J. Biško 60. (p.)
1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2023 14:00

2.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Štítarští mladíci i v deseti odvezli z Ratboři všechny tři body!


Branky


60. J. Biško (p.) - 11. S. Uman , 64. T. Opolzer , 88. B. Uman , 90. T. Opolzer
8

Zápas plný emocí, šancí a gólů nabídlo klání domácí Ratboři se Štítary. Padlo celkem pět branek, ale jen díky výborným brankářům na obou stranách, jinak by bylo skóre výrazně vyšší. Štítary hráli poločas o deseti, ale silou vůle a skvělým zakončením se jim podařilo zápas dotáhnout do tříbodového konce. Jaké to bylo utkání?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance

První dějství bylo, fotbalovou terminologií, čisté nahoru-dolů. Ačkoliv více šancí měli hosté ze Štítar, několik sólových úniků se jim dotáhnout do gólu nepodařilo. Důsledná obrana Stachova výběru pustila domácí jen do jedné šance, ale hlavičku Biška zlikvidoval Moravec v hostující bráně. Štítary využívaly vysoké obrany domácích, za kterou skvěle zabíhali rychlí utočníci Uman s Opolzerem. Z jedné takové akce i hosté udeřili. V 11. minutě nakopl křižný balón za obranu hostující stoper Růžička, který těsně před brankářem dokázal tečovat Samuel Uman, kterýžto povedeným dotykem dokázal strážce domácí svatyně přehodit. Hosté dokonce mohli docházet do kabin s daleko větším náskokem, domácí brankář Černohlávek však skvěle zlikvidoval tři samostatné nájezdy, a tak bylo skóre v poločase jen o gól.

 

 

Kaňkou na povedeném výkonu Štítar bylo pouze vyloučení kapitána Hořeního, který šel těsně před poločasem za kritiku rozhodčího předčasně pod sprchy. 

 

 

I kdyby to mělo být jen jednou za život

Druhý poločas odstartoval šancí Benjamina Umana, který z úhlu napálil jen tyč domácí brány. Jinak patřil začátek domácím hráčům, kteří dobře drželi míč a snažili se dostat do pevné obrany Štítar. Následoval asi pětiminutový tlak domácích. Nejprve samostatný únik Hrstky vychytal Moravec, aby o pár okamžiků později trefil Svoboda tvrdou střelou břevno. Povedenou pasáž domácích korunovala penalta v jejich prospěch po faulu Huleše. Nařizený pokutový kop suverénně proměnil Biško a domácí tak srovnali. 

 

 

Vyrovnávací gól domácí nakopl a dále okupovali hostující vápno, ale žádné větší šance nepřicházely, naopak Štítary hrozily z brejků. V 64. minutě udeřil z brejku Opolzer a Štítary znovu vedly. Tým trenéra Stacha byl na koni a hnal se do dalších šancí, domácí však nehodlali dát kůži tak lacino. Štítarští mladíci však hráli i v deseti skvěle a dvě minuty před koncem základní hrací doby navýšil na 3:1 Benjamin Uman a na lavičce hostů bylo veselo. 

 

 

Domácí se přeci jen vzedmuli ještě k jedné nebezpečné situaci, ale povedený přímý kop dokázal Moravec vytáhnout na tyčku a nic nebránilo Štítarům, aby napsaly tečku za svým heroickým výkonem. Jak dokáže být fotbal krásný, si na vlastní kůži zažili hosté v samém závěru zápasu, když Opolzer, shodou náhod hrdý fanoušek londýnské Chelsea, po samostatném úniku napodobil Fernanda Torrese ze semifinále Ligy mistrů proti Barceloně z roku 2012 a s grácií obešel jinak výborného brankáře Černohlávka.

 

Emocí bylo na lavičce Štítar tolik, že by se jich bez nadsázky dalo dotknout rukou. Celá lavička totiž vběhla na hřiště a společně s deseti bojovníky na hřišti oslavila definitivně vítěznou branku. Každý jeden hráč podal výkon na hraně svých možností a zásluhou jim byla tříbodová odměna. Domácí nehráli špatně, ale na Štítary to v to odpoledne nebylo.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Ratboř
Trenér Tomáš Kratochvíl: Poslední utkání jsme neodehráli vůbec dobře. Vůbec se nám nedařilo tak, jak by mělo. Celkově chyběl větší náboj, tím jsme to hostům hodně ulehčili.

Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Výborný týmový výkon, podpořený velkou bojovností a obětavostí. Dneska jsem hrdý trenér Štítar a s výkonem mužstva jsem maximálně spokojený. Od 35. minuty jsme hráli o deseti a přesto jsme zcela zaslouženě vyhráli. Málokdy se podaří zvítězit v zápase, kdy hrajete skoro hodinu v oslabení a nám se to během letošního kalendářního roku podařilo již podruhé. Utkání se lámalo kolem 60.minuty, kdy Ratboř z penalty vyrovnala. My jsme si však hned za chvilku vzali vedení zpět a od té chvíle už jsme byli mentálně i fyzicky jednoznačně lepší. Z týmu jsem cítil obrovské emoce, a to jako impulzivní trenér úplně miluju. Naše spontánní radost po čtvrtém gólu toho byla důkazem.



Sestavy


TJ Slavoj Ratboř
T. Černohlávek [-] - M. Hrstka [-] , J. Svoboda [-] , M. Uher [-] (63. D. Volný [-] ) , J. Biško [-] , V. Švarc [-] , L. Horák [-] , J. Kovařík [-] , D. Kemza [-] , R. Biško [-] , T. Franc [-] (63. M. Adámek [-] )

Štítarský SK
D. Moravec [-] - J. Miškovský [-] (86. L. Hetcl [-] ) , S. Huleš [-] , L. Jedlička [-] , T. Opolzer [-] , S. Uman [-] , F. Jonáš [-] (86. K. Šín [-] ) , B. Uman [-] , Š. Růžička [-] , F. Hoření [-] , K. Machurka [-]

ŽK: 65. J. Biško - 5. F. Hoření , 14. J. Miškovský . ČK: 38. F. Hoření .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Klíma Miroslav - BENC Josef (N), KUNÁŠEK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 23:36

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů