21. ročník Memoriálu Stanislava Juračky na Moravci vyhráli domácí

0

Za slunečného počasí se v sobotu 9.7.2016 uskutečnil již 21. ročník turnaje k uctění památky bývalého fotbalisty Moravce Stanislava Juračky. Turnaje se zúčastnily čtyři družstva: domácí TJ Moravec, TJ Strážek, MFK Modřice a zástupce slovenského fotbalu, tým OFK Hul.

V prvním semifinále se utkal domácí výběr s hráči ze Slovenska. Výkop provedl tradičně Petr Juračka a po pietní minutě ticha se mohlo začít bojovat o putovní pohár. Tým ze slovenského Hulu měl suverénně nejvyšší věkový průměr, ale s míčem si hostující borci velmi dobře rozuměli. Po úvodní opatrné čtvrthodině poprvé udeřili domácí, když po centru Russe přesně hlavičkoval Martin Černý. Do konce první půle se ještě prosadil dvakrát Juračka. Po přestávce se obraz hry nezměnil, domácí kontrolovali míč a podnikali nebezpečné výpady. Z mnoha šancí se prosadili Tomáš Toufar, David Russ a hattrick dovršil Petr Juračka. Hosté se do šestnáctky domácích probojovali pouze jednou a hned se dožadovali pokutového kopu. Píšťalka sudího Neboly, ale zůstala němá a tak mohl rozhodčí utkání o něco dříve ukončit.

 

V druhém zápase se utkal mladý výběr TJ Strážek s účastníkem OP Brno-venkov MFK Modřice. Ve vyrovnaném zápase, který byl místy až příliš vyhrocený se fotbalisté Strážku dokázali střelecky prosadit v prvním poločase, když dvě branky vstřelil Šebek a jednu Cimbálník. Druhý poločas se již dohrával a fotbalisté Modřic dokázali snížit na konečných 3:1.

 

V zápase o třetí místo se tedy střetly Modřice s Hulem. Modřice dobývaly branku slovenského týmu, ale naděje Hulu dlouho držel výborně chytající brankář. Po boji nakonec přece jenom získali pohár za třetí místo hráči MFK Modřice, když v utkání zvítězili 4:2.

 

Finále nabídlo zajímavé derby mezi mužstvy Moravce a Strážku. Hráči Strážku nastoupili do utkání odhodlaně a svojí aktivní hrou působili obraně domácích nemalé problémy. Po chybách v rozehrávce domácích se dostali do několika zajímavých šancí. Tu nejvýraznější neproměnil Chocholáč, který sám před Pokorným nedokázal trefit míč. Polák z trestného kopu prostřelil zeď a míč skončil na tyči, následnou dorážku reflexivně nohou vykryl Pokorný. Domácí hrozili především z křídel a po jednom takovém průniku fauloval hostující brankář Vala Juračku. Následný pokutový kop bezpečně pr oměnil právě faulovaný Petr Juračka. V druhém poločase již byli domácí lepším týmem, ale svoje příležitosti trestuhodně zahazovali. Velmi mladý tým Strážku již, ale neměl síly na to, aby poslal zápas do penaltového rozstřelu a tak mohli domácí fotbalisté nad hlavu zdvihnout putovní pohár.

 

Nejlepším střelcem turnaje se stal Petr Juračka z TJ Moravec, který vsřelil 4 branky. Nejlepším brankářem zvolili organizátoři turnaje gólmana ze slovenského OFK Hul.

 

Výsledky:

Semifinále:

TJ Moravec – OFK Hul (Slovensko) 6:0 (3:0)

Br.: Juračka Petr 3, Černý Martin, Toufar Tomáš, Russ David

TJ Strážek – MFK Modřice 3:1 (3:0)

Br.: Šebek Libor 2, Cimbálník Josef

 

O 3.místo:

MFK Modřice – OFK Hul 4:2

 

Finále:

TJ Moravec – TJ Strážek 1:0 (1:0)

Br.: Juračka Petr (pen.)

 

Sestava TJ Moravec: Pokorný Zdeněk, Kudiovský Filip, Smolík Tomáš, Toufar Tomáš, Toufar Roman, Slavíček Lukáš, Broža Lukáš, Černý Martin, Juračka Petr, Šustáček Petr, Russ David, Hanák Milan, Černý Pavel, Hladík Jiří


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou