Značně omlazené Mšeno B vítězí na půdě Lučan

0

Při pátečním odpoledni se za slunečného počasí odehrálo přátelské utkání dvou celků z Libereckých B. tříd. Postoupivší loňského Okresního přeboru FK Lučany se představily na domácí půdě. Hosté ze Mšena přijeli se značně odměněným a velmi mladým kádrem. První poločas ovládly Lučany, druhý poločas byl naopak v režii Mšena a odváží si tak cenné vítězství z prvního přípravného utkání.

Fk Lučany - Nepraš - Kočí, Brož, Svozil, Bergmann - Roschl, Kořínek, Sedlák, Ziogas - Bělohlávek, Vokatý

 

Jiskra Mšeno B - M. Braniš(46. D. Braniš) - Živěla, Štětkář, Frey, Vávra - Hollmann(46. Veselouš), Koudelka, Hartman, Nguyen - Janovský, Paldus

 

Vstup do zápasu mělo o trochu lepší Mšeno a v prvních pěti minutách se jim dařilo držet míč a kombinovat. Lučanští hráli velmi trpělivě a soupeře dobře napadali, poté se do hry více a více dostávaly Lučany a soupeře drtily jednou šancí za druhou. Několik šancí zlikvidoval nestárnoucí Miroslav Braniš a pár jich skončilo těsně vedle branky po nepřesném zakončení. První branka padla v 15. minutě z dorážky po přímém kopu z vápna, kdy domácí hráč krásně vymetl Branišovu šibenici. Ve 22. minutě vyrovnával hostující Koudelka, který trefil ze 40 metrů šibenici Neprašovi branky, ten se snažil míč vyrazit, ale marně. Ve 35. minutě šli opět do vedení domácí po centru na malé vápno a bezchybném zakončení hlavou. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1. 

 

Druhý poločas zahájilo Mšeno se dvěmi změnami na své straně. V brance Miroslava Braniše nahradil syn Daniel, který již nepustil míč za své záda a udržel tak čisté konto. A místo Hollmanna šel na plac Veselouš, který značně oživil hru v útočné fázi.

 

Od začátku druhého poločasu bylo na míči spíše Mšeno a soupeře z Lučan k moc šancím nepouštělo. V 60. minutě hosté kopali penaltu po faulu Nepraše na střídajícího Veselouše. K míči se postavil střelec úvodní branky hostů Koudelka a umístil míč nechytatelně do levé šibenice. Po vyrovnávací brance se hra opět vyrovnala a do šance se dostali i domácí, kdy jeden z hráčů šel sám na branku, ale D. Braniš dokázal levou špičkou vytěsnit míč z branky na roh. V 74. minutě Mšeno dokonalo svůj obrat a po krásné týmové akci vstřelil branku Janovský. Od této chvíle Mšeno hrálo velmi spořádaně a soupeře v podstatě nepouštělo k míči, a tak Mšeno B mohlo slavit vítězství 2:3 v prvním přátelském utkání po výborném kolektivním výkonu. Utkání sledovalo 20 diváků.

 

Zajímavostí utkání je, že za Mšeno nastoupilo hned 8 dorostenců a hrající trenér Braniš(46) byl přesně dvojnásobně starší než druhý nejstarší hráč Mšena. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou