Rozhovor s hráčem 22. kola Filipem Mačkem!

0

Valašská Polanka v posledních kolech předvádí fantastické výkony, díky kterým sbírá body jako na běžícím páse. Ve 22. kole vyzrála i na lídra tabulky z Dolní Bečvy. Výborným výkonem a jedním gólem se prezentoval dvacetiletý záložník Filip Maček, který zvítězil v naší anketě Hráč kola. 

Filipe, pro začátek bych Ti rád pogratuloval k ocenění Hráč 22. kola. Nejprve se nám představ a potom nám sděl něco o svých fotbalových začátcích.

Děkuju za gratulaci. Bydlím v Leskovci, kde jsem také udělal své první fotbalové kroky. Fotbal jsem začal hrát asi v 7 letech, a jelikož u nás působili jenom starší žáci, tak jsem odmala hrál proti starším klukům. Poté co se zrušili starší žáci, jsme my mladší hráči odešli na hostování do Ústí u Vsetína. Tam už jsem hrál proti svým vrstevníkům.  Dostal jsem se i do vsetínského okresního výběru, kde jsme hráli proti různým okresům. Po dvou sezónách v Ústí jsem dostal nabídku zkusit si vyšší soutěž na Vsetíně. Bylo to tam super. Měli jsme výborný tým s dobrým trenérem, neustále jsme hráli o první příčky. Zde jsem vydržel do mladšího dorostu. Poté jsem si chtěl zahrát se svými kamarády ze školy a přestoupil jsem do Valašské Polanky.  Zde se v dorostu utvořila výborná parta v čele s trenérem Kolínkem, první sezónu jsme zvítězili ve všech utkáních. Sice jsme prohráli zápas o postup do kraje, ale nakonec jsme postoupili i my. V průběhu jsem začal občas nastupovat i za áčko. Vše vyvrcholilo minulou sezónou v dorostu, kdy jsme vyhráli krajskou soutěž. To byl pro mě poslední rok v dorostenecké kategorii, od této sezóny už patřím oficiálně do týmu mužů.

 

Jak bys zhodnotil svůj výkon i výkon týmu proti Dolní Bečvě?

Svůj výkon bych nechtěl hodnotit, to bych nechal na jiných. Ale snad to nebylo tak hrozné, když sem se dostal až k takovému ocenění.  Výkon týmu byl velmi dobrý, sice jsme udělali pár hrubek v obraně, ale jinak jsme Bečvu do šancí moc nepouštěli. Naopak si myslím, že jsme měli daleko víc šancí. První poločas byl docela vyrovnaný, hosté měli nebezpečné hlavně standardky, také spoléhali spíše na dlouhé nákopy na rychlé útočníky. My jsme se pokoušeli o kombinační hru, která se nám chvilkami dařila, naopak taky jsme měli pasáže, kdy jsme si nebyli schopni nahrát.  Druhý poločas jsme vyrovnali po penaltě a za pár minut se nám podařilo vstřelit branku na 3:2. Poté už jsme spíše zodpovědně bránili a hráli na brejky. Jeden z nich se povedl a o zápase bylo rozhodnuto.

 

V poslední době válcujete jednoho soupeře za druhým. Čím si vysvětluješ tento progres?

Myslím, že je to hlavně ve zlepšení obranné hry, které do nás trenér Hajda dostává už od letní přípravy. Na podzim jsme pouštěli docela dost gólů, hlavně po našich hrubých chybách. Proto jsme se na to přes zimní přípravu dost zaměřili a povedlo se nám to podstatně zlepšit.  Za posledních 5 zápasů jsme pustili pouze 2 góly právě v zápase s Dolní Bečvou.  Naopak směrem dopředu bychom se měli jenom zlepšovat.

 

Jaký je Tvůj nejoblíbenější post na hřišti?

Odmalinka hraji převážně v záloze, pár zápasů jsem odehrál i na postu stopera či předstopera, ale tam si nepřipadám moc jistě.  Nejvíce mi teda vyhovuje post defenzivního středového záložníka.

 

Kdo je v týmu Tvým největším kamarádem a s kým se ti hraje nejlépe?

V týmu máme super partu, rozumím si se všemi spoluhráči. Největším kamarádem a protivníkem na tréninku je pro mě Ondra Adámek, se kterým hrajeme na tréninku pravidelně o pivko. To pak náš brankář Jakub Kolínek nestíhá vytahovat balóny z brány (smích). Nejlépe se mi hraje s mým o rok mladším bratrem Davidem, se kterým hraji odmala. Na hřišti jsme spolu v mládí strávili každou volnou chvilku. Myslím, že bychom spolu zvládli hrát i poslepu.

 

Filipe, máš nějaký fotbalový vzor?

Mým vzorem byl vždycky Ronaldinho, kvůli kterému jsem začal fandit Barceloně. Poté samozřejmě Lionel Messi.

 

Co je Tvým největším dosaženým fotbalovým úspěchem a co bys zároveň chtěl ve své fotbalové kariéře dosáhnout?

Za svůj prozatímní největší úspěch považuju minulou sezónu. Když se nám ještě v kategorii dorostenců podařilo ovládnout krajskou soutěž dorostu, kdy jsme celé jaro neprohráli a postupně stahovali náskok prvních Louk. Rozlosování připravilo rozhodující zápas na poslední kolo, kdy k nám zavítaly právě Louky. V tu dobu jsme měli jeden bod náskok a k zisku titulu nám stačila remíza. Utkání jsme zvládli a vyhráli 2:0. Celou sezónu jsme hráli výborně a zápasy jsme si všichni užívali. K mým aktuálním cílům je takový úspěch zopakovat v mužské kategorii. Myslím, že tým na to máme.

 

Co vůbec říkáš na to, že Tě čtenáři zvolili Hráčem kola?

Tak napřed bych chtěl poděkovat všem fanouškům, co mi dali hlas. Zejména teda moji přítelkyni Leoně, která hlasovala snad každou možnou hodinu. Výhra mi udělala radost, i když jsem to vůbec nečekal, podle mně tam byli hráči, kteří by si to zasloužili víc.

 

 

Poslední otázka. Co říkáš na náš nový portál www.fotbalunas.cz?  

Web sleduji od prvopočátku, je to určitě výborný nápad. Myslím si, že stránky mají velký potenciál. Postupem času budou mít stránky určitě velkou návštěvnost z řad fotbalových nadšenců.

 

 

Filipe, díky za upřímné odpovědi a ať Ti to i nadále střílí! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou