FOTO: Zaútočí Hrubý Jeseník po zimní přípravě na přední příčky?

0

Jak je již zvykem, ani okresní fotbalisté přes zimu nelenili a krom regenerace se účastnili také zimních příprav. Nás zajímala ta Hrubého Jeseníku, jelikož se nachází na šesté příčce a to pouhé 4 body za třetími Rožďálovicemi. Hráči i realizační tým tak jistě mají velkou touhu a snahu své umístění na jaře ještě vylepšit. Podívejme se, co pro to zatím udělali:

První z pětice přípravných utkání odehráli jeseničtí v Lomnici nad Popelkou proti Sokolu Mříčná, účastníkovi Okresního přeboru Semily. Celek z Mříčné prošel v posledním roce velkým zlepšením. Sezónu 2014/2015 zakončil na dvanáctém místě, nyní se však nachází na třetí příčce a může se chlubit pozitivním skóre 38:22 a ziskem 25 bodů, což je o 3 body více, než kolik má Hrubý Jeseník.
Utkání se odehrálo na umělé trávě, která byla skvěle připravená, avšak krátce po úvodním výkopu začal z nebe padat sníh a ztížil hráčům podmínky. Hrubý Jeseník si s první půlí poradil na jedničku, když vedl 4:1. Poté ovšem dle slov předsedy klubu "došla šťávička." Mříčná ukázala velkou vůli a odhodlání a otočila zápas na 15centimetrové vrstvě sněhu na končných 4:6. První přípravné utkání tak odhalilo slabiny Hrubého Jeseníku a konečný výsledek byl vzhledem k první půli zklamáním.

O týden později se v Oskořínku odehrálo přípravné utkání s Bobnicemi. Stejně jako Mříčná prošel zlepšením i tento celek. V minulé sezóně se musel v III. A třídě okresu Nymburk spokojit se sedmou příčkou, nicméně nyní okupuje tu první a míří za sladkým vítězstvím. Zatím mužstvo dosáhlo 26 bodů a to se skóre 29:19.
V tomto utkání se nedali fotbalisté z Jeseníku zaskočit ani soupeřem ani špatným terénem a po zásluze zvítězili 3:0.

Třetí zápas se konal 6. března na umělé trávě v Benátkách nad Jizerou. Soupeřem byl Sokol Chotětov, šestý celek Okresního přeboru Mladá Boleslav (26 bodů, skóre 29:19). Minulou sezónu zakončil Chotětov na sedmé příčce.
Do utkání mohli zasáhnout všichni důležití hráči Jeseníku a to včetně nových posil. Chotětov na malém hřišti vyhrával osobní souboje a v půli zaslouženě vedl 2:4. Do druhého dějství nastoupil celek z Mladoboleslavska s mnoha změnami a tak převzal Jeseník i přes mnoho nepřesností iniciativu a zvítězil 5:4. Vyzkoušel si tak zcela opačnou roli než v prvním zápase s Mříčnou.

Poslední dva zápasy se měly sehrát proti SK Jizera Předměřice a SKP Mladá Boleslav. Nakonec se však jesenickými soupeři staly Kovanice a Předměřice.
Čtvrtý zápas se Jeseníku hrubě nepovedl. Nesehrál ho v kompletní sestavě, po zranění Tomáše Raise nebyl nikdo na střídání a Kovanici vycházely nakopávané míče na vysokého Kuklu. Při prohře 1:3 (0:1) potěšil jen gól Stránského z přímého kopu.
S Předměřicemi již Jeseník opět zvítězil 2:1 (1:1). Hrubý Jeseník dorazil jen v 11 hráčích, na posledních 10 minut však nastoupila dle stránek klubu "legenda jeseňského fotbalu" Lubor Hurych, který hru na pravé straně rozhýbal. Oba týmy dlouho neproměňovaly šance, převahu si vytvářel spíše Jeseník a to i přes únavu hráčů z prvního víkendového zápasu. V poslední desetiminutovce si nakonec vstřelil vlastní gól obránce Předměřic.

Kromě zápasů zařadil Hrubý Jeseník do přípravy například i výlet na běžkách v okolí Mříčné a zdá se, že je posílený celek skvěle připravený na jarní polovinu sezóny. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou