Osobnost základní třídy skupiny B

0

V tomto okénku představíme vždy zajímavou osobnost ze základní třídy. Tentokrát jsme o rozhovor požádali trenéra béčka Vlčnova Petra Kašpaříka.

Dobrý den, Petře, mohl byste fanouškům popsat Vaši dosavadní fotbalovou kariéru?

Dobrý den, rád. Začínal jsem s fotbalem až v dorosteneckém věku, kdy jsem začal hrávat zde ve Vlčnově. Prošel jsem celým dorostem a pak plynule přešel do mužského A týmu, ve kterém jsem strávil 4 sezóny. Pak jsem musel bohužel skončit z důvodu pracovních povinností. Jakmile se mi ale naskytla možnost, tak jsem se vrátil zpět do Vlčnovského fotbalu. Chtěl jsem hrát, ale v áčku bych šanci nedostal a jelikož jsem takový nebyl sám, slovo dalo slovo a založili jsme béčko, kde současně hraji a trénuji.

 

Proč zrovna trenérem?

Jelikož nikdo tu pozici nechtěl dělat, navíc názory byly spíše negativní na založení béčka. Což mě víc motivovalo k tomu, abych se toho ujal. Teď se to ukazuje jako super věc.

 

Kde berete inspiraci na trénování nebo to děláte jen podle pocitu?

Tak určité zkušenosti mám od trenérů, kterými jsem prošel ve Vlčnově. Díky tomu, že Vlčnov je propojen s 1.FC Slováckem, tak mám tu možnost spoustu věcí diskutovat se současnými trenéry. Takže od nich. Plus jsem potkal vynikajícího člověka a trenéra Honzu Palinka, který trénuje Béčku ve Slovácku a ten mi dal hodně. Byl jsem se i na jeho tréninky dívat, paráda.

K tomu jsem si udělal licenci C, takže i odtud mám nějaké informace.

 

Vidím, že Vás to chytlo… co ambice v trénování?

Určitě si udělat licenci B, sbírat zkušenosti a pak se uvidí, co přijde. Nebráním se ničemu. Za 15 let do ligy (smích).

 

Jak funguje spolupráce mezi A týmem a B týmem. Ptám se kvůli tomu, že ne vždy je to ideální a navíc je tam veliký rozdíl v kvalitě hráčského kádru?

Nemůžu si stěžovat, pokud potřebujeme pomoc hráči, tak nám pomůžou a obráceně.

 

Poslední otázka – co říkáte na naše stránky?

Musím pochválit, chybělo to tady, sestavy kola, super nápad. Kluci to sdílí přes facebook. Bavíme se o tom. Jen tak dál.

 

Děkuji za rozhovor a přeji Vám hodně fotbalových úspěchů.

Děkuji i Vám.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou