FOTO: Hromadná bitka po utkání Jíkev – Stratov: Několik zranění a jeden hráč ve špitále!

0

Dostal červenou kartu, ale možná to neunesl, a proto vnikl do šatny soupeře. Možná že tím Jiří Horák (32) z Jíkve rozpoutal bitku, jaká se na okrese dlouho nestala. „Prali se hráči, pořadatelé a hlavně diváci,“ tvrdí Michal Kubín, zkušený obránce Stratova. „Přiznávám, byla to od Horáka klukovina. Nechal se zblbnout,“ řekl našemu webu trenér Jíkve Jan Lebduška po utkání, ve kterém první Jíkev porazila pátý Stratov (spadl pak na 6. místo).

Faktem je, že neuvěřitelnou melu bude řešit 14. června v 15 hodin disciplinární komise OFS Nymburk. Případ se jí dostal na stůl ve čtvrtek a na další čtvrteční zasedání si pozvala několik aktérů.

Na zasedání se má dostavit obránce Jiří Horák, který v utkání podle zápisu dostal dvě žluté karty a byl vyloučen a podle obou táborů je nejspíš hlavním aktérem. Červenou kartu má od rozhodčího Milana Karlíka v zápise i jeho spoluhráč Tomáš Šmelhaus (21) a také brankář Stratova Petr Ulman (29). Vysvětlovat okolnosti budou i další funkcionáři. Přijít má vedoucí družstva Jíkve Jiří Jouza (70), kapitán Jíkve Václav Jouza (24) a hlavní pořadatel utkání Jiří Junek (71). „Do vyřešení případu mají všichni jmenovaní zastavenou veškerou závodní i funkcionářskou činnost,“ píše se na stránkách fotbalového svazu.

Jelikož redaktor webu www.fotbalunas.cz u potyčky nebyl, nebude popisovat její průběh. Nicméně dali jsme prostor pro vyjádření zástupcům obou klubů.

Jan Lebduška (trenér, Jíkev): „Bohužel došlo po skončení zápasu, kdy se šlo už do kabin, k potyčce. Horák se ocitnul u kabiny hostí v klubíčku hráčů soupeře. Nevím, jak to vzniklo, ale Horák se pak dostal do jejich kabiny, nicméně oni ho během chvíle vytlačili zase ven. Přišli k tomu další naši hráči a pak už to bylo o hubu. Létaly tam silné rány. Dle mého názoru to ale pořadatelská služba dala dohromady a nějakým způsobem se to srovnalo. Nemyslím si, že by pořadatelé nějak pochybili. Rozhodčí Karlík z toho napsal zápis a bude to řešit disciplinárka. Zapletli se do toho i diváci, kteří viděli jak se to strká. Takže se to najednou mlelo všechno. Přiznávám, byla to od Horáka klukovina. Nechal se zblbnout. Takže určitě dostane trest. Pak dostane asi trest i další hráč Tomáš Šmelhaus, který byl docela aktivní. Pak možná i dojde k zastavení činnosti našeho kapitána Václava Jouzy. On jako kapitán asi také nezvládl situaci a taky byl asi v chumlu, kde se to pralo. Před námi je rozhodující zápas s Lipníkem. Čekám, že se to první místo ztratí, protože budou po tomto incidentu padat tresty.“

 

Michal Kubín (obránce, Stratov): „Je to hrozný, co se stalo. Jeden hráč je v nemocnici, další dva jsou pomlácený a brácha má pořádnou bouli na hlavě, a taky mu není dobře. Nechápu, co se vůbec stalo. Po zápase jsme si se soupeřem podali ruce. Dokonce si ruku s námi podával i vyloučený hráč domácích, který dostal červenou asi v 85. minutě. Čekali jsme, až někdo přinese klíče od kabiny a najednou ten vyloučený hráč byl u nás u dveří. My jsme si odemkli kabinu a šli dovnitř a on se dostal k nám. Tak jsme ho vystrkali ven. Jenže najednou tam byl další člověk z domácího tábora a začal se prát. Našemu brankáři dal pořádnou ránu. Nejvíce to odnesl ale Michal Horvát, který skončil v nemocnici, kam jsme ho museli odvést. Bohužel to nezvládli ani pořadatelé, kteří se na nás vrhli. Bylo to hrozný. Nejsme žádní svatoušci, ale tohle jsem v životě neviděl. Vrhli se na nás jako blázni. Možná to mělo už původ na hřišti při zápase, který nezvládl ani rozhodčí. Ke konci to bylo vyhrocené a oni chodili do soubojů tak, aby nás zranili. Ten vyloučený hráč na nás několikrát plival už během zápasu, ale on to prý neviděl. Asi se mu nechtělo nic psát, ale nakonec to napsal. Hodně nás štve i to, že ještě dodatečně napsal našemu brankáři červenou kartu. Vůbec nevíme za co, vždyť byl mlácený. Neměli by tu červenou kartu uznat. Fakt to nechápu. Porazili nás, a ještě nás šli pobít.“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou