii a čekáme, jak to celé dopadne. Kontrolu má 8. srpna, uvidíme, jestli to bude v pořádku. Pokud ne, musel by jít na plastiku křížových vazů, a to by bylo na delší dobu.

 

Jste velký fotbalový nadšenec, vždyť jste klub z malé vesničky u Písku dotáhl až do třetí ligy. Jak se na čížovský progres díváte?

Je to shoda šťastných okolností. Doufám, že se nám bude dařit co nejdéle.

 

Berete to jako jakési zadostiučinění za vaši snahu?

To také. Třetí ligu jsem ale do Čížové chtěl také kvůli tomu, aby zde konečně začala rekonstrukce hřiště a zázemí, aby po nás něco zůstalo. I kdybychom ČFL neudrželi, tak snad dopadne dobře alespoň proces přestavby stadionu. Za rok touhle dobou už snad bude v Čížové stát pěkný stadion.

 

Domácí zápasy máte od Fotbalové asociace ČR naplánované ve Strakonicích.

Zatím ano, ale ještě se uvidí. Na Ministerstvo školství byla odeslána žádost o dotaci, schvalovací proces má skončit 30. října. Do tohoto data bude jasno. Pokud dotace Čížové připadne, od nového roku budou prostor a finance pro rekonstrukci zázemí. Za půl roku by se pak vše mělo stihnout, myslím si.

 

K trenérovi Zdeňku Starobovi přibyl Radim Kokeš, který bude mít v důležitých rozhodnutích hlavní slovo. Jak se na tento tah díváte?

Byla to volba pana Staroby. Přijal jsem ji z toho důvodu, že jsem mu před rokem slíbil, že si k sobě někoho může vzít. Celou sezónu 2016/2017 koučoval sám, teď přišel s návrhem modelu trenérského dua s panem Kokešem, s čímž jsem souhlasil.

 

Jaké jsou ambice týmu pro třetí ligu?

Jasným úkolem pro nás je v této chvíli záchrana v soutěži. I kdyby se to nepovedlo, budeme chtít dohrát ročník se ctí. Máme méně hráčů než ostatní kluby, takže nevíme, co sezóna přinese. Čeká nás také více zápasů, uvidíme, co to pro nás bude znamenat a jak sezónu ve třetí lize zvládneme.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou