Hráč 9.kola - Tomáš Havlíček - Když se někoho bojíte, tak nemůžete vyhrát.

0

Tomáš Havlíček je gólový tahoun Kobylic, ale nebylo tomu tak vždy. Jeho střelecký talent objevil až jeho současný trenér. Tomáš nám také prozradil, jaké týmy ho zatím v soutěži překvapily. Co je jeho největším fotbalovým zážitkem. A nebo také co si myslí o systému B-tříd Královéhradeckého kraje a jak konkrétně tento systém Kobylice ovlivnil.

Až na dvojzápas s Miletínem se vám zatím podařilo všechny zápasy vyhrát. V čem je právě Miletín tak specifický, že vás jako jediný dokázal porazit? 
Upřímně řečeno, u nich nám nevyhovovalo to jejich malé hřiště. Doma jsme k zápasu nastoupili tak trochu s obavami z předešlého utkání. A tak se nám prostě celý zápas nepovedl. Když se někoho bojíte, tak nemůžete vyhrát.

 

Je odehrána polovina soutěže, kdo ze soupeřů Vás zatím nejvíce překvapil? A, kdo naopak zklamal? 
Překvapila mě zatím Dolní Kalná, protože se jí povedl zápas s námi, to byl hodně dobrý soupeř. Jinak prakticky dostávali velké příděly. To mě docela překvapilo. Jinak mě příjemně překvapil Žacléř, který hraje pěkný fotbal. Když jsme hráli u nich, tak byli lepším týmem.

 

Svůj tým výrazně gólově táhnete, byl jste “střelcem z povolání“ po celou dobu své kariéry? 
Prakticky jsem začal hrát útočníka až s příchodem našeho trenéra Petra Průchy. Jinak jsem po celou dobu své kariéry hrál v obraně.

 

Kdo a v kolika letech Vás k fotbalu přivedl? 
K fotbalu mě přivedl strejda, který hrál taky v Kobylicích. Prakticky jsem si s ním chodil každý den kopat a tak jsem začal také hrát. Po celou dobu kariéry jsem tu zůstal.

 

Na co ve své fotbalové kariéře vzpomínáte nejraději? 
Určitě to je postup do 1.B třídy, o který se Kobylice pokoušely už přes čtyřicet let a nám se to tady povedlo. To byla zatím určitě největší vzpomínka na fotbal.

 

Kam byste to chtěl ve své fotbalové kariéře nejdále dotáhnout? 
Tak teď pokud možno, kdyby se nám povedlo vykopat třeba tu A-třídu, tak by to bylo pěkný. Ale uvidíme, jak se nám povede dál. Teď nás čekají Nepolisy, které jsou první v tabulce, tak se uvidí, jestli na to máme, a nebo nemáme.

 

Co říkáte na systém B-tříd v Královéhradeckém kraji? 
Já si myslím, že to není úplně nejšťastnější způsob to takhle rozdělit. Říkalo se, že to je proto, aby se ušetřilo za cestovný. Přitom, když se to pak po půlce přerozdělí, tak to nakonec dopadne úplně stejně. Nemyslím si, že to je úplně ideální řešení. Prakticky jsme na to doplatili minulou sezónu, když jsme na jaře neprohráli ani jeden zápas, to se nám dařilo. Ale protože jsme hráli skupinu o záchranu, tak už jsme se nikam dál nemohli posunout.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou