Muž 13. kola - Jaro je v boji o postup otevřené, říká Filip Kapoun

0

Fotbalové začátky si odbyl v brance Boršova nad Vltavou. Až na hřišti Lokomotivy ČB se dostal do pole ,a nakonec zakotvil na pozici středního záložníka. V zápase proti vedoucímu týmu soutěže sice ani jeho výkon nestačil na bodový zisk. I přesto byla jeho práce oceněna a Filip Kapoun se stal Mužem 13. kola III. třídy skupiny B.

Jak vypadalo utkání se Srubcem z vašeho pohledu?

Měli jsme jim po podzimu co oplácet, protože jsme od nich dostali “bůra“. Před zápasem jsme věřili v nějaký bodový zisk, protože Srubci chyběli hráči základní sestavy. Utkání to bylo těžké, šance jsme měli, ale soupeř byl lepší a nakonec si odvezl všechny body.

Za stavu 0:0 jste mohl poslat váš tým do vedení, zakončení se nezdařilo a z následného protiútoku se potvrdilo staré přísloví  “nedáš - dostaneš“. Jak jste celou situaci viděl vy?

Ke mně se dostal odražený míč a brankář hostí byl venku, tak jsem zkusil hned z první zakončit. Brankáře jsem přehodil, ale bohužel míč skončil těsně vedle. Pak se při následném útoku Srubce skóre měnilo.  Nestačili jsme se vrátit dozadu a soupeř šel do vedení.

Nastupujete ve středu zálohy. Máte ofenzivnější nebo defenzivnější  úkoly?

Raději mám ofenzivnější úkoly, ale hraji více zezadu abych měl přehled. Snažím se rozdávat míče a dělat takovou tu černou práci. Mým obvyklým parťákem je Michal Švercl, ale ten teď chyběl, takže ta jeho absence byla znát. Ze začátku spolupráce vázla, ale postupně se to zlepšovalo. Bohužel na body to nestačilo.

Jaké byly vaše fotbalové začátky, byl jste středopolař od začátku?

Moje první fotbalové začátky byly, jako brankář  v Boršově nad Vltavou. Do pole jsem se pak dostal až v Lokomotivě, kde jsem prošel všechny posty a nakonec zakotvil v záloze. V “Lokotce“ pak bylo těžší skloubit fotbal s prací a tak jsem si vybral Černý Dub, kam mě táhlo srdíčko.

Hráli jste s lídrem soutěže ze Srubce. Myslíte si že má tento tým nakročeno do Okresního přeboru?

Srubec nehraje špatný fotbal, i když jejich styl hry mně třeba nevyhovuje. Proti každému soupeři se hraje jinak, to každý zná. Myslím si, že jaro bude ještě zajímavé a boj o postup je otevřený. Je ovšem pravda, že Srubec má asi nejlépe našlápnuto za postupem.

Další kolo jedete na hřiště Lišova B. Jak vidíte šance vašeho týmu?

 Je to zápas venku, tak se budeme snažit urvat co nejvíc bodů na cestu domů. Každý bod z venku se počítá.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou