I. B třída sk. A: Rozhovor s hráčem 22. kola Martinem Málkem

0

Hráčem 22. kola I. B třídy sk. A byl zvolen fanoušky webu fotbalunas.cz Martin Málek. Střední obránce chotěbořské juniorky se v rozhovoru rozpovídal o odevzdaném výkonu Mírovky, kterou chotěbořští o víkendu přeskočili v tabulce a usadili se na druhém místě, a o ambicích klubu do závěrečných kol sezony. Velký fanoušek italského Interu na sebe také prozradil netradiční koníček, a to stavbu plastových modelů tanků. To a ještě mnohem více se dozvíte v následujícím rozhovoru s hráčem 22. kola Martinem Málkem.

 

 

 

Martine, stal jste se vítězem hlasování o hráče 22. kola I. B třídy sk. A, vzpomeňte ještě jednou na utkání a hodnoťte ho z Vašeho úhlu pohledu.

"Vyhráli jsme na Mírovce 2:0. Už od začátku utkání jsme je tlačili a oni neměli vůbec žádné šance. Nicméně jsme se na tom jejich malém hřišti nemohli k ničemu dostat. Oni jenom pořád betonovali! Ve druhém poločase nám přišlo, že odešli fyzicky, čehož jsme chtěli využít. V 83. minutě dal Martin Běloušek gól a hned potom Dvořka (Luboš Dvořák – pozn. red.) perfektně vybojoval míč, nahrál ho Patrikovi Ledvinkovi a ten obešel gólmana a dal druhý gól. Oni už potom pořádně nehráli."

 

Výhrou nad Mírovkou jste se dostali na druhou příčku, kterou před vámi okupovala právě Mírovka. Byla v utkání cítit nějaká nervozita a fakt, že se jedná o šlágr kola?

"Vůbec ne. Ani mi nepřišlo, že by byli druzí. Když jsme například hráli se Štoky, tak ti mi přišli o hodně bojovnější. Mírovka mi přišla, jako kdyby to odevzdala. Jeden pán od nich, když střídal, tak mi říkal, že snad přišel po dvou letech na fotbal. Že tam prý snad nikdo ani nechce fotbal hrát. Takže mi to jako utkání o druhou příčku vůbec nepřišlo."

 

Jaké jsou ambice juniorky Chotěboře do závěrečných kol soutěže? Ledeč nad Sázavou už čtyři kola před koncem potvrdila svoji první pozici a nikdo ji už nemůže předstihnout. Klesá tím motivace do dalších utkání?

"To vůbec ne, my chceme být co nejlepší. Chceme skončit druzí a všem utéct. Ledeč, ta má opravdu ze všech nejvíc na to, aby hrála I. A třídu. Navíc trenér říkal něco o tom, že bychom snad teoreticky mohli postoupit i z druhého místa, tak uvidíme. Každopádně my chceme udělat co nejvíce bodů a co nejvíce utkání vyhrát."

 

Takže kdyby se naskytla možnost do I. A třídy postoupit, tak byste neváhali?

Určitě bychom chtěli. Hráli jsme několik přátelských utkání s týmy I. A třídy, například s Havlíčkovou Borovou nebo Habry, a musím říct, že jsme s nimi hráli dobře. Myslím, že bychom v I. A třídě byli rovnocenní soupeři a střed tabulky v klidu hráli.

 

Zavzpomínejte na Vaše fotbalové začátky. Kde jste s fotbalem začínal, kdo Vás k němu přivedl a ve kterých klubech jste ve své kariéře působil?

"Už odmala jsme hráli fotbal s kamarády a s kluky ze základky. Potom mě ve fotbale hodně podporoval táta, který mě navíc v mladších žácích a v dorostu trénoval. Prošel jsem jenom Chotěboří, já bych snad ani za jiný tým hrát nechtěl. Tady se spoluhráči hraji už odmala, od páté čtvrté třídy, a pořád jsem s nimi, parta se nemění, takže já bych jiný tým nechtěl."

 

Jakou profesi vykonáváte v osobním životě a jaké jsou Vaše koníčky pro volný čas?

"Pracuji jako operátor na CNC strojích. Jako největšího koníčka mám samozřejmě fotbal, jako pro každého fotbalistu, protože kdyby ten sport nebyl moje láska, tak bych ho samozřejmě nemohl hrát. Hodně času jsem s přítelkyní, která mě ve fotbale také podporuje, protože i u ní v rodině jsou fotbalisté. A jinak také stavím modely tanků."

 

Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem?

"U nás jsem největším fanouškem Sparty. Je škoda, že nevyhráli titul, ale co se dá dělat, no. A jinak jsem fanoušek Interu Milán, to je srdcovka."

 

Proč zrovna Inter Milán? Co Vás přivedlo k italskému fotbalu a Interu? Máte v něm snad nějaký fotbalový vzor?

"Ano, strašně se mi líbil Javier Zanetti. Byl tam od roku 1996 kapitánem, nikdy ten klub nezradil a byl zodpovědný a vždycky se dokázal vyrovnat i mladším hráčům."

 

Ani Vás nemine pravidelný fotbalový tip. Na koho sázíte ve finále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Juventusem?

"Přál bych to Juventusu, ale Barcelona je rozjetá a její ničivý útok v čele s Neymarem rozhodne o tom, že ve finále Ligy mistrů zvítězí."

 

Jsme u poslední otázky našeho rozhovoru. Sledujete web fotbalunas.cz? A jak jej hodnotíte?

 

"Ano, musím říct, že ho sleduji každý den. Pokaždé hlasujeme pro lidi od nás, kteří tam jsou. Koukám se také na rozhovory a v kabině nás to celkem zajímá." 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou