III. B třída je po podzimu vzácně vyrovnaná

0

Máme zde rozbor nesmírně vyrovnané III. B třídy.

TJ Vítkov B – Podzimním mistrem se 21 body stalo béčko z Vítkova. Start do soutěže měl Vítkov skvělý, když v prvních dvou kolech nasázel svým soupeřům vždy po šesti gólech. V dalším průběhu sezóny získával body hlavně na domácím hřišti, ze kterého učinil vskutku nedobytnou tvrz. Doma prohrál pouze se Štítinou. Venku už to tak slavné nebylo. Zvítězil pouze v posledním veledůležitém zápase v Těškovicích, kterým si zajistil podzimní titul. Vítkov nastřílel během první poloviny soutěže největší počet branek. I obrana se ve druhé polovině podzimu stabilizovala a inkasovala malý počet branek. Výraznou personou obrany se stala posila z á týmu brankář Daniel Richter, který chytal pravidelně přibližně od poloviny sezóny. V útoku řádil jako černá ruka během podzimu kanonýr Karel Špok, jenž nasázel skoro polovinu branek svého týmu. U něho bude hlavní otázkou, zda na jaře nebude hrát za áčko Vítkova, které bojuje v krajském přeboru. Vítkov má tedy nejlépe našlápnuto k postupu do vyšší soutěže, ale jeho náskok pouhého jednoho bodu na pronásledovatele slibuje, že boj o postupovou příčku bude na jaře velmi zajímavý.

 

TJ Sokol Těškovice – Nováček z Těškovic obsadil stříbrnou příčku s 20 body na svém kontě.  Družina trenéra Šenka se ve vyšší soutěži hned zabydlela a prakticky po celý podzim se pohybovala na předních příčkách tabulky. V závěru podzimu se dokonce Těškovice vyšvihly na první místo v tabulce, a jen těsná porážka v posledním zápase s Vítkovem, je o primát podzimního mistra připravila. Ekipa z Těškovic těžila hlavně z domácího hřiště. Své domácí zápasy totiž Těškovice hrají na umělé trávě, na které je mužstvo z Těškovic zvyklé hrát a je na něm výborně sehrané. Na konci podzimu však prokázaly Těškovice, že umějí zahrát i mimo svůj domovský stánek. Družina z Těškovic se prezentovala po celý podzim vyrovnanosti výkonů všech hráčů. Žádný nijak extra nevybočoval z řady. Nejlepším střelcem byl devítigólový Vojtěch Vavrečka.

 

TJ Vítěz Březová – Loni skončila Březová na druhém místě hned za Suchými Lazci. Takže letos si určitě brousila zuby na postup do okresního přeboru. Po polovině soutěže je na třetím místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Vítkov. V úvodu soutěže však Březová hodně škobrtala. V úvodních sedmi zápasech pouze jednou zvítězila a šestkrát dokázala remizovat, a patřila jí pozice uprostřed tabulky. Teprve těsná výhra nad Dolními Životicemi Březovou nastartovala. V dalších čtyřech zápasech dokázala třikrát vyhrát a pouze jednou odcházela ze hřiště smutná, když doma překvapivě, ale zcela zaslouženě nestačila na Nové Sedlice. Pokud tedy Březová chce pomýšlet na postup do vyšší soutěže, bude se muset vyvarovat remízám, které ji zdobily na počátku soutěže, kdy byla právem označována „remízovým králem“. Celý podzim zdobila Březovou výborná obrana, když inkasovala jen 14 gólů. S ofenzívou to bylo trošku na štíru, neboť 21 nastřílených branek je na aspiranta na postup docela málo. Nejlepším střelcem týmu se stal Martin Šuhajík se sedmi zářezy na pažbě.

 

TJ Sokol Holasovice – Družina z Holasovic obsadila čtvrté místo s 20 body. Její cesta za čtvrtým místem po polovině soutěže se rodila velice nenápadně. Zpočátku soutěže se Holasovice, které se na podzim objevily v televizním pořadu „Ano, trenére“, pohybovaly spíše ve spodní části tabulky. Teprve druhá polovina podzimní části zastihla ekipu z Holasovic v lepší formě. Hlavně vítězství v posledních třech zápasech je vyšvihla na pomyslnou bramborovou příčku, čímž Holasovice splnily, i když s půlročním zpožděním, cíl, který jim ve výše zmiňovaném pořadu vytyčil František Straka. Hlavním tahounem holasovického týmu byl středopolař Aleš Schreier, jenž soupeřům nasázel osm branek. Díky podzimnímu finiši by se mělo Holasovicím na jaře lépe dýchat, ale díky vyrovnanosti tabulky může vše být během pár kol jinak, takže bude záležet na startu do jarní části sezóny.       

 

Družba Hlavnice – Na páté příčce s 16 body skončil po podzimu tým z Hlavnice. Start do soutěže měla Hlavnice velmi slušný. V prvních šesti kolech vybojovala 12 bodů, když v úvodních třech kolech remizovala a v dalších třech zápasech slavila vždy výhru. V té době se pohybovala na špici tabulky. Pak se však Hlavnice zasekla a v dalších pěti zápasech získala už jen čtyři body za výhru nad Novými Sedlicemi a jednu remízu. V ostatních případech Hlavnice padla a hlavně díky porážkám v posledních dvou kolech se Hlavnice v tabulce se propadla na konečné páté místo. Nejlepším střelcem je David Liška s devíti zásahy.

 

FK Dolní Životice – Ve velmi vyrovnané tabulce zaujímají s 15 body šesté místo Dolní Životice. Družina trenéra Světlíka disponovala po celý podzim velmi kvalitní ofenzivní činností, čehož je důkazem 32 nastřílených branek. Naopak defenzíva hodně skřípala, a za celý podzim inkasovala obrana Dolních Životic 28 gólů. Typickým rysem zápasů Dolních Životic byla značná nevyrovnanost týmu během zápasu. V jednom poločasu Dolní Životice excelovaly, aby naopak v tom druhém svým bídným výkonem přišly o pracně získané vedení. Dolní Životice se dlouho držely na špici tabulky. Teprve až v posledních zápasech jim došel dech a klesly na šestou příčku. Ve svém středu mají dva skvělé střelce. Jedenáctigólového Antonína Najsera a devítibrankového Miroslava Hanáka.

 

TJ Tatran Štítina – Stejný počet bodů jako Dolní Životice nashromáždil rezervní tým ze Štítiny. První polovinu soutěže měla Štítina vskutku výborný a vyhřívala se na čele tabulky. Pak však přišlo domácí zaváhání s posledními Brumovicemi a od tohoto zápasu jako by na Štítině ležela deka a vůbec se jí nedařilo. Získala sice cenné tři body z Vítkova, ale v dalších zápasech však už vybojovala pouze jeden bod za remízu v Dolních Životicích, kde Štítina ztratila dobře rozehraný zápas. Štítina ve druhé polovině soutěže prohrála všechny domácí zápasy, což byl jeden z hlavních důvodů, proč po nadějně rozjetém podzimu klesla ekipa trenéra Lhotského až na konečné sedmé místo. Střelecky v mužstvu nevynikal nikdo, o čemž svědčí fakt, že nejlepším střelcem se stal Petr Boček se čtyřmi přesnými zásahy.

 

 

FK Nové Sedlice – Osmou příčku obsadilo nevyzpytatelné mužstvo z Nových Sedlic, které nastřádalo také 15 bodů za pět výher a šest proher. Na jedné straně dokázalo jako jediné porazit ambiciózní Březovou a navíc na jejím hřišti, na druhé straně dokázal dostat i pořádné příděly od mužstev, které jsou v tabulce pod Novými Sedlicemi. Pro jaro poklidných 15 bodů získaly až díky vysoké výhře v posledním kole nad trápící se Melči. Pokud ale budou chtít Nové Sedlice prožít klidné jaro, budou se muset této nevyrovnané výkonnosti zbavit. Nejlepším střelcem se stal Štěpán Rohovský, který na podzim rozvlnil síť soupeřů devětkrát. 

 

FC Kyjovice – Méně klidu pro jaro si vybojovaly na podzim Kyjovice, které získaly pouze 13 bodů, což je pouze 4 body od poslední příčky. Přitom start do soutěže měly Kyjovice relativně dobrý, když v úvodních dvou kolech vybojovaly čtyři body. Pak ale následovala šňůra čtyř nezdarů a sní i pád na spodní příčky tabulky. Teprve vysoká výhra nad Novými Sedlicemi Kyjovice trochu nastartovala. V posledních čtyřech zápasech pak družina kouče Volného urvala šest bodů, které však vyválčila na hostujících hřištích. Doma body Kyjovice rozdávaly. Kyjovice tedy nemají velkou ztrátu od sestupových pozic, ale pokud se jim povede vstup do jarní sezóny, tak ke klidnému středu tabulky to taky nemají daleko.  Nejlepším střelcem s osmi góly se stal Lukáš Richter.

 

TJ Sokol Skřipov – Loni ještě Skřipov válel v okresním přeboru. Letos po sestupu se mu po podzimu podařilo nastřádat pouhých 11 bodů a čeká ho velmi horké jaro. Start do sezóny měl Skřipov naprosto hororový. Hned zkraje dvě vysoké porážky mu ukázaly, že to o soutěž níže nebude mít vůbec jednoduché. V prvních sedmi zápasech vyválčil jen dva body za dvě remízy s Brumovicemi a Vítkovem. Teprve hubená výhra na hřišti v Holasovicích nastartovala u Skřipova sérii tří vítězných zápasů, která ho odlepila ode dna tabulky. V posledním zápase podzimu však Skřipov padl s Březovou a pro jaro ho čeká perný boj o záchranu. Nejlepším střelcem byl David Horáček, který ve Skřipově působí na střídavý start ze Slavie Opava, s pěti zásahy.

 

TJ Slezská Hořina Brumovice – Předposlední místo s devíti body obsadila družina z Brumovic. Díky rekonstrukci brumovického hřiště odehrál tým z Brumovic prvních šest zápasů mimo svůj domovský stánek. To se také odrazilo na jejich vstupu do sezóny, kdy za těchto šest zápasů získaly Brumovice pouhé dva body. První zápas před domácím publikem znamenal pak první tříbodový zisk, když Brumovice dokázaly pokořit silnou Hlavnici. V dalších čtyřech zápasech získaly Brumovice čtyři body a všechny z domácího hřiště. Pro jarní sezónu by to však mohlo být dobré znamení, že se Brumovicím daří doma, neboť většinu zápasu na jaře budou Brumovice hrát na domácím hřišti. To by se mohlo stát důležitým článkem k jejich záchraně. Nejlepším střelce byl Leopold Blažek s pěti vstřelenými góly.

 

TJ Sokol Melč – Na posledním místě skončila s 9 body Melč. V loňské sezóně obsadila Melč třetí místo a na začátku si dávala vysoké ambice. Začátek soutěže zastihl ještě Melč v relativně dobré formě. S přehledem vítězila na domácím hřišti. Venku však naopak nedokázala bodovat. V prvních pěti zápasech Melč vyválčila devět bodů. Po vysoké porážce ve Vítkově však nastal u hráčů z Melče zlom a dokonce podzimu už nezískala Melč ani jeden bod a spadla až na poslední příčku. Problém tkvěl ve špatné docházce hráčů na zápasy. Pokud bude chtít Melč udržet III. B třídu, budou muset v klubu nastat radikální změny. V opačném případě si bude Melč balit fidlátka a příští sezónu by jí pak čekaly pouze boje ve IV. B třídě.             

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou