Nejlepší hráč 21. kola 1. B třídy Tomáš Františák - Chtěl bych se fotbalem především bavit

0

V první trojici hráčů 21. kola 1. B třídy se vyskytli hned dva hráči z SK Lidečka. Tentokrát nejvíce hlasů dostal mladý obránce Tomáš Františák, který bojuje se svým týmem o udržení v soutěži.  

Tomáši, gratuluji Ti k výhře Hráč kola. Mohl by ses nám nejprve blíže představit a říct nám něco o svých fotbalových začátcích?

Chci poděkovat všem, kteří mi dali hlas a stejně tak těm, kteří mě podporují a jsou oporou v mém životě. Živě si vybavuji mé začátky. S tátou jsem často trávil čas a byl to právě on, kdo mi dal počáteční impuls k fotbalu. Tehdy jsem se ohromně těšil na každý zápas a kolikrát jsem nemohl samou nedočkavostí ani usnout. Téměř většina mých sezón v mládeži byla vítězného ražení. Především v sezóně, kdy jsme s dorostem postoupili do krajské soutěže. Tehdy se sešla parádní parta lidí a série výher nebrala konce. V dorosteneckém období jsem měl možnost si zahrát za družstvo dorostenců i mužů v Lidečku. Taktéž jsem měl možnost nabrat zkušenosti z brumovského dorostu. Vzpomínám si, že jsem občas musel hrát i tři zápasy během víkendu. 

 

Jaké jsou Tvé první pocity a dojmy po získání ocenění hráče kola?

Popravdě jsem nečekal, že jednou budeme hlasovat o hráči kola. Výhra v soutěži přišla velmi rychle, ale je to především vizitka celého týmu. Dokázali jsme zabrat a bojovat jako jeden muž. Čeká nás ještě pár kroků, které musíme zvládnout. Věříme, že se malé krůčky promítnou v jeden velký a my se dokážeme zachránit.

 

V posledním utkání na půdě Hovězí se Lidečku podařilo uhlídat útočníky a udržet čisté konto. Jak bys zhodnotil tento zápas?

Troufám si říci, že se štěstí začalo po dlouhé době usmívat i na nás. Nemohli jsme celou dobu najít správný recept k výhře. Většinou to vypadalo dobře, ale často jsme přicházeli o body díky vlastním chybám. Náš nový trenér Charvát se angažoval do své role velmi rychle. Před zápasem s Hovězí jsme dostali mnoho pokynů, které jsme podle trenérových slov kupodivu splňovali. Nicméně jsme se konečně dokázali prosadit po krásných střeleckých pokusech.

 

Lidečko v posledních dvou kolech neinkasovalo a vypadá to, že to s bojem o udržení v 1. B myslí vážně. Myslíš, že se v klubu podaří soutěž udržet?

Už kvůli našemu realizačnímu týmu a všem lidem, kteří chodí na naše zápasy, se musíme udržet. Především chceme mít tým, který bude poskládán z vlastních odchovanců. Byla by proto škoda odepřít mladým klukům šanci si zahrát atraktivní 1.B třídu.

 

Tomáši, máš nějaký fotbalový vzor? Co bys zároveň chtěl ve své fotbalové kariéře dosáhnout?

Velmi se mi líbí Jordi Alba z Barcelony, který se prezentuje pro mě atraktivním stylem hry.

Chtěl bych se především bavit fotbalem a pokud možno, zpříjemnit si tak každý víkend.

 

Tomáši, v mužích hraješ hlavně jako obránce. Je to tvůj oblíbený post, nebo bys raději hrál někde jinde?

Pozice předstopera je pro mě vhodná. Zde můžu uplatnit odhad a získat tak volnost. Taktéž je zde prostor zabránit šanci soupeře a v případě možnosti založit rychlý protiútok.

 

Mám na tebe poslední dotaz. Sleduješ náš nový portál www.fotbalunas.cz? Co si o něm myslíš?

Bezvadný projekt, který se rozjíždí dobrým směrem. Sleduji Vás od začátku a myslím si, že pomaličku, ale jistě se úroveň Vašich stránek zlepšuje. Je jen otázka času, kdy se portál dostane do širšího podvědomí fotbalových fanoušků. Věřím, že se kvalita i kvantita článků bude zlepšovat.

 

 

Tomáši, děkujeme za rozhovor a ať se Ti i nadále daří! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou