Vítěznou luženskou vlnu ochutnaly Senomaty


Branky


14

Lužné se v jarní části daří a svou formu mohla potvrdit v domácím prostředí se Senomaty. Berani chtěli naopak luženské tažení zastavit a urvat pro sebe alespoň bod. K tomu ale byli při pohledu na výsledek hodně daleko. Kdyby hosté proměňovali své šance, mohlo to dopadnout úplně jinak...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Senomaty pálily šance

Přes sto platících si našlo cestu na luženský stadion, kde domácí Sparta přivítala Berany. Na obou stranách nastoupilo hodně mladíků, které doplňovali zkušení matadoři. Lužná vstoupila do jara nejlépe, jak jen mohla, ale na začátku utkání se tak trochu hledala. Byli to hosté, kteří drželi míč na svých kopačkách a hledali cestu, jak překonat luženskou defenzivu. To se podařilo hned několikrát, ale velké šance volající po gólu Berani zahodili a hrálo se nadále bez branek.

 

S přibývajícím časem se hra postupně vyrovnala a s velkou šancí se ozvali i domácí. Díky obětavému zákroku bránícího hráče ale ani na druhé straně gól nepadl. První branka přišla ve 20. minutě. Senomaty propadly ve středu hřiště, J. Staněk se elegantně proháčkoval až do šestnáctky, kde na jeho přízemní střelu k zadní tyči byl Peterka krátký - 1:0.

 

Vyrovnávací branku měl na kopačce Kyncl, který se po krásné kombinaci dostal do nájezdu na mladíka Horáčka, ale luženský brankář si při své premiéře připsal výborný a důležitý zákrok! Na druhé straně se ukázal i Peterka, který taktéž skvělým a důležitým zákrokem držel senomatské naděje. Do kabiny ale udeřila Lužná ještě jednou. Obrovskou chybu v defenzivě potrestal Pokorný, který přečetl zpětnou nahrávku od lajny mezi stopera a brankáře, u míče byl jako první a uklízel do prázdné - 2:0.

 

Lužná potvrdila svou fazónu

Vstup do druhého poločasu nemohl být z luženské strany lepší. Berani dvakrát prostřídali, ale ani to nepomohlo ke kontaktní brance a naopak potřetí inkasovali. Běžela 50. minuta, domácí přenesli svou hru na druhou stranu do náběhu na Grilla, ale přihrávce chyběla přesnost a míč měl na kopačce senomatský bek. Ten ale kulatý nesmysl trestuhodně minul, Grill podél Peterky mířil přesně a zdálo se, že je hotovo - 3:0.

 

Ani po třetí inkasované brance to Senomaty nezabalily a vytvářely si šance. Tu největší ale zlikvidoval skvělým zákrokem brankář Horáček, který ukázal, že může být pro luženský klub dlouholetou oporou mezi třemi tyčemi. Ve zbylých šancích chyběl Beranům klid ve finální fázi, což se dá říci i o luženských příležitostech. Tu největší měl po narážečce s M. Pokorným autor třetí branky Grill, ale odkrytou branku trestuhodně přestřelil!

 

O velké šance nebyla v zápase nouze a rozhodně se bylo na co dívat! Berani se ale v koncovce trápili a i luženské vedení mohlo být daleko vyšší. Peterka si ale připsal také pár dobrých zákroků, díky kterým prohrával jeho tým "pouze" o tři góly. Lužná se nakonec v závěru utkání prosadila počtvrté. Definitivní tečku za povedeným zápasem udělal po další senomatské chybě v defenzivě Grill, který těžil z dobré práce svého spoluhráče, vlétl z pravé strany v náběhu na hranici malého vápna, odkud uklidil míč na zlatém podnose do sítě - 4:0.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, předseda: Zápas, který se před velmi dobrou diváckou kulisou musel líbit. Mladé sestavy na obou stranách rozhodně nezklamaly. Nám se na začátku nedařilo moc herně, soupeř dobře kombinoval a držel míč. Postupně se hra začala vyrovnávat, nám se po pěkné akci a po chybě Senomat povedlo dostat do dvoubrankového vedení. Opět jsme velmi dobře nastoupili do druhého poločasu, přidali další dva góly a vítězství si výborně pohlídali. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak bych chtěl pochválit dobrou hru Senomat. Jedeme na vítězné vlně, kterou budeme chtít určitě potvrdit v “derby” s Tatranem.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Vytvořili jsme si brankové příležitosti, ale nedokázali jsme je proměnit. Bohužel jsme je připravili i našemu soupeři a ten z nich profitoval.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: TÝČE Vladimír - STROUHAL Jiří, LIPRT Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: remíza

V tomto utkání očekávám remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů