0:5
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2024 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice nasázela na hřišti Kameňáku bůra


Branky


11. L. Fučík , 36. D. Pál , 69. J. Komberec (vl.) , 77. R. Daniel , 88. J. Štrbačka
28

Ze zápasu nabízíme reportáž.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Podruhé na jaře se Kapličtí představili v Kamenném Újezdu. Po utkání s „azylovou“ Planou hráli tentokráte s domácím Sokolem. Domácím bojujícím o záchranu citelně chybí střelec Greguš, což se projevilo i v tomto střetnutí. Kaplický trenér se oproti minulému duelu musel obejít bez služeb zkušeného Gondeka. Hosté měli od úvodních minut míč častěji na svých kopačkách a také podstatně častěji se dostávali do nebezpečného zakončení. První gólovou možnost měli Spartakovci už ve třetí minutě. Po rohovém kopu Pulce hlavičkoval těsně nad branku Vaniš. V jedenácté minutě už se skóre měnilo. Za vápnem si hledal prostor ke střele Česák, bránící soupeři míč zablokovali, ale u volného balónu byl ve vápně jako první Lukáš Fučík, který nastřelil jen gólmana Olivu, ale míč se od kaplického útočníka následně odrazil za brankovou čáru – 0:1. Štěstí pro jednoho, smůla pro druhého.

 

I po vstřelení vedoucí branky se dál hrálo v režii hostů. V sedmnácté minutě střílel zpoza šestnáctky Nowak, křížný přízemní pokus minul vzdálenější tyč. Ve dvaadvacáté minutě gólman Říha svou přihrávkou našel ve středu hřiště volného Vaniše, který měl dostatek prostoru k tomu, aby si navedl míč do střelecké pozice, táhlá rána z dálky prolétla nad břevnem Olivovy svatyně. Vzápětí Pulec parádním balón našel za obranu Fučíka, který pálil nebezpečně z pravé strany, Oliva svůj tým podržel, když ránu vytáhl z pod břevna na rohový kop. Ve 29 minutě centroval z pravé strany Pulec, k hlavičce se dostal Vaniš, domácí zachránila levá tyč. Hosté měli velké množství střel a zakončení. Ve třiatřicáté minutě zahrával rohový kop Vaniš, v gólové pozici zakončoval Pál pouze nad branku Olivy. Spolupráci stejných hráčů nakonec vedla ke gólu o tři minuty později. Po faulu na Nowaka zahrával trestný kop od pravé postranní čáry Vaniš, obránci neuhlídali nabíhajícího Dana Pála, který prvním gólem v sezóně navýšil vedení Spartaku – 0:2.

 

Domácí se do vážnějšího situace v útočné fázi dostali až čtyři minuty před přestávkou. Z pravé strany se do vápna dostal Havlíček, v poslední chvíli mu zakončení zablokoval na rohový kop bránící Behman. Hráči Sokola ale jako by si uvědomili, že nemusí jen bránit, ale mohou i útočit. O dvě minuty později po chybě v hostující rozehrávce podnikli útok do otevřené obrany, Špát posunul míč do vápna Prokopovi, který sám před gólmanem, Říha konečky prstů míč vytáhl na tyč a odražený míč skončil v jeho rukavicích. Do kabin tak odcházeli Spartakovci s dvougólovým náskokem. 

Druhý poločas

Po změně stran jako první zahrozili hosté. Zpoza vápna tvrdě pálil Česák, Oliva dokázal jeho ránu vyrazit. Pak měli domácí v krátkém sledu dvě gólové možnosti, kdy mohli zápas zdramatizovat. Černý našel vlevo ve vápně volného kapitána Rezka, jeho křížnou střelu zastavilo břevno. Pak se dostali domácí do rychlého přečíslení. Havlíček předložil míč na zlatém podnose do tutové šance balón střídajícímu Kotalíkovi, který zakončoval do odkryté brány hostů, ale kde se vzal, tu se vzal, gólman Říha rozštěpem nohou míč dokázal vyrazit na rohový kop. Všichni domácí příznivci včetně lavičky a střelce se chytali za hlavu. Na druhé straně mohl po ideálním pasu od Pulce zlomit odpor domácích Fučík, který přeloboval vybíhajícího Olivu, v cestě stála tyč.

 

V 62 minutě zahrávali domácí trestný kop z levé strany. Po přetaženém centru se k hlavičce dostal Komberec, i on však poslal balón pouze do tyče. Nedlouho poté během jedné minuty nebezpečně dvakrát pálili hosté. Vaniš střelou z levé strany trefil šibenici, bohužel z venkovní strany. Přízemní křížná rána Pastiera těsně minula vzdálenější tyč. V 69 minutě napadající Pulec připravil o balón váhajícího obránce, našel Smolena, ten vrátil míč do šance Martinu Pulcovi, na střelu po zemi Oliva nedosáhl, míč směřoval do brány, obránce se snažil ještě míč nepropustit do brány, ale to se mu nepovedlo – 0:3.

 

O osm minut později lovil míč ze své sítě domácí gólman počtvrté. Pulec narýsoval ideální kolmici pro nabíhajícího Roberta Daniela a bylo to 0:4. Ve dvaaosmdesáté minutě Pulec našel ve vápně Smolena, Oliva stačil jeho ránu vyrazit, dorážející Štrbačka poslal balón nad bránu. O chvíli později na levé straně Behman vysunul Vaniše, který pronikl do vápna, pálil po zemi, Oliva zasáhl reflexivně nohou. Krátce před koncem se Kapličtí radovali z pátého gólu. Rohový kop zahrával Pulec, hlavičku Jana Štrbačky dokázal Oliva vyrazit, ale proti dorážce stejného hráče byl bezmocný – 0:5.

 

Poslední možnost pak měli domácí, ale střela Šimka skončila nad Říhovou brankou. Vítězství hostů je zasloužené. Prohra o pět gólů pro domácí až příliš krutá, vždyť nastřelili dvě tyče a břevno, Spartakovci k pěti gólům nastřelili také ještě dvě tyče.       

 

AUTOR: LIBOR GRANEC 



Sestavy


TJ Sokol Kamenný Újezd
P. Oliva [-] - M. Šíma [-] (46. V. Kotalík [-] ) , A. Prokop [-] (77. V. Šimek [-] ) , M. Špát [-] , A. Černý [-] , J. Havlíček [-] , M. Rezek [-] , M. Štemberk [-] (77. F. Bílý [-] ) , F. Zimek [-] , J. Komberec [-] (77. J. Rožboud [-] ) , M. Sadloň [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (77. V. Kuchař [-] ) , J. Česák [-] (79. J. Štrbačka [-] ) , T. Nowak [-] , E. Pastier [-] (71. M. Ješina [-] ) , L. Fučík [-] (58. R. Daniel [-] ) , M. Pulec [-] , J. Divoký [-] (58. J. Smolen [-] ) , D. Behman [-] , V. Čutka [-]

ŽK: 1. M. Špát , 83. J. Rožboud - 41. T. Nowak .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: NOVÁK Lukáš - JELÍNEK Ladislav, MAZOUR Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

redakce fotbalunas.cz

Expert: Jiří Carda
Tip experta: remíza

Tady trošku zariskuju s remízou. Kaplice se na hřišti v Kameňáku dlouhodobě trápí.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Kapličtí jsou favoritem a roli splní.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

V tomhle zápase může být výsledek jakýkoliv. Ale přeci jen Kaplice bude chtit odčinit výsledek se Čkyní a v Kameňáku vyhraje.