Hráč 10. kola - Zdeněk Lanta - Poslali mě sem z Nového Města nad Metují a zamiloval jsem si to tady.

0

Zdeněk Lanta - Nejčastěji a nejraději nastupuje na pozici levého obránce. Jak nám ale i sám prozradil, cizí mu není ani pozice uprostřed obranné řady. V rozhovoru se také dočtete o to, jak se do Deštné dostal. Jakým způsobem docílil své druhé soutěžní branky a také, jaký je recept na úspěch jeho týmu.

Když to vezmeme podle počtu odehraných zápasů. Od té doby, co se soutěž přehoupla do své druhé poloviny, se vám začíná dařit. Přišla nějaká zásadní změna? Nebo čím to je? 
To je, řekl bych každoroční Deštenský fenomén. Prostě nám to na jaře chvilku trvá, než si to sedne a než se rozkoukáme. Bohužel v tomto systému soutěže to může být velký problém. Co se týče herního projevu, podařilo se nám proměnit šance a tím odrovnat soupeře. Co se týká těch pár bodíku z předchozích kol, to je spíše neúspěch. Už dvakrát dospěl zápas do penaltového rozstřelu, ačkoliv jsme mohli brát plný počet bodů z normální hrací doby, chybělo nám asi více štěstí.

 

V sezóně se vám podařilo dvakrát zvítězit, pokaždé to byl drtivý výsledek 5:2. Vypadá to, že když už se do toho dostanete, tak dokážete dát soupeři co proto, je tomu tak? 
Když nám vyjde zápas od úvodu a nemusíme nic dotahovat, tak hrajeme v klidu a v pohodě. A to se odráží na výsledku. Rádi bychom ale vyhráli i s nulou vzadu, to se nám zatím nepodařilo.

 

Byla to Vaše druhá branka v soutěži, můžete nám jí trochu popsat? 
Bylo to po rohovém kopu, který Lukáš Macháček perfektně zahrál do prostoru, kde jsem právě byl. Dan Fidler tam vyhrál důležitý hlavičkový souboj a míč se pak odrazil ke mně a já hlavou trefil branku.

 

Jakožto obránce se asi moc do brankových příležitostí nedostáváte, máte přehled o tom, kolik jsi v životě vstřelil branek? 
Úplně v začátcích jsem hrál útočníka. To bylo ještě za žáky a tak jsem nějaké branky dal. Čím jsem starší, tím se střelecká potence zužuje. Dvě branky za půl sezóny jsem nedal hodně dlouho, naposledy snad někdy v dorostu. Ačkoliv to není vlastně zas tak dávno. J

 

Je krajní obránce ten pravý post pro Vás? 
Celkem mi to vyhovuje. Je to docela dobré místo, obzvlášť tady na Deštné, kde se snažíme hrát kombinační fotbal po zemi. A tak nemám nouzi o balóny. Ale dobře se cítím i uprostřed obranné řady.

 

Co Vás přivedlo právě do Deštné? 
Poslali mě sem z Nového Města nad Metují a zamiloval jsem si to tady. Jinde už asi ani hrát nebudu.

 

Mohl byste nám v krátkosti popsat Vaší dosavadní kariéru? 
Začínal jsem jako žáček na Mezilesí. Po pár sezónách jsem putoval do MFK Nové Město nad Metují, tam jsem hrál v podstatě až do mužů. Občas jsem si odskočil zpět do Mezilesí, ale jinak jsem hrál v podstatě pořád za MFK. Poté jsem se díky studiu dostal na Jižní Moravu do Lednice. Tam jsem zažil asi nejlepší fotbalová léta. Zahrál jsem si s úžasnými fotbalisty. Po škole jsem se vrátil do MFK a následně putoval do Deštné.

 

Co berete jako svůj největší sportovní úspěch? 
Největší úspěch, to je těžké. Už několikrát jsem s týmem postoupil do vyšší soutěže. Nejlepší to bylo ale asi v Lednici, kde jsme postoupili do tamní A-třídy. Tamní fanoušci, kteří fotbal milují, nám připravili úžasnou oslavu. Na to asi nikdy nezapomenu. Když se letos ale zachráníme s Deštnou, bude to u mě na stejné úrovni.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou