Hráč 9.kola - Aleš Hronek - čím byl člověk mladší, tím to bylo lepší, že jo

0

Aleš Hronek se v rozhovoru rozpovídal o jeho dosavadní kariéře o tom, jaký post jemu nejbližší. Ale nejvíce ze všeho se rozpovídal o jeho trenérské štaci u mladší připravky. V krátkosti i vyjádřil názor na pokutové kopy v případě nerozhodnutého výsledku.

Se záchranou to budete mít ještě hodně těžké, ale vypadá to, že se začínáte zvedat. Přišel nějaký speciální impulz, nebo co za tím stojí? 
Ne, nic speciálního nepřišlo. Prostě jsme si jen řekli, že nemůžeme dopustit to, že bychom spadli dolů, do Okresu. Takže jsme prostě zabrali. Žádný speciální impulz nebyl, prostě se trochu změnilo myšlení a přístup ke hře.

 

Máte za sebou hodně bohatou kariéru, prošel jste nespočtem klubů. Na jaké fotbalové období nejraději vzpomínáte? 
To je těžká otázka. Vzpomínám, kde jsem byl rád. Samozřejmě, čím byl člověk mladší, tím to bylo lepší, že jo.  Ale asi to bude období v Hradeckém “béčku“ nebo na působení v AFK Chrudim. To byly takový hezký roky.

 

V Předměřicích působíte sedm let, co Vás do týmu přivedlo? 
Přestěhoval jsem se sem. Důvodem tedy byla změna bydliště. Už se mi prostě po těch letech nechtělo nikam dojíždět.

 

Takže předpokládáte, že už dohrajete v Předměřicích kariéru?
Ano. Už nic závratného skoro ve čtyřiceti neočekávám.

 

Nastupujete nejčastěji v obrané řadě, je to pro Vás ideální místo?
Mně je to v podstatě jedno, kde nastoupím. Ale aby to bylo hlavně prospěšné pro tým. Ale na tomhle místě mi to sedí nejvíc, takže asi ano. Hraju tu po většinu kariéry.

 

Co říkáte na systém B-tříd v Královéhradeckém kraji?
Je to nešťastné řešení. 

 

Líbí se Vám, že v případě nerozhodného výsledku, se kopou penalty? 
Tohle rozhodně není špatný nápad. Je to motivace jít, nevypadnout se na to a dohrát to i třeba na ty penalty. Každý bod navíc se hodí a ve finále počítá.

 

Působíte jako trenér mladší přípravky, mohl byste nám o tom něco v krátkosti říct? 
Působí tady teprve krátce, ale snažíme se nějakým způsobem navnadit ty děti zase k fotbalu. Přitáhnout je od toho počítače. Máme tady velkou konkurenci ve florbale, který se tady vlastně také rozjel. Základna je docela veliká, takže spousta lidí přešla právě z fotbalu na florbal. Ale zase spousta mladších dětí se zase upíná spíše k fotbalu. Takže se tu snažíme udržet co nejvíce mladistvých fotbalových týmů. Nemůžeme si dovolit konkurovat velkým klubům, z důvodu toho, že si nemůžeme mezi hráči vybírat. Musíme být rádi za každého, kdo přijde a má o fotbal zájem.  Vážíme si každého, kdo přijde. Máme sice velké, jak výkonnostní, tak věkové rozdíly. S tím se ale musí počítat a pracovat se vším.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou