Je tam skvělá parta, říká o Lipové hráč 22. kola Pavel Slovák

0

V hlasování o nejlepšího hráče 22. kola I. A třídy zvítězil Pavel Slovák. Záložník Lipové, který v posledním kole vstřelil dvě branky a navíc vybojoval pokutový kop nám poskytl rozhovor.

Pavle, kdy jste s fotbalem začínal a kdo Vás k němu přivedl?

Někdy v dětství mně k němu přivedl táta, protože jezdíval hrávat do Německa a bral mě s sebou.

 

A jak jste se dostal do týmu Lipové?

Začal jsem hrát nejdříve za přípravu v Lesné, pak i za starší žáky. Pak jsem přestoupil do Nového Kostela, kde jsem začínal s mužským fotbalem a odtud jsem pak šel do Lipové.

 

Vyzkoušel jste tedy více klubů. Jste osobně spokojený v nynějším působišti?

Já jsem spokojený. Je tam skvělá parta a výborně si rozumím s trenérem. Jsem tam čtyři roky a neměnil bych.

 

Jaké jsou ambice v letošní sezoně s týmem Lipové?

Hlavně se pokusit vydolovat v posledních čtyřech zápasech co nejvíce bodů a zachránit se. Pokusit se do toho co nejvíce promluvit.

 

A co je potřeba proto, aby Lipová v těch zbývajících zápasech získala co nejvíce bodů?

Měli bychom pokračovat ve výkonech, které jsme předváděli v posledních zápasech, kde jsme se konečně chytli střelecky. Daří se nám vyhrávat utkání, což byl na podzim velký problém. Měli jsme v průměru jeden gól na zápas, což je málo. A taky musíme jít tomu štěstíčku trochu naproti. Na podzim jsme měli smůlu v některých utkání. I když jsme byli lepší, tak jsme třeba prohráli. Teď mám strach, aby nebylo pozdě.

 

Vy jste v posledním zápase vstřelil dvě branky. Jak byste je popsal?

První gól byl po individuální akci, kdy jsme dostal balón na půlce a přede mnou se to otevřelo. Pelášil jsem proto sám na bránu a na hranici velkého vápna jsem to tam narval a naštěstí to prošlo. Co se týče druhého gólu, tak ten byl hlavou z rohu. Kuba Anděl to výborně kopl, já jsem si tam zběhl a dával jsem to o zem brankáři do protipohybu.

 

Jak těžké je pro Vás skloubit zaměstnání s fotbalem?

Mám docela flexibilní zaměstnání, takže to tak těžké není. Když potřebuju, tak si čas udělám a navíc mám dobré vztahy se zaměstnavatelem, který mě uvolní, takže je to dobré.

 

Sledujete server fotbalunas.cz pravidelně?

Sleduji. Jelikož navíc trénuji ještě na okrese Nový Kostel, tak panu Číhalovi poskytuji reportáže z utkání z každého kola, takže já to sleduji často.

 

Co říkáte vůbec na to, že jste byl vyhlášen hráčem kola?

Jsem za to rád, i za takovéto menší ocenění, protože aspoň vidím, že to nese nějaké ovoce. Jsem rád, že se o mě ví.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou