ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 23.kolo Středočeský | 1.B třída sk. D, 2014-2015: Štěpán Vošta góly nepočítá, každý je důležitý

0

Anketu o nejlepšího hráče uplynulého 23. kola Fair Credit 1.B třídy skupiny D vyhrál s obrovským náskokem a celkovým počtem 91,43% hlasů Štěpán Vošta ze Spartaku Průhonic, se kterým jsme udělali krátký rozhovor!

Štěpán Vošta vzbudil Vaší pozornost skvělým výkonem proti Divišovu, ve kterém společně se svými spoluhráči předvedl úžasný návrat do zápasu, ke kterému pomohl dvěma góly. Útočník Spartaku Průhonice však góly nepočítá a každý gól jeho týmu považuje za důležitý.

 

Vítěz hlasování o nejlepšího hráče kola v rozhovoru mimo jiné prozradil, kdo je jeho největším vzorem a proč společně se svými spoluhráči obléká dres tureckého velkoklubu.

 

V sobotu odpoledne jste odehráli velice dramatické utkání s Divišovem, jak zápas probíhal z Vašeho pohledu a souhlasíte s tím, že to bylo nejkrásnější utkání, které jste v letošní sezóně odehráli?

Nevím, jestli to bylo nejkrásnější utkání, ale pro nás asi nejvydařenější druhý poločas. Začínáme hrát vždy pozdě, v Miřeticích jsme obrat nedotáhli, tentokrát už ano. Snad už nebudeme muset zápasy otáčet a povedeme vždy my a dotáhneme zápas do vítězného konce. I když tyto zápasy jsou nejspíše divácky nejatraktivnější.

 

K vítězství 5:4 jste pomohl dvěma góly a má otázka zní, jak z Vašeho pohledu byly důležité a kolik gólů v letošní sezóně jste vstřelil? Počítáte to vůbec?

Každý gól je důležitý, ať už ho dá kdokoliv z týmu. Hlavně v tomto utkání jsme po snížení začali hrát tak, jak bychom měli hrát pokaždé a od začátku. Co se týče počtu gólů v této sezóně tak jich je něco kolem dvaceti, přesný přehled nemám, ale máme to vedené v kabině (úsměv).

 

Spartak Průhonice obléká dresy slavného tureckého klubu Galatasaray. Kdo s touto myšlenkou přišel a jak se Vám v nich hraje? Předpokládám, že je to lepší pocit, než hrát v obyčejných dresech a jednotlivým hráčům to může dodat i patřičné sebevědomí.

Dresy Galatasaraye přinesl jako "zápisné" Tomáš Ujfaluši. Ale jestli ho o to někdo poprosil nebo je přinesl sám, to už nevím. Každopádně byla polovina kluků ráda, že v Turecku dělají i větší velikosti dresů (na tváři Štěpána Vošty se opět rozzářil úsměv). Samozřejmě je to dobrý pocit hrát v dresech, tak významného týmu jako je Galatasaray.

 

Blíží se konec letošní sezóny, jak byste ji zhodnotil a jaké jsou Vaše cíle do dalšího ročníku? Jak osobní, tak klubové.

V sezóně byly vydařené i méně vydařené zápasy, ale celkově bych ji označil za povedenou. Cíl před začátkem jara byl páté místo, tak snad se nám ho podaří splnit. Příští rok bych moc rád zůstal tady v Průhonicích, takže doufám, že se podaří prodloužit hostování. A když se to povede, tak být s Průhonicemi i příští sezónu co nejvýše v tabulce.

 

Na soupisce Vašeho týmu figuruje jméno slavného fotbalisty Tomáše Ujfalušiho, který si kromě v předních evropských klubech zahrál také v české reprezentaci. Co byste nám o něm řekl a jaké to je, vedle něj hrát?

Tomáš byl jen na pár zápasech, ale když hrál tak to bylo určitě znát jak na hřišti, tak v kabině. Je to zážitek hrát s ním v jednom týmu, když víte, kde všude hrál a co dokázal.

 

Anketu o nejlepšího hráče uplynulého kola jste vyhrál s obrovským náskokem, co na to říkáte? Vypadá to, že jste velmi oblíbený.

Výsledek mne velice potěšil. Doufám, že to v příštích kolech potvrdím.

 

V Praze se v pondělí odehrálo utkání legend mezi Českem a Německem a má poslední otázka zní, kdo byl Vaším hráčským idolem v mladí? Pro mě je srdcovou záležitostí Karel Poborský, ale pokud vyberete někoho jiného, zlobit se nebudu.

Jako první velký turnaj jsem prožíval asi EURO 2004. Takže jako útočník bych z této éry vybral Milana Baroše. Jinak mým největším idolem je Didier Drogba. 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou