Klidně zahraju i útok, když mě tam někdo pustí, směje se Hráč 25. kola Jakub Kozlík

0

Pětadvacetiletý brankář Pačejova Jakub Kozlík, který jako jediný v rámci pětadvacátého kola udržel čisté konto, zcela vynuloval střelce druhého Mýta. Vysloužil si tak jednačtyřicet procent vašich hlasů v naší anketě.

 

 

 

 

 

 

 

Jakube, jaká byla vaše první reakce, když jste se o vítězství dozvěděl?

Měl jsem radost, že mě lidé zvolili a stál jsem jim za jejich hlas. Kluci v kabině říkali, že by bylo fajn, kdybych dokonal týmový hattrick, tak jsem rád, že se to povedlo.     

 

Věděl jste o nominaci?

To ano. Kluci na fotbale to hned probírali. Navíc máme aktivního správce na klubovém Facebooku, tak to ani nešlo přehlédnout (smích).

 

Sledujete nový portál fotbalunas.cz?

Určitě, je to pěkné, dobře dělané. Je to skvělá myšlenka, navíc projekt je celorepublikový. Líbí se mi to.

 

Pojďme k vašemu vítězství. To vám vynesl úspěšný zápas s Mýtem, jak byste ho popsal?

Hosté přijeli v jedenácti lidech, takže do útoku vyráželi jen dlouhými nakopávanými balóny. Utkání jsem si užíval, více takových. Ale určitě to neznamená, že bych byl bez práce. Rozhodlo, že se nám podařilo dát tři rychlé góly, pak soupeř asi v hlavě trochu rezignoval.

 

Jak to máte vy osobně s penaltami po nerozhodnutém výsledku?

Věřím, že je to fajn věc pro lidi, ale body bych již nepřiděloval. Stává se, že přijedou betonáři, kteří chtějí zápas ukopat na nula nula a následně rozhodnout o zisku dvou bodů v penaltách.

 

S Pačejovem jste na dostřel druhému místu, jak moc to bude těžké a co podle vás rozhodne?

Doufám, že ne rozhodčí (smích). Ne vážně, to je těžké říct. Může to být zdravotní stav hráčů, psychika i zkušenosti. Kdybychom druhé místo ulovili my, bylo by úplně úžasné, tak trochu pohádka.

 

Pojďme přímo k vám, jak jste si našel k fotbalu cestu?

Všichni moji kamarádi hráli, navíc od malička jsme si kopli za domem. K tomu bydlíme hned vedle hřiště a taťka s dědou jsou také bývalí fotbalisté, takže volba byla vlastně jasná.

 

Post jste si držel od začátku stejný?

Já byl útočník v přípravce, pak jsem se pomalu přes zálohu, obránce a stopera dostal do brány (smích). Ale myslím, že všichni brankáři to mají stejně a rádi si občas zahrají v útoku, aby si dali gól. Já nejsem výjimkou, když mě tam teda někdo pustí (smích).

 

Věnujete se i jinému sportu?

V mládí jsem pokoušel ještě jiné sporty, ale nyní jsem aktivní již pouze u fotbalu. Ovšem rád sleduji všechny sporty a zajímám se o ně.

 

Máte nějaký vzor?

Asi Iker Casillas, snad ho to po včerejšku potěší (úsměv). Ale nejlepší byl stejně René Higuita, úžasný blázen.

 

Otázka mimo fotbal, jak vidíte dnešní čtvrtfinále našich hokejistů?

Já si myslím, že lidé budou v hale hodně podporovat a výsledek bude 2:2 a vyhrajeme na nájezdy.

 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho nejen sportovních úspěchů!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou