Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

16.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Olešná zvládla důležitý zápas a s chutí si zastřílela


12

Stejně jako Kněževes, tak i Olešná zvládla velmi důležitý zápas. I Pásovka nemá nic jistého a tyto tři body ji výrazně posunuly do klidnějších vod. Pavlíkov už vyhlíží konec sezóny a na jeho výkonech je to znát. Domácí si s chutí zastříleli a svého soupeře vypráskali šesti góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Uklidňující rychlá branka

Hned první velká šance skončila gólem. Po třech minutách byl před pavlíkovskou šestnáctkou nedovoleně zastaven Vodrážka, přímý kop na sebe vzal Kapoun a přesnou střelou k tyči otevřel skóre - 1:0. Po úvodní desetiminutovce Olešná své vedení v důležitém zápase navýšila, když se po závaru ve vápně prosadil Š. Procházka - 2:0. První příležitost si vytvořil po čtvrt hodině hry také Pavlíkov, ale hlavička postrádala razanci.

 

Na hřišti vládl domácí tým, který si vytvářel další šance. Helebrantova hlavička Peškovi problémy nenadělala. Svůj druhý gól v utkání mohl přidat Š. Procházka, ale v obrovské šanci se po Černého nabídce neprosadil. A když po dvaceti minutách velmi dobře hrající Jiránek vysunul Š. Procházku a toho vychytal skvělým zákrokem Pešek, nabízela se branka na druhé straně. Pavlíkov se ale hledal a do šancí se dostával pouze sporadicky. Byli to domácí, kteří se mohli zanedlouho znovu radovat.

 

Uběhla necelá půl hodina odehraného času a M. Polášek ukázkově vysunul Jiránka. Ten si v zakončení nevedl vůbec špatně, hostující celek ale zachránila teč obránce za pět dvanáct. To ale Pásovku nemuselo mrzet, protože se po půl hodině prosadil po centru Vodrážky a následném závaru v pavlíkovském vápně Hlavsa - 3:0. Největší šanci Pavlíkova v prvním poločase zlikvidoval Fiedler, který byl včas u své přední tyče s dobrým zákrokem proti nebezpečné střele. Závěr poločasu mohl patřit M. Poláškovi, ale ten po Černého nahrávce poslal tutovku vysoko nad branku.

Čestný gól Pavlíkova

Domácí fans čekali v prvním poločase na gól svých oblíbenců čtyři minuty. Pásovka si ve druhé půli své příznivce rozmazlila a na gól jí stačila ještě menší minutáž! Kapoun vysunul Černého, který svůj samostatný nájezd zkušeně uklidil za Peška - 4:0. A bylo hotovo. Navíc to nebyla poslední gólová radost na domácí straně. V 58. minutě se prezentovali hráči Olešné krásnou kombinační akcí, na konci které byl Jiránek, jeho klička brankáří a úklid do prázdné - 5:0.

 

Pavlíkov hrál v zápase druhé housle, i tak se dočkal alespoň čestné branky. Ta přišla záhy po páté domácí, když na Fiedlera vyslal střelu Kononets, jeho pokus byl tečován a skončil za zády bezmocného brankáře - 5:1. To ale bylo ze strany hostujícíhe celku vše a nadále to byla Olešná, která si zápas doslova užívala. Střídající Bučák se mohl zapsat na listinu střelců, v obrovské šanci ale Peška nepřekonal.

 

V závěru utkání se mohl z gólu radovat další střídající hráč. D. Svoboda dostal průnikovku od dobře hrajícího Černého a postupoval na Peška. První zakončení orazítkovalo tyč, ale míč se dostal zpátky na kopačku domácího hráče, který při své druhé příležitosti nechal vyniknout Peška a ani on se nepřidal mezi gólové hráče. V závěru se Olešná prosadila naposledy, když Černý vyslal do další tutovky M. Poláška a ten už si vedl daleko lépe než na konci prvního poločasu a přesnou střelou stanovil konečné skóre - 6:1.

 

Kaňkou pro domácí celek bylo vyloučení Černého po dvou žlutých kartách za komentář na adresu sudího dvě minuty před koncem hrací doby. Klíčový hráč tak bude v posledním kole chybět.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Asi nejlepší výkon sezóny, na naší hru byla radost koukat. Přestože hráči věděli, o co hrají, tak ve hře byla vidět lehkost a pohoda. Vyhovovalo nám, že soupeř přijel hrát fotbal, ale kvalita byla jednoznačně na naší straně. Uvidíme, jak dopadne poslední kolo.

SK Pavlíkov
František Kalaš, kapitán: Od nás asi nejhorší zápas sezóny. Zasloužený skóre, Olešná nás přehrála rychlostí, důrazem i fotbalově. Je vidět, že už potřebujeme letní pauzu a dát tým zase dohromady.



Sestavy


FC Olešná
V. Fiedler [-] - L. Helebrant [-] , J. Černý [-] , R. Jiránek [-] (80. D. Svoboda [-] ) , M. Polášek [-] , T. Kapoun [-] (88. K. Ivančík [-] ) , A. Hlavsa [-] , R. Polášek [-] , Š. Procházka [-] , T. Vodrážka [-] (61. V. Zadnevulytsia [-] ) , V. Pechanec [-]

SK Pavlíkov
L. Pešek [-] - V. Kononets [-] , O. Polcar [-] (75. L. Gebhart [-] ) , F. Kalaš [-] , P. Chytrý [-] (18. F. Zaspal [-] ) , L. Hekl [-] , L. Polcar [-] , F. Podhorský [-] (55. K. Kraus [-] ) , A. Bureš [-] , O. Vávra [-] , D. Řezáč [-]

ŽK: 50. R. Jiránek , 87. J. Černý . ČK: 88. J. Černý .
Hráči zápasu: Š. Procházka , R. Jiránek .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: SVOBODA Dominik - ŠAROCH Jan, LIPRT Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Sabo
Tip experta: výhra domácích

Pokud se Olešná sejde, tak doma urve tři body.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza