2:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 17:00

15.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Řevničovu ukradl důležité vítězství pomezní sudí


Branky


14

Záchrana v soutěži je pro několik týmů v tabulce stále žhavým tématem. To platí i pro Lišany, které na svém hřišti přivítaly Řevničov. Domácí šli do vedení, které ale neudrželi a hosté vývoj otočili. Už se zdálo, že veledůležité body k záchraně urve Řevničov, ale zasáhla vyšší moc. Pomezní sudí Milan Šefara doslova ukradl Spartě tři body!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný začátek

Na první vyloženou šanci se dlouho čekalo a vzhledem k důležitosti tohoto utkání to bylo vcelku logické. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu, kterou by posadil svého soupeře na koně, což by v boji o důležité body k záchraně mohlo hrát velkou roli. Lišany se snažily dostat do řevničovské obrany, která ale fungovala na jedničku.

 

Tomeš musel v jednom případě přibrzdit výběhem velkou šanci zelenobílých, když za velkým vápnem tečoval před dotírajícím Lakim míč. Lišanský útočník se i tak následně k míči dostal, obstřelit vyběhnuvšího brankáře se mu sice podařilo, ale bránící hráč zabránil střele v cestě za brankovou čáru a nakonec z toho byl jen roh. Domácí hrozili převážně ze standardek a dlouhých autů, i přes aktivní snahu Paseky, který se dostával často do zakončení, si žádnou branku nepřipsali.

 

Na druhé straně mohl skóre zápasu otevřít po úvodní dvacetiminutovce Husák, ke kterému propadl centrovaný míč do vápna, ale své zakončení poslal ve stoprocentní šanci jen do rukavic připraveného Řepky. Ke konci první půle zastavil včas lišanský brankář průnik Jana Sedláka. Míč se ale odrazil k Fujerovi, který to zkoušel z úhlu, ale lišanský brankář se překonat nenechal. Celou situaci znepříjemnil řevničovskému hráči stoper Haifler, který ho dohrál skluzem, ale sudí Asník tento zákrok jako penaltový nevyhodnotil.

 

V závěru si obrovské dvě šance vytvořil domácí celek. Nejprve si Mutinský naváděl míč na hranici vápna, ze kterého si vytvořil dobrou střeleckou pozici, ale míč šel hodně vedle. Zajímavější ale byla další možnost, kdy se zprava dostal do šestnáctky Sahaidak. Ten připravil míč vedle sebe Lakimu, který už napřahoval, ale míč mu přeskočil kopačku, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

 

Zasáhla vyšší moc...

První poločas byl ze svého začátku opatrný, to samé se ale nedá říct o začátku druhé půle. Uběhlo pár minut a centr od Žaluda do vápna obdržel Mutinský. Lišanská opora si připravila míč ke střele, ale proti byl dobrým zákrokem Tomeš. Míč ale vyrazil pouze do míst, kde stál Feher a ten přesnou střelou mezi nohy řevničovského brankáře otevřel skóre - 1:0. Oba celky si následně vytvořily zajímavé náznaky šancí, finální fáze ale nebyla vůbec přesná.

 

Domácí vedení bylo po osmi minutách minulostí. Vše začalo rohovým kopem Lišan, který se ale hrubě nepovedl a následoval protiútok. Husák posunul míč na Čecha, ten postupoval směrem k soupeřovo brance a přesnou nahrávkou našel Fujera, který zkušeně zakončil podél bezmocného Řepky - 1:1. Netrvalo dlouho a rušno bylo na druhé straně před Tomešem. Rohový kop si na zadní tyči našel Kindl a hlavou o zem orazítikoval břevno.

 

Po hodině hry byla k vidění další obrovská šance domácího celku. K Mutinskému, jehož postavení bylo minimálně hodně hraniční s ofsajdem, se dostal odražený míč a z první do něj práskl. Tomeš ale špičkou kopačky pomohl střele alespoň na tyč, od které se míč odrazil těsně za zadní tyč na rohový kop. Těch měly Lišany opět velké množství, do řevničovského vápna létal jeden centr za druhým, ale obrana Sparty spolu s Tomešem nadále odolávala.

 

Mutinský si svou aktivitou snažil neustále vytvářet prostory pro náběhy nebo pro zakončení. Při jednom takovém měl míč kousek za vápnem dobře připravený, jeho přízemní pokus ale nenadělal Tomešovi problémy. V 76. minutě byl k vidění velmi sporný moment. Po rohovém kopu se odrazil míč k Husákovi, který ho chtěl uklidit do bezpečí. Přitom byl ale zasažen Feherem, který chtěl také míč ukořistit, ale v souboji byl pozdě a řevničovský hráč zůstal ležet na zemi. Sudí Asník tak nevyhodnotil tento zákrok jako nedovolený a celá akce pokračovala. Míč se dostal na druhou stranu vápna k Mutinskému, který se prohnal kolem Jiřího Sedláka do vápna, kde si naběhl do stojícího Beneše a po souboji s ním se ocitl na trávníku. Následoval hvizd píšťalky a minimálně hodně přísná penalta. K té se postavil Žalud a svou levačkou orazítkoval spojnici!

 

Utkání došlo do poslední desetiminutovky, ve které se doslova lámal chléb. Nejprve zatáhl míč Jan Sedlák a z levé strany našel pod sebou v náběhu Fujeru, který si dobře připravil míč do šestnáctky, ale jeho dost možná gólové zakončení zablokoval za pět minut dvanáct bránící hráč. Na druhé straně zakročil Tomeš proti Mutinského střele z úhlu a jelikož domácí nevyužili další ze svých několika standardek, tak udeřilo na druhé straně.

 

V 87. minutě těžil z dobré práce svého spoluhráče Jan Sedlák, který dostal uvnitř vápna nabito a přesnou střelou na zadní tyč nedal Řepkovi šanci - 1:2. Hodně důležitá branka, která by měla hodnotu tří bodů důležitých k záchraně. Lišany to zkoušely převážně vzduchem, ale obrana soupeře znovu dokázala odolávat a v případě nutnosti pomohl i Tomeš. V poslední možné chvilce utkání, kdy běžela zhruba šestá minuta nastavení, se ale stalo něco, co nikdo nečekal a hlavně něco, co nikdo vidět na fotbale nechce! Zasáhla vyšší moc...

 

Centrovaný míč od lajny prodlužoval na úrovni penalty Laki za sebe na Mutinského, který práskl do míče a překonal sice Tomeše, který zmenšil střelecký úhel, místo řevničovského gólmana ale zaskočil na brankové čáře Tóth a svým tělem zabránil gólu! Kdo čekal závěrečný hvizd, který by potvrdil výhru Řevničova, tak byl na omylu! Pomezní sudí Milan Šefara stál na úrovni mezi malým vápnem a penaltou a poté, co řevničovský stoper odvrátil míč, tak se z ničeho nic rozeběhl směrem k půlící čáře a svým pohybem dal najevo, že se jedná o gól - 2:2. Díky svému postavení nemohl pomezní sudí zcela objektivně posoudit, zda míč přešel brankovou čáru nebo nikoliv.

 

Co je to však platné, když zrovna Milan Šefara je jinak hráčem FK Kněževes, tedy týmu ze stejné soutěže, který se také potřebuje v soutěži zachránit... To je ale náhoda. A TADY si můžeme připomenout incident ze září roku 2019, kde stejný sudí figuroval v hlavní roli, bohužel se jednalo o utkání mládeže.

 

Galerie z utkání od Jakuba Fejfara, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.

 

V galerii s uvedením zdroje také přikládáme oficiální vyjádření komise rozhodčích OFS Rakovník, kde byla celá událost ihned řešena, tento záznam z jednání je jinak veřejně přístupný na webových stránkách fotbal.cz.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Zápas byl velmi důležitý pro obě mužstva. Od začátku byla vidět nervozita na obou stranách, oba týmy nechtěly udělat zásadní chybu, která by mohla stát prohru. Až druhý poločas nabídl šance na obou stranách. Kdybychom proměnili panaltu, tak se nám mohlo dýchat lépe, ale vlastními chybami jsme nechali soupeře otočit zápas na 1:2. Za to, co se stalo v poslední minutě zápasu, tak za to bych se chtěl tímto klukům z Řevničova omluvit, protože i nás samotné toto rozhodnutí o vstřelení branky překvapilo a nepatří to na hřiště. Radši prohrát než brát bod za branku, která nebyla.

SK Sparta Řevničov
Jan Fujera, útočník: Férové a vyrovnané utkání, během kterého nás občas Lišany zatlačily, ale naše defenziva fungovala skvěle. Zápas se nám podařilo obrátit, ovšem pomezní byl proti naší výhře a tak udělal to, co udělal... Děkuji hráčům Lišan za férové utkání a přístup.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] (47. V. Hamouz [-] ) , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , M. Sahaidak [-] (70. M. Hájek [-] ) , J. Feher [-]

SK Sparta Řevničov
P. Tomeš [-] - M. Tóth [-] , D. Jun [-] , M. Kočí [-] - J. Murčo [-] , J. Husák [-] , J. Čech [-] , M. Beneš [-] - J. Fujera [-] (86. J. Smutný [-] ) , J. Sedlák [-] - L. Přibyl [-] (63. J. Sedlák [-] )

ŽK: 64. J. Feher - 42. M. Kočí , 60. M. Beneš , 82. J. Fujera .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Asník Daniel - ŠEFARA Milan, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: výhra domácích

Velmi důležitý zápas pro oba dva týmy hrající o sestup. Kdo vyhraje, udělá velký krok k záchraně. Řevničov předvádí slušný fotbal, ale věřím svému týmu, že přednosti protivníka eliminujeme a vyhrajeme.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích