Semily ve finále krajského poháru podlehly Mšenu

0

Za slunného středečního odpoledne se v Semilech 3. června odehrálo finále Poháru předsedy Libereckého krajského fotbalového svazu. Semily jako vedoucí tým Krajského přeboru vstupovaly do rozhodujícího zápasu jako favorité, navíc s výhodou domácího prostředí. Ale jak bývá zvykem, ve finále většinou slovo favorit neplatí, jinak tomu nebylo ani tentokrát. 

Mšeno vstupovalo do utkání jako outsider, aby ne minulý zápas Jiskry Mšeno se Semilskými skončil vysokým debaklem na domácím hřišti 0:5. Mšeno tedy Semilům mělo co vracet a už od rozcvičky bylo vidět velké nasazení a soustředěnost. Oba týmy před finále muselo projít čtyřmi koly. Zajímavostí je, že Mšeno v tom semifinálovém 30 minut před koncem prohrávalo s libereckým Rapidem 4:1, v 90. minutě vyrovnávalo na 4:4 a na penalty vyhrálo.

Semiláci vstoupili do utkání lépe, drželi víc míč na kopačkách a hráli s větším klidem než hostující Mšeno, avšak do 30. minuty jsme neviděli žádnou střelu. První větší šanci měl domácí Hartman, když těsně minul svatyni Kobachidzeho. Poté po rohovém kopu ohrozil bránu z voleje semilský Hurt, ale trefil jen Kobachidzeho a Vlach dorážel hlavou jen do boční sítě. Ježek po protiútoku vybojoval přímý kop z velkého vápna, míč si vzal na starosti nejzkušenější hráč kádru Semil Jaroslav Nesvadba, jeho pokus nebyl vůbec marný a na jeho střelu, která skončila na břevnu se Kobachidze dokázal jenom ohlídnout. Ovšem jak to ve fotbale bývá, z následného protiútoku Mšeno vyvezlo balón a Regenermel poslal míč před bránu, kde byl připravený Kulhánek a ten se nemýlil! Mšeno vedlo ve 42. minutě 0:1. Semily se z této branky nedokázaly vzpamatovat a z velmi podobné akce po ose Regenermel, Kulhánek Mšeno zvyšovalo ve 44. minutě na 0:2. To bylo pro Semily velmi zdrcující a několik hráčů včetně brankáře domácích jen nevěřícně leželo na zemi.

O poločasové přestávce se fanoušci mohli vyfotit s pohárem FAČR, který přivezl ředitel Slovanu Ing. Libor Kleibl, který pečlivě sledoval celý zápas a po skončení předával pohár vítězi.

Do druhé půle domácí opět vstoupili lépe, ale zatažená obrana Mšenských jim toho mnoho nedovolila. V 68. minutě míč doputoval do branky Mšena, ale pomezní rozhodčí odmával offside, s přibývajícím časem domácí doháněla nervozita a najednou se hrálo jen na dlouhé míče. V 78. minutě hostující kapitán Heinrich svojí nešikovností hrál rukou ve vápně a sudí Pekař neměl jinou možnost než zapískat a ukázat na značku pokutového kopu. Penaltu si vzal na starosti nejlepší střelec Semil Ježek. Impulzivní trenér Mšena Mařas radil Kobachidzemu kam má spadnout, ovšem špatně. Ježek si zkušeně počkal a míč uklidil na druhou stranu. Tím dostal zápas nový náboj, ovšem nervozita domácích stále narůstala a hosté hráli soustředěně až do konce. Další branku domácí nedali a tak Mšeno mohlo oslavit vítězství v krajském poháru. 

Sestava Semily - Koudelka, Hartman, Brett, Nesvadba(c), Kočí, Bína, Vlach, Hradecký (68. Vrchovský), Hurt, Havlín, Ježek

Sestava Mšeno - Kobachidze, Moravec, Heinrich, Filip, Krámský, Regenermel (59. Novotný), Jiroušek, Macháček, Švorc (89. Daniel), Mrklas, Kulhánek (82. Pešat)

Branky - 42. a 44. Kulhánek, 78. Ježek(p)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou