3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mistr padl, Lužná získala na úvod sezony cenný skalp


Branky


43. R. Grill , 52. J. Staněk , 85. M. Svoboda - 14. J. Kočí , 64. P. Jindra
13

V pozici obhájce okresního trůnu zajížděli fotbalisté Mšeckých Žehrovic do Lužné. Hosté přijeli bez kouče Jana Zíky, který bude týmu velmi chybět. Domácí se na kvalitního soupeře připravil a bylo k vidění dobré utkání. To nakonec rozhodla luženská posila Matyáš Svoboda pár minut před koncem a na Spartě se mohlo slavit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnání do šatny

Hodně očekávané utkání bohužel nepřitáhlo větší množství fanoušků, což je dáno také úporným vedrem, které doprovázelo celý první hrací víkend. Kapitánskou pásku po Janu Elsnicovi převzal Jakub Kučera, který vedl své spoluhráče do těžkého utkání. Lužná mohla jít po deseti minutách do vedení, když lajdáckou nahrávku brankáře Falaře přečetl napadající O. Pavlíček, od kterého se míč málem odrazil do branky.

 

Nedáš, dostaneš. Kočí dostal až moc prostoru v šestnáctce, kam dostal míč z pravé strany, přiklepl si ho a nekompromisně zavěsil pod břevno - 0:1. Oba celky se hnaly za gólem a pocítily to brankové konstrukce. Jak za Falařem, tak za M. Pavlíčkem zazvonilo břevno. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Samostatný nájezd neřešil O. Pavlíček ve finální fázi nejlépe a míč skončil hodně vedle. Na druhé straně se rozvlnila boční síť po přetaženém rohu.

 

Do konce poločasu přišly další zajímavé momenty. Tečovaná a padavá střela Kočího zpoza vápna donutila M. Pavlíčka vyšponovat se do vzduchu a luženský brankář měl co dělat, aby padající list dostal mimo tři tyče. Na druhé straně si před Falařem nepočínal příliš zodpovědně v defenzivě Kolek, kterého otravoval O. Pavlíček, ale po jeho pádu se pokutový kop nepískal.

 

Do kabiny se dočkali příchozí diváci vyrovnání. Grill si naběhl za míč na obranu, mezi dvěma obránci si vypracoval prostor pro zakončení, ale jeho pokus nohou vyrazil Falař. Bohužel pro hostující celek trochu nešťastně do míst, kde byl Grill připravený s gólovou dorážkou - 1:1. Do kabin tak šly oba celky za nerozhodného stavu.

Luženská posila rozhodla

Vstup do druhého poločasu patřil Spartě. Úvodní velkou šanci hosté ještě přečkali bez újmy, v 52. minutě ale nedokázali pokrýt velmi dobře hrajícího J. Staňka, který využil prostoru ve vápně při rohovém kopu a stačilo mu jen nastavit hlavu - 2:1. Vedení mohli domácí navýšit, ale na koncovce to chce ještě trochu zapracovat. Mšecké Žehrovice se po delší časové prodlevě ozvaly a hned z toho byl gól!

 

Po hodině hry se Kočí šikovně proháčkoval do šestnáctky a našel Jindru. Ten si pohrál s míčem a z kroku nedal M. Pavlíčkovi šanci - 2:2. A znovu bylo o co hrát! Autor vyrovnávací branky měl další dobrou příležitost, ale v dobré pozici hlavičkoval v záklonu nad. A když už Jindra v poslední desetiminutovce luženského brankáře překonal, stál mu v cestě za gólem bránící hráč, který zachránil Lužnou od gólu!

 

Čas plynul a nakonec se fotbalový bůh naklonil na stranu domácích. Lužná si šla pro tři body a také se jich dočkala. Pět minut před koncem základní hrací doby o sobě dala vědět nová luženská posila. Matyáš Svoboda poslal z pravé strany střílený centr na zadní tyč, který přelétl Falaře a o brankovou konstrukci zapadl do sítě - 3:2. Sparta si vedení pohlídala a mistr loňské sezony nakonec odjížděl s prázdnou.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, trenér: První zápas sezony jsme chtěli zvládnout o to víc, že nás cekal loňský mistr a velmi kvalitní mužstvo. Do zápasu jsme vstoupili dobře a vysokým napadáním jsme dělali soupeři problémy v rozehrávce, donutili ho k chybám a vytvořili jsme si šance. Bohužel nás opět trápí koncovka, na které musíme zapracovat. Po inkasované brance jsme nepřestali hrát, do poločasu jsme vyrovnali a povedlo se nám jít i do vedení. Škoda, že jsme poté trochu zalezli a soupeř se dostal více do hry a povedlo se mu vyrovnat. Nakonec se k nám konečně přiklonilo i to štěstí a ke konci zápasu to tam padlo nové posile Matymu Svobodovi. Kluky musím pochválit za bojovnost a hlavně že plnili vše, na co jsme se připravovali a řekli si v kabině. Kvalitní utkání dvou silných mužstev a my jsme rádi, že se nám do nové sezony povedlo vstoupit vítězně.

SK Mšecké Žehrovice
Filip Libecajt, útočník: Vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Zápasu by slušela remiza. Domácí měli nakonec trochu více toho fotbalového štěstíčka. Těžké počasí, ale oba dva týmy nechaly na hřišti všechno.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - O. Pavlíček [-] (62. J. Stehlík [-] ) , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] (90. V. Pospíšil [-] ) , K. Gjorgjiev [-] (83. M. Koloc [-] ) , J. Špička [-] (46. M. Svoboda [-] ) , F. Hornof [-] (90. V. Svoboda [-] ) , M. Pokorný [-] , J. Staněk [-] , P. Ambrůžek [-] , J. Kolínský [-]

SK Mšecké Žehrovice
J. Falař [-] - F. Libecajt [-] (50. V. Lukáč [-] ) , J. Kočí [-] , P. Jindra [-] , J. Kučera [-] , K. Uher [-] (86. P. Petr [-] ) , O. Zázvorka [-] , M. Wiedermann [-] , R. Škutchan [-] , M. Pokorný [-] , J. Kolek [-]

ŽK: 79. M. Pokorný - 76. J. Kočí , 76. P. Jindra , 81. J. Kučera .
Hráči zápasu: J. Staněk - K. Uher , J. Kočí .
Počet diváků: 67. Rozhodčí: SVOBODA David - VÁŇA Josef, BENEŠ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Petr Huttr
Tip experta: výhra hostů

Obhájce začne výhrou, i když Lužná to zadarmo na svém hřišti nedá.

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích