„Nebýt jednoho klopýtnutí, byli bychom Invincibles,“ hodnotí úspěšné tažení Vestce trenér Šplíchal

0

Internetové stránky tjviktoriavestec.cz uprostřed týdne zveřejnily hodnocení sezóny v podání trenéra Petra Šplíchala, který Vestec dovedl k titulu v západopražském okresním přeboru a společně se svými svěřenci se raduje z postupu do 1.B třídy. Vestec skončil na prvním místě s desetibodovým náskokem před Dobříčí, cesta za úspěšnou sezónou však nebyla jednoduchá, i když se to tak při pohledu na tabulku může zdát.

Vestec vyhrál 24 z 26 ligových zápasů a během tažení za ligovým primátem prohrál jeden jediný zápas, a to ještě v oslabené sestavě. Trenér Petr Šplíchal se nemusel obejít bez klíčových hráčů jen jednou, a proto ho ztráta "kytičky" trochu mrzí. „Chci poděkovat všem hráčům za úspěšné zvládnutí jara a nebýt klupýtnutí v Tuchoměřicích, kde chyběli Jiří Novotný (práce u reprezentace), Jan Zima (rodinné důvody), zranění Penc a Vrána, mužstvo by nepoznalo chuť porážky,“ uvedl trenér Petr Šplíchal.

 

Penc s Vránou jsou základními stavebními pilíři týmu, a proto jejich absence byla znát, a to ani zdaleka nebyla jediná. Trenér Petr Šplíchal to neměl kolikrát se složením sestavy jednoduché. „Celé jaro chyběl Eger, který odcestoval do Anglie, a společně s ním zranění Penc a Jakub Vrána, kteří patřili do základní sestavy. Kádr se oproti podzimu zužil. Jan Vrána se vrátil v dubnu a společně s ním začal trénovat a později i hrát Jan Šalát. Když vezmeme v potaz, že někteří hráči z důvodů zranění nebo pracovních povinností nemohli nastoupit ve všech zápasech, kolikrát nebylo jednoduché dát dohromady více náhradníků.“

 

V době, kdy týmu chyběli klíčový hráči, však dokonale zafungovala spolupráce mezi prvním týmem a rezervou, respektive B týmem, kterou Šplíchal patřičně ocenil. „Trenérům B týmu a jeho hráčům, kteří zaplnili mezery v sestavě, patří velké díky,“ ocenil Petr Šplíchal spolupráci a dodal: „Chtěl bych tímto poděkovat samozřejmě všem, od obce a vedení klubu počínaje, přes všechny hráče až po posledního fanouška, za podporu a splnění našeho cíle. Postupu do 1.B třídy. Všem přeji hezké prázdniny a nabrání nových sil do přípravy na sezónu 2015/16, která začne 15. července.“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou