2:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 13:30

14.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Gutheisovy branky zajistily Kaplici rozhodující náskok, Lhenice padly. Hosté předvedli gesto fair play


Branky


51. P. Vincik , 75. P. Prenner - 35. P. Gutheis , 39. P. Gutheis , 50. J. Gondek , 89. D. Pál
20

K derniéře soutěžního ročníku se vydali Kapličtí do Lhenic. V tomto duelu chtěli navázat hosté na svá utkání na hřištích soupeřů, kde se jim poměrně daří. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí začali v úvodu poměrně sympaticky, ale do vážnějšího zakončení se dostat nedokázali. S přibývajícími minutami přebírali otěže střetnutí do svých rukou fotbalovějším Spartakovci. V osmnácté minutě zatáhl balón po levé straně kaplický Vaniš, po jeho centrovaném míči, na zadní tyči Daniel přiťukl míč na vápno Pálovi, střela po zemi těsně minula levou tyč. O chvíli později znovu zleva, v tomto případě Gondek, jenž si narazil míč s Divokým, prodral se do šestnáctky, tvrdou ranou jen vyprášil Dvořákovy rukavice. Krátce na to po přihrávce Pastiera zakončoval ve vápně z otočky Daniel, ale jeho zakončení nebylo příliš razantní a Dvořák míč v pohodě lapil.

 

Domácí se o slovo přihlásili zhruba až dvacet minut před koncem prvního poločasu, ale při střele Máčla, nemusel gólman Říha vůbec zasahovat. V téže minutě podnikli rychlý výpad hosté, míč po levé straně zatáhl Pastier, prudká přihrávka proletěla napříč malým vápnem, na zadní tyči na to nedokázal zareagovat v gólové pozici Daniel. Hosté byli i nadále nebezpečnější než jejich hostitel. Ve 33 minutě Daniel ve vápně posunul míč Pastierovi, ten však bránu lhenickou svatyni přestřelil. Nedlouho poté se Spartakovci zaslouženého gólu dočkali. Před Daniela, kapitána Pulce a Pála se míč dostal na pravé straně k Divokému, který si našel prostor pro centr a po přesným pasem skóroval zblízka hlavou Petr Gutheis – 0:1.

 

Ještě veseleji bylo v kaplickém táboře o čtyři minuty později. Vaniš na polovině hřiště vystihl nepřesnou rozehrávku, posunul míč Pastierovi, který jej vrátil doleva rozběhnutému Vanišovi a po přesné přihrávce do vápna si v koncovce na výbornou počínal opět Petr Gutheis – 0:2.Až krátce před poločasem donutili domácí hráči hostující gólmana k vážnějšímu zákroku. K provedení přímého kopu se postavil Jakub Beran, přízemní střelu si Říha u své levé tyče pohlídal a míč vytáhl na rohový kop. Do kabin odcházeli Spartakovci s dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas

Do druhého poločasu došlo ke dvěma střídáním, na každé straně k jednomu a v obou případech se střídalo mezi třemi tyčemi. Po pěti minutách hry lhenický brankář Plojhar kapituloval. Gondek si na levé straně vyměnil míč s Pulcem, posunul jej do leva Vanišovi, jeho centr dokázal jeden z bránících soupeřů zablokovat, ale vysoký míč si v šestnáctce našel Josef Gondek, prsama si balón přiťukl a prudkou přízemní ránou poslal míč za Plojharova záda – 0:3. Záhy se prvního gólu dočkali i Lheničtí. Pavel Prenner obral o balón váhajícího Gondeka, posunul míč Petru Vincíkovi, který se dokázal na vápně uvolnit a přesnou střelou k tyči překonal střídajícího brankáře Schneidera – 1:3.

 

Inkasovaný gól Spartakovce zaskočil a vyvedl z tempa. Po pár minutách hry byli domácí blízko dalšímu gólu. Po Svobodě ztrátě Beran vybojoval míč pro Pavla Prennera, ten mu míč vrátil do leva, Beran se dostal do vápna, přesnou přihrávkou našel právě Prennera, ten skluzem poslal míč na bránu, trefil však před brankovou čárou svého spoluhráče Vincíka a pískal se ofsajd. Poté se delší časový úsek hry hrálo převážně ve středu hřiště, bez větších šancí před jednou či durhou brankou.

 

Až přišla třiasedmdesátá minuta. Domácí zahrávali rohový kop, Gondek odvrátil míč na vápno, Trojan střílel z první na bránu a míč do sítě usměrnil Pavel Prenner, ale radost domácím zmařil zdvihnutý praporek mladého asistenta rozhodčího. Lheničtí fotbalisté se na asistenta sesypali a vyústěním toho byla červená karta pro nemístně kritizujícího Vincíka. Hostující kapitán Martin Pulec, si u rozhodčích ověřil, jakému hráči to ofsajd byl odmáván. Tím se ujistil, že domácím byl mylně gól neuznán. Poté, co rozhodčí dal pokyn ke hře, nabídl míč Pavlu Prennerovi, který poslal míč do branky a bylo tedy sníženo na rozdíl jediné branky – 2:3.

 

Férové gesto bylo oceněno přítomnými diváky potleskem. Na začátku závěrečné desetiminutovky mohl po centru Vaniše skórovat Smolen, ale míč se mu do branky dostat nepodařilo. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Jedlička, mířil pouze nad bránu Spartaku. Vzápětí Pulec ideálně do vápna vysunul Gutheise, který však z úhlu Plojhara propálit nedokázal. Definitivní pojistku přidali Kapličtí minutu před vypršením řádné hrací doby. Gólman Schneider zachytil nepovedený centr. Rozehrál jej na Vávru, míč putoval přes kapitán Pulce k Pálovi, který jej nabídl Gutheisovi, následovalo přiťuknutí Smolenovi, jenž následně kolmicí vyslal do úniku Dana Pála, a ten sám před brankářem střelou po zemi svým prvním gólem v sezóně pečetil výhru Spartakovců – 2:4. Kapličtí zakončili sezónu zaslouženou výhrou v Lhenicích. 

AUTOR: LIBOR GRANEC

VIDEOSESTŘIH



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): Chtěli jsme se s jarní částí sezóny rozloučit důstojně a pokud možno bodovat. Stál proti nám velmi fotbalový soupeř, který je momentálně svou kvalitou nad naše síly. Potvrdilo se to, co nás provází po celou sezónu, na útočné polovině jsme téměř neškodní a na té obranné děláme chyby, které jsou soupeři v této soutěži prostě schopní potrestat, realita. Proto jsme ztráceli v poločase dvě branky, v první půli to od nás nebylo ono. Hosté ukázali kvalitu v zakončení i při třetím zásahu a přestože jsme snížili, na víc nám naše snažení nestačilo. Cením si toho, že jsme to ve druhé půli nezabalili. Snahu jsme měli, ale v situaci o jednoho hráče méně, do které jsme se vlastní nedisciplinovaností dostali, jsme už moc šancí na korekci skóre neměli. Pravda ale je, že nepřesných rozhodnutí, po kterých se zvedá vlna emocí, bylo víc, než v takto slušně vedeném zápase bylo nutné. Kaplice už si to pak pohlídala, hrála zkušeně a přidala z brejku do naší otevřené obrany ještě jednu branku.




Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] (46. T. Plojhar [-] ) - D. Kiš [-] (70. D. Kiš [-] ) , J. Prenner [-] , T. Tůma [-] , D. Trojan [-] (79. D. Šindelář [-] ) - Z. Jedlička [-] , J. Beran [-] , M. Fišer [-] (63. M. Janošťák [-] ) , J. Máčl [-] - P. Prenner [-] , P. Vincik [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] (46. F. Schneider [-] ) - V. Kuchař [-] , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , D. Svoboda [-] (58. O. Říha [-] ) , J. Gondek [-] , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , R. Daniel [-] (79. T. Vávra [-] ) , J. Divoký [-] , E. Pastier [-] (58. J. Smolen [-] )

ŽK: 71. P. Vincik , 73. T. Tůma - 68. F. Schneider . ČK: 73. P. Vincik .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: VICAN Miroslav - KŘÍŽ Karel, VICAN Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Lhenice schytala v minulém kole doma debakl od Roudného, což nebylo velkým překvapením. Teď navíc přijede Kaplice, která je na tom fotbalově také dobře, takže si myslím, že se rozloučí s ročníkem další prohrou a dokopná bude na žal.

redakce fotbalunas.cz

Expert: JAROSLAV CHLANDA
Tip experta: výhra hostů

Kaplice si odveze ze Lhenic všechny body.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lhenice musí jít za třemi body nic jiného nezbývá.