Už teď píšeme historii, říká merklínský Filip Hladík

0

Filip Hladík byl nejdříve vybrán do ideální jedenáctky, aby jste ho zvolili tím nejlepším hráčem 22. kola I. B třídy. A my vám proto s tímto hráčem Merklína, který vstřelil branku nejdeckému "béčku", přinášíme rozhovor. 

Filipe, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?

Začínal jsem v pěti nebo šesti letech v Hroznětíně, kde táta trénoval. Vzal mě na trénink a tam to začalo.

 

Vy jste vstřelil v 22. kole jednu branku. Jak byste ji popsal ze svého pohledu?

Byl to dlouhý aut do vápna. V podstatě jsem stál ve správný čas na správném místě. Dal jsem ho hlavou v podstatě do prázdné brány, takže nic složitého.

 

Vy jste hrál pouze v Hroznětíně a teď v Merklínu anebo jste vyzkoušel ještě nějaký jiný tým?

Hrál jsem v Hroznětíně a pak šel otec trénovat do Karlových Varů ještě když to byla Slavia. Takže jsem odešel tam, kde jsem vlastně strávil celou mládežnickou kategorii i mladší dorost. Dorost jsem zakončil v Ostrově a pak jsem nějak našel cestu do Merklína, kde se mi líbí a taky jsem tam zůstal.

 

A co udělat pro to, aby příští sezonu hrál Merklín o třídu vyšší soutěž?

Já si myslím, že proto dělám....teda, myslím, že pro to neděláme nic (smích). Máme tu super fotbalisty a posílili jsme mým bráchou Petrem Hladíkem. Hlavně jsme dobrá parta a děláme to pro zábavu.

 

Je postup prioritou merklínského fotbalu?

Není. Dřív nám nabízeli z okresu, abychom šli do „B“ třídy třeba když jsme byli sedmí. My jsme ale říkali, že když vyhrajeme, tak půjdeme přímo a nemáme co ztratit. V Merklíně se nikdy nehrálo víc, než I. B třída. Už teď píšeme historii a kdybychom postoupili, tak bychom ji psali ještě víc.

 

Jak je těžké skloubit Vaše zaměstnání s fotbalovou kariérou?

Já jsem živnostník, takže jsem pán svého času a na fotbal mám čas.

 

Sledujete server fotbalunas.cz?

Sledujeme ho. Je to v Merklíně celkem populární a alespoň se dozvíme názory ostatních trenérů. Komentáře jsou občas zajímavé a je popsané co se děje na ostatních hřištích a můžeme se na to i nějakým způsobem připravit.

 

Děkuji za rozhovor!

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou