Baráž o postup do Krajského přeboru: Horní Bříza - Luby 2:3

0

První barážové utkání mezi Horní Břízou a Startem Luby o účast v nejvyšší krajské soutěži v následující sezóně 2015/2016 je již za námi. Blíže k radosti jménem Krajský přebor mají hráči Startu Luby, kteří si ze hřiště Horní Břízy odvážejí do odvetného zápasu výhru 3:2. Po obětavém výkonu se tak příblížili vysněnému postupu, který mohou oslavit již tuto sobotu před domácími příznivci v 17 hodin.

Ačkoliv fotbalové soutěže jsou již v cíly, barážová utkání teprve začínají. O postup do Krajského přeboru (dále již jen KP) se dnes v 18:00 utkaly týmy Horní Břízy a Lub. Pro Luby by účast v nejvyšší krajské soutěži nebyla žádnou neznámou. Naposledy se ovšem bezmála dvou a půl tisícové město mohlo z KP těšit před 10 lety, tedy roku 2005, kdy Luby sestoupily do 1.A třídy, ze které se snaží i letos postoupit o ligu výš. To hráči Horní Břizy si trávníků v KP užívali i tuto sezónu, kdy se jim ovšem nedařilo podle představ, a tak si o "povolenku"  pro další ročník musí zahrát právě s Luby v dvojutkání zvaném baráž.

UTKÁNÍ  

První utkání na půdě celku z Horní Břízy se odehrávalo před slušnou diváckou kulisou, kterou neodradilo ani poměrně horší klimatické podmínky, než na které bylo zvyklo v posledních dnech. 

V úvodním poločase se ujali vedení již v 17. minutě hosté, kdy do branky dostal míč po hrubce v domácí obraně nikým nekrytý Rűckel a vhnal sílu do žil i ostatním hráčům Lub. Domácí se snažili kontrovat rychlými přechody do útoku, které ovšem většinou končily na nepřesné kombinaci. a tak se skóre naopak měnilo opět na druhé straně. Ve 30. minutě si po odpískaném přestupku ve vápně domácích míč na značku pokutového kopu postavil Voráč a nemýlil se - 0:2. Domácí trenér musel poté provést vynucené střídání, kdy se do branky postavil Šimandl, který mezi třemi tyčemi nahradil zranivšího se Lišku. Za výsledku 0:2 se týmy odebraly do kabin.

 

Do druhého poločasu se domácí borci z Horní Břízy obuli mnohem lépe a již brzy se mohli radovat ze snížení, kdy se k zakončení dostal Chocholatý a nedal gólmanovi hostů šanci - 2:1. V tu chvíli ovšem přišel s největší pravděpodobností osudový okamžik zápasu. V 55. minutě viděl za svůj faul Frána kartónek rudé barvy a musel se předčasně odebrat do sprch. Aby toho pro domácí nebylo málo, přišlo druhé vynucené střídání. Po špatném došlápnutí nemohl ve hře pokračovat Paukner a s výronem kotníku musel opustit trávník a odebrat se do péče zdravotníků. Poté znovu začali hrozit hráči z 1.A třídy, kteří se snažili vzít si zpět své dvoubrankové vedení a již definitvně zvrátit zápas na svou stranu. Přání všech fanoušků Lub vyplnil v 73. minutě Švátora, který mohl po zásluze slavit třetí gól svého týmu v síti soupeře. Domácí hráči si ovšem uvědomovali důležitost každé branky a snažili si do odvety vybudovat pro ně co nejméně znevýhodňující pozici. Skóre se tedy měnilo ještě jednou, a to když se ve u branky hostů nejlépe zorientoval Příhoda a vykřesal ještě jiskru naděje na remízu. Tu ale nedokázali domácí hráči zužitkovat v souvislý tlak, a tak se v sobotu přijedou prát do Lub za výhru.

 

OHLASY

" První poločas se nám nedařilo kombinačně, naopak soupeř hrál jednoduše a tvrdě. My jsme mu to svou hrou bohužel umožnili. Oba dva góly byly, což nás mrzí dvojnásob. Druhý poločas byl hodně ovlivněný rychlým vyloučením Frány, po kterém jsme šli do deseti, a také zranění Pauknera. Na druhou stranu musím kluky pochválit, jak zápas v deseti dohráli a jsem rád, že se nám podařilo vstřelit alespoň ty dva góly a nějakým způsobem zkorigovat výsledek. Samozřejmě jsme teprve v poločase, každopádně prostředí v Lubech znám a vím, že to bude ještě hodně těžké." sdělil po zápase trenér domácích, Josef Michálek.

" Odjíždíme z Břízy spokojeni s výsledkem, který nám dává určitě solidní šance do odvety, která se hraje v sobotu, bojovat o postup. Takže výsledek je myslím si hodně příznivý. Nesmíme zapomínat, že se jedná jen o první poločas a uvidíme, co se bude dít v sobotu v Lubech." navázal kouč hostů, Radek Pikhart.

 

SESTAVY

Horní Bříza

Liška (35' Šimandl) - Zavadil Milan, Sedlecký, Šimice, Frána - Paukner (75' Zavadil Václav), Chocholatý, Sudík, Němeček - Vrla, Šmucler (46' Příhoda)

Start Luby

Kalaš - Sýkora, Vejskal, Turner (76' Nešpor) , Čížek - Havlovic (85' Voráček) , Čipera, Koželuh, Voráč - Rückel (70' Sysel) , Švátora (89' Šlais) 

Branky

50' Chocholatý, 80' Příhoda - 17' Rückel, 30' Voráč, 73' Švátora

Hráči zápasu

Chocholatý - Švátora

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou