V. Beránek 18. (p.)
M. Klivanda 38.
J. Kabele 83. (p.)
3:2
(2:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 15:30

11.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavojáci zlomili prokletí, uhráli druhé vítězství


Branky


18. V. Beránek (p.) , 38. M. Klivanda , 83. J. Kabele (p.) - 19. I. Bogár , 40. M. Macek
0

Tak konečně – s hlubokou úlevou si oddechli věrní fanoušci Slavoje a především hráči po dnešním vítězství, na které čekali od 2. kola! Nerodilo se vůbec lehce, opak byl pravdou. Pod zámek totiž přijel vyspělý protivník s šikovnými fotbalisty a Aritma svým výkonem potvrdila oprávněnost k podzimní divizní špičce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bohatá první půle

Domácím trenérům se vyplatila důvěra základní sestavě s vysunutím Klivandy do útočné řady. Svou bojovností a zkušeností s podporou spoluhráčů zle zatápěl dosud nejlepší defenzívě soutěže. Po oboustranně několika zahřívacích akcích to byli ale vokovičtí hráči, kteří poprvé pořádně zahrozili Ambrusem, jenž orazítkoval levou tyč Trnkovy branky. Slavojáci se nenechali zahanbit a po akci Klivandy s P. Svobodou vypálil levačkou z první Wagner, ale brankář Stareček dokázal vytáhnout míč zpod břevna na roh.

 

Skóre se měnilo v 17. minutě zásluhou Václava Beránka a jeho umístěné penalty nařízené za faul na Klivandu, jenž se předtím vrhl po téměř beznadějném míči. Z vedení, které domácí poznali po velmi dlouhé podzimní anabázi, se neradovali dlouho. Po dvou minutách s přehledem potrestal nesoustředěnost Ondřej Ksandr. Aritma mohla ještě přidat nášup – proti však byl Trnka, jenž stačil zneškodnit pokus Turbáka o lob. Z protiútoku se předvedl P. Svoboda, když si navedl míč na osu hřiště a obstřelil hostující obránce a bohužel i levou tyč brány.

 

Úspěšnější byl jeho parťák v útoku Michal Klivanda v 38. minutě. Přesnou hlavičkou k tyči poslal zelenobílé podruhé do vedení. I tentokrát hostům netrvalo dlouho a srovnali. Stalo se po velmi problematické neodpískané ofsajdové situaci, kdy se následně dostal na malém vápně do skluzu tísněný Martin Macek a se štěstím míč dopravil do sítě. Vzápětí podnikl průnik po pravé lajně P. Svoboda, zamířil do šestnáctky, avšak v ústrety mu včas vyběhnul gólman.

Druhá penalta pro domácí

Po přestávce se dlouhé minuty bojovalo zejména o pozice mezi šestnáctkami. Hosté hráli od 63. minuty bez Bogára vyloučeného za faul. V 83. minutě se kopala další penalta nařízená za faul brankáře na Wagnera a tradiční českokrumlovský exekutor Jakub Kabele se nemýlil ani tentokrát. Potřetí hosté již nesrovnali skóre, byť tři minuty před koncem jim scházel jen pověstný chlup. Domácí brankář Trnka však prokázal nejen výtečnou formu v posledních zápasech, ale také i umění postavit si tyče – trestný kop z levačky Macka trefil nejdříve levou, pak putoval na pravou tyč a odrazil se do hřiště! To už domácí dohrávali bez Wagnera, jenž uviděl červenou rovněž za faul.

 

Definitivně mohl domácí uklidnit v samém závěru mladý Prokop. Na hřišti byl pouhých 21 vteřin, když k němu doletěl výkop Trnky. Balón přenechal a nabíhal do vápna, kde se po chybě obránce k němu míč opět dostal. Mladý útočník ovšem nezachoval chladnou hlavu a šourák mířil vedle levé tyče -  jeho osobní časomíra ukazovala přesně 32 vteřin.

(autor: František Lippl)

 

SLEDUJTE NÁS TAKÉ NA FACEBOOKU: FOTBALUNAS - JIHOČESKÝ KRAJ a FOTBALUNAS - STŘEDOČESKÝ KRAJ



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Útočník P. Svoboda: "Konečně jsme zabojovali a dokázali vyhrát. Myslím, že naše vítězství bylo zasloužené. Doufám, že nás tahle výhra nakopne. Michal Klivandů hrál velmi dobře."

SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: "Moc se k tomu vyjadřovat nechci, řeknu k tomuto zápasu jedinou věc. Krumlov dneska potřeboval vyhrát, a proto vyhrál. To je vše, co k tomu chci říct. Květoň odehrál dobrý zápas."



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
M. Trnka [-] - J. Kabele [-] , M. Dudák [-] , M. Svoboda [-] , M. Kroupa [-] - V. Beránek [-] (83. V. Jakeš [-] ) , J. Wagner [-] , V. Novák [-] , F. Persán [-] (79. R. Žilenko [-] ) - M. Klivanda [-] , P. Svoboda [-] (89. A. Prokop [-] )

SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - T. Modr [-] , O. Cheremisin [-] , O. Ksandr [-] (46. A. Obusanya [-] ) , L. Květoň [-] - F. Turbák [-] , L. Hrabák [-] , M. Ambrus [-] , M. Macek [-] , P. Novotný [-] - I. Bogár [-]

ŽK: 76. V. Beránek , 86. P. Svoboda - 43. O. Cheremisin , 56. L. Hrabák , 82. M. Ambrus , 83. J. Stareček , 89. L. Květoň . ČK: 85. J. Wagner - 63. I. Bogár .
Hráči zápasu: M. Klivanda - L. Květoň .
Místo: tráva. Počet diváků: 115. Rozhodčí: Szikszay Ladislav - Janoch Marek, Šauflová Jana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.