Muž 18. kola - Lukáš Froněk: Skloubit fotbal a florbal dohromady je někdy složité

0

Mužem 18. kola se stal Lukáš Froněk, který se dvakrát střelecky prosadil proti Borovanům B. Kromě fotbalu se věnuje i florbalu ,a ani tam si nevede špatně.

O víkendu k vám přijeli Borovany B, které mají velké problémy dát vůbec dohromady základní jedenáctku. Plán před zápasem byl zisk tří bodů nebo i výše konečného skóre?

Ano, určitě bylo našim cílem získat 3 body. I když jsme věděli, že Borovany mají problémy, nechtěli jsme nic podcenit.

Utkání skončilo vysokou výhrou 7:2. Byl i samotný vývoj tak jednoznačný? Jak jste viděl utkání vy, ze hřiště?

První poločas vyšel podle našich představ, vyhráli jsme ho 3:0. Na začátku druhé půle jsme měli velkou šanci, tu jsme ale neporměnili a soupeř z následhého brejku snížil a za pár minut přidal druhý gól. Naštěstí jsme dokázali brzy vstřelit čtvrtou branku, která rozhodla, poté jsme přidali ještě další tři góly.

Vy sám jste vstřelil v utkání dvě branky. Popsal byste obě vaše trefy?

Na první branku mi skvěle přihrál Pavel Maršík a pro mě už nebyl problém zakončit. Při druhém gólu jsem postupoval po pravé straně sám na bránu a zakončil střelou ke vzdálenější tyči.

Aktuálně jste na druhém místě tabulky. Jaké byli plány před soutěží?

Vzhledem k tomu, že jsme minulou sezónu skončili až na 8. místě, tak jsme si žádné velké cíle nedávali. Myslím si, že druhé místo je zatím super.

Další kolo jedete do Trhových Svinů. Jaké budou plány na toto utkání?

Ve Svinech nás čeká určitě těžký zápas, doma je soupeř velice silný. Pokud ale chceme udržet druhé místo, musíme vyhrát.

Jaké byly vaše fotbalové začátky?

Fotbal hraju od osmi let, tedy od roku 2002. Jiný než římovsky dres jsem zatim neoblékl. Je to dáno i tím, že se současně věnuju i dalšímu sportu - florbalu. Někdy je opravdu náročné to časově skloubit.

Koukal jsem, že hrajete za Budějovické Štíry Národní ligu. Jsou vaše ambice ve florbalu vyšší? Třeba hrát 1. ligu nebo extraligu, ať už za Štíry nebo v jiném klubu?

Určitě bych si chtěl v budoucnu zahrát ještě vyšší soutěž než je Nádorní liga. Ideálně se Štíry.

Vaše druhá nominace do sestavy kola, Vám přinesla titul Muže kola. Bude Vás to něco stát do klubové kasy?

Určitě mě těší, že jsem už podruhé v sestavě kola, a tentokrát se mi podařilo i zvítězit. Zatím nevím, jestli mě to bude něco stát. Záleží co náš pokladník vymyslí ( jsem přesvědčen, že vymyslí :D ).

Sledujete stránky fotbalunas.cz pravidelně? Co na ně říkáte? 

Ano sleduji je od začátku a moc se mi líbí. Je to super nápad, kterému dávám palec nahoru.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou