Je to o obětavosti, nabádá svůj tým do dalších kol Jakub Anděl

0

Jakub Anděl se stal nejlepším hráčem 23. kola. O vaše hlasy se zasloužil dvěma góly do sítě Olympie Březové. Záložníka Lipové jsme tak pro vás vyzpovídali.

Kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?

Začínal jsem s fotbalem asi v osmi letech a právě v klubu, kde jsem, tedy v Lipové. Hrál jsem tam do starších žáků. Pak jsem šel do Hvězdy Cheb, kde jsem odehrál čtyři roky v dorostu a poté jsem se vrátil do Lipové.

 

Vy jste v 23. kole vstřelil dvě branky, jak byste je popsal ze svého pohledu?

První gól byl za stavu 1:0. Pavel Slovák si obhodil brankáře, vběhl do vápna a hráč Březové ho faulem sejmul. Rozhodčí pískl penaltu, ale trochu pochybil, protože měl dostat hráč červenou kartu. Já jsem šel kopat pokutový kop a střílel jsem doprostřed brány. Další gól padl tak, že Mezera spadl mimo vápno a kopal jsem volný přímý kop, který jsem dal přes zeď do tyče a do brány.

 

Čím to je, že Lipová v jarní části sbírá body? Na podzim se vám přece nedařilo vůbec nic...

Nedokážu to říct. Je pravda, že byla v podzimní části velká marodka a hrozně nám chybělo štěstíčko, chyběl nám kousíček. Teď ho máme a proto zápasy vyhráváme. Není zase taková velká změna v herním projevu, ale zvedlo se to i rozhodčími, kteří nám na podzim pískli třeba blbou penaltu.

 

Do konce sezony zbývá pár zápasů. Jaké jsou ambice Lipové?

Rozhodně byl cíl, možná ještě je, nespadnout. Bohužel jsme začali hrát pozdě a bude to těžké. My musíme ve všech brát plný počet.

 

A co tedy udělat, aby jste plného bodového zisku dosáhli?

Je to rozhodně o obětavosti. Začali jsme hrát a už míče jen nenakopáváme. Držíme balóny. V podstatě, když nám přestalo o něco jít, tak jsme začali hrát. Zvedli se individuální výkony hráčů, týmová hra a dá se na to koukat.

 

Poslední otázka. Sledujete server fotbalunas.cz?

Je to tak dva týdny, co jsem to začal sledovat. Občas se na to mrknu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou