Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 17:00

24.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lišany navázaly na zisk trofeje prohrou na Olešné


12

Finále poháru Lišany zvládly, ale nyní byl čas vrátit se do soutěže. Zelenobílé nečekalo na Olešné vůbec nic jednoduchého, což se potvrdilo hned po pár minutách. Hosté mají na marodce hned několik klíčových hráčů, což se projevilo. Pásovka od první do poslední minuty na hřišti dominovala a zcela zaslouženě zvítězila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly svátečního střelce

Kdo přišel na utkání jen o trochu později, tak o hodně přišel! J. Procházka překvapil zpoza vápna brankáře Řepku, který měl zakončení domácího hráče na ruce, míč ale vytěsnit nedokázal. Sváteční střelec tak poslal svůj tým do rychlého vedení - 1:0. Olešná držela míč a diktovala tempo zápasu, což ji vyhovovalo. Naopak Lišany se nemohly dostat do zápasu a dlouho se hledaly. Po nahrávce autora první branky si to pelášil na lišanského brankáře Urban a šajtlí orazítkoval tyč!

 

Po půl hodině se ocitl v další dobré šanci Kapoun, ale i jeho zakončení prolétlo těsně vedle. Do další tutovky se o něco málo později řítil Urban, který ustál všechny souboje s bránícími hráči, ale místo nahrávky na neobsazeného Černého volil zakončení, kterě skončilo nad. Pásovka si vytvářela další šance. Po závaru z rohového kopu ale další branku nepřidala, stejně tak po hlavičce R. Poláška z další standardky od rohového praporku. Domácí mohli z prvního dějství vymačkat daleko více, ale vedení jim nikdo nevzal.

Na hřišti stále jeden tým

Druhý poločas navázal na scénář z toho prvního. Jako první vyzkoušel pozornost lišanského brankáře Vodrážka. Kapitán hostujícího celku se předvedl proti dalšímu nájezdu Urbana, kterého skvělým zákrokem vychytal a držel tak naděje svého celku na bodový zisk. Lišany se ale stále nemohly dostat do zápasu a byla to Olešná, která stále diktovala průběh utkání a šla za druhou brankou.

 

Té se domácí nedočkali ani po zakončení Černého z otočky, který pálil ve velmi dobré šanci po nahrávce od Š. Procházky vedle. Po hodině hry se Pásovka mohla radovat. Rodinná akce v podání bratrů Procházkových byla jako z reklamy. Šimon nahrál Jakubovi a ten krásným lobem překonal Řepku - 2:0. O pár minut později našel Kapoun přesným míčem právě Š. Procházku a ten si v zakončení počínal velmi suverénně - 3:0. Tato branka vzala hostujícímu celku veškerou naději na bodový zisk.

 

Lišany si prožily tři minuty hrůzy, které završila čtvrtá branka. Pechanec našel Vodrážku a ten dalším lobem přes Řepku zatloukl již čtvrtý hřebík do lišanské rakve - 4:0. Páté branky docílil i netradiční střelec Helebrant, radost mu ale zhatil zdvižený praporek kvůli ofsajdovému postavení. Lišany odehrály velmi špatný zápas, i tak se ale dočkaly alespoň čestné branky. Po autovém vhazování se míč odrazil k Medřickému a ten uvnitř šestnáctky mířil přesně k tyči - 4:1.

 

Až na začátku poslední desetiminutovky musel ukázat své umění také Fiedler, který likvidoval povedený střelecký pokus ze střední vzdálenosti. Pár minut před koncem mohl upravit skóre mladík Kočovský, ale odkrytou branku jen těsně minul. Pro domácí se jednalo o jednoduché vítězství, ke kterému došli krásnými góly. Lišany naopak nenavázaly na pohárový úspěch, utkání pouze odehrály a nemohlo přijít nic jiného než zcela zasloužená porážka.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem

 



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Jakub Procházka, záložník: První poločas jsme byli lepší než soupeř, Lišany si pořádně nic nevytvořily. Do druhé půle jsme nevstoupili dobře, zaspali jsme, ale poté jsme znovu soupeře začali přehrávat až do konce utkání.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Řekl bych, že nás dostihlo středeční finále poháru, kde většina kluků odjezdila zápas a v tomto utkání nás dostihla únava a zranění hráčů. Navíc si další hráč odnesl z tohoto zápasu zlomený palec na noze. Olešná byla lepší, to všichni viděli, my jsme bohužel přijeli zápas jen odehrát, což bylo na výkonu vidět. Doufáme, že se někteří hráči uzdraví do příštího zápasu.



Sestavy


FC Olešná
V. Fiedler [-] - R. Polášek [-] , T. Kočovský [-] , T. Kapoun [-] , J. Procházka [-] , Š. Procházka [-] , T. Vodrážka [-] (74. V. Zadnevulytsia [-] ) , J. Urban [-] (58. V. Pechanec [-] ) , L. Helebrant [-] , R. Jiránek [-] , J. Černý [-] (86. Z. Kandler [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Hanzl [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , M. Medřický [-] , J. Váňa [-] (46. M. Hájek [-] ) , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] (46. D. Beneš [-] ) , M. Sahaidak [-] , J. Feher [-] , J. Haifler [-]

ŽK: 63. L. Hanzl .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Šefara Milan - BENEŠ Adam, ŠAROCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Vyrovnaný zápas, který skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích