Písecká fotbalová ikona Jan Zušťák po sezóně skončí

0

Přišel, viděl, zvítězil. Přesně v duchu tohoto známého rčení prožil sobotní zápas třetí ligy Písek - Kolín domácí útočník Jan Zušťák (41 let). Dvacet minut před koncem utkání přišel na hřiště za vystřídaného Filipa Řezáče a po deseti minutách svého pobytu na hrací ploše vstřelil vítězný gól domácího týmu. Diváci úspěšnému kanonýrovi a jeho televizní trefě s chutí zatleskali. Po výhře 2:1 tak celek Písku získal do tabulky další tři cenné body.

Po zápase odpovídal spokojený střelec Jan Zušťák na naše otázky.

Honzo, jak byste popsal váš vítězný gól?

"Bylo to po zahraném rohu na bližší tyč, po kterém následoval osobní souboj, do kterého mě přistrčil Michal Rendla, takže díky jemu jsem se tam vůbec dostal. A napůl ramenem a hlavou se balon odrazil do branky. Byl to šťastný gól na 2:1, který nám ale zajistil tři body. Myslím si, že Kolín v tomto zápase předvedl velmi dobrý výkon a že by si možná zasloužil uhrát remízu, ale my jsme prokázali větší touho po vítězství. Navázali jsme tak na dvě předchozí výhry v řadě s Mostem a v Převýšově, což je pro nás velmi cenný výsledek. Řekl bych, že svojí úrovní se zápas musel líbit, škoda jen, že diváci nechodí na zápasy ve větším počtu, jako tomu bývalo v minulosti."

Jaké těžké bylo pro mužstvo otáčet výsledek z 0:1 na 2:1?

"Hned v první minutě zápasu byl ve velké šanci Franta Němec, poté měl slibnou příležitost Filip Řezáč, takže byla velká škoda, že alespoň jedna z těchto možností neskončila gólem. Čekali jsme, že hráči Kolína budou zalezlí před vlastní brankou, odkud budou vyrážet do rychlých brejků, ale opak byl pravdou. Soupeř hrál výborně kombinačně, občas nás ve středu pole i přehrával, poté se ale hra vyrovnala a bylo to o tom, kdo vstřelí vítězný gól."

S čím jste vstupovali do zápasu po předchozím vítězství v Převýšově?

"V Převýšově jsme odehráli velmi dobré utkání, na které jsme chtěli navázat i doma. Jenomže každý zápas je jiný. V domácím prostředí se úspěšný výsledek musí potvrdit, ale my jsme byli tak trochu svázaní. Navíc soupeř hrál výborně, vytvářel si šance, byl to fotbal nahoru dolů, který se musel všem líbit."

Nyní sehraje mužstvo Písku dva těžké zápasy venku - na Žižkově a v Tachově. Jak důležitá byla před těmito duely právě výhra nad Kolínem?

"Musím říct, že ve třetí lize není lehkého soupeře, což u nás před několika týdny dokázaly v tabulce poslední Brozany, které bojovaly o dobrý výsledek až do poslední minuty zápasu. Příští týden můžeme na Žižkově jenom překvapit. Věřím, že tam předvedeme dobrý výkon a pokusíme se tam bodovat. V Písku si mužstvo vyloženě sedlo, za poslední tři nebo čtyři roky teď skvěle šlape, což je výsledek velmi dobré práce trenéra Ondry Prášila. Máme v týmu velmi dobré fotbalisty, snaživé kluky, kteří se během příštích dvou nebo tří let ještě vyhrají. Myslím si, že třetí liga by nemusela být pro Písek poslední soutěží, co se tady kope."

Velmi pěkný bodový zisk a sedmé místo v tabulce, to je docela něco jiného ve srovnání s minulou sezónou. Jaká panuje atmosféra v kabině?

"Pohoda v týmu je velká. Máme velmi dobrou partu kluků, kteří mají chuť hrát, vítězit a touží ve fotbale něco dokázat. Už dlouho jsem se v Písku nesetkal s takovým mužstvem, jaké je tady právě teď. Všichni na sobě pracují, fotbalem se baví, a i proto v klubu nadále působím. Těším se na každýtrénink i zápas. Je zde sedmnáct nebo osmnáct pracovitých hráčů, kteří chtějí něco dokázat a také posunout fotbalový Písek zase o něco výš."

V kuloárech se proslýchá, že po této sezóně v Písku skončíte. Co je na tom pravdy?

"Je to tak. Je to můj poslední půlrok v A-týmu Písku, co bude dál, se uvidí. Jsem nesmírně rád za to, že jsem tady mohl působit devět let. Zažil jsem zde krásné okamžiky, ovšem i horší chvíle, ale to prostě k fotbalu patří. Určitě bych ve své kariéře nevyměnil ani jeden rok, co jsem v Písku trénoval a hrál."

Znamená to, že se budete věnovat trenérské práci?

"To se ještě uvidí."

Text a foto: František Bořánek/FC Písek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou