Překvapivé klopýtnutí favorita v Deštné


Branky


0

O senzaci v prvním odehraném kole jarní části III. B tř. sk. B, se postarali hráči předposledního Sokolu Deštné. Po nepřesvědčivém výkonu soupeře, dokázali na své půdě zvítězit nejtěsnějším rozdílem 1:0, čímž si hned na úvod jara připisují cenný skalp týmu, bojujícího o postup do Okresního přeboru. Hrdinou zápasu se stal nestárnoucí špílmachr Lhotzký, který v 81. min podtrhl utrápený výkon hostů ze Štáblovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po delší zimní odmlce, zapříčiněnou plošným odložením předchozích zápasů, z důvodu nepříznivých klimatických podmínek a nevyhovujících terénů v celém okrese, proti sobě nastoupily celky Deštné a Štáblovic. Kádr domácích doznal v půli soutěže několika změn, např. v podobě příchodu exsosnovského kapitána Kaštovského či v omlazení a přeskupení řad, projevujícího se zvýšenou aktivitou celého mužstva. Původní iniciativa připomínající fotbal, byla k vidění spíše na kopačkách domácího sokolu. Hra hostů ze Štáblovic se potýkala s nervozitou, nepřesnostmi, nedůrazem a celkově špatným pohybem, jenž v mnoha případech vedl ke zbytečným faulům. Po jednom z nich, byl v 16. min sankcionován žlutou kartou obránce Panáček. Po chvilce musel frustrovaný Bartlík, z důvodu zranění kolene, z kola ven. Štáblovická mašina se rozjížděla velice ztuha. Pohledné situace srovnatelné s ťukáním míčku na jeden dotyk, podobné dětské hře pinball, však troskotaly na finální fázi – a to v zakončení. Hosté to zkoušeli z různých pozic. Ve velmi slibné šanci se nadvakrát ocitl v souboji kapitánů - tváří tvář Dobrotka a Kamrád. Vždy byl vítězem ten starší, hájící domácí svatyni, zdárně suplující prvopečeného otce Hrdličku. Nutno podotknout, že s tutovým gólem z hlavy Dobrotky, po načechraném rohovém kopu, musel Kamrádovi vypomáhat jeden ze spoluhráčů vyhlavičkováním balónu z brankové čáry. Když už se na druhé straně domácí pracně dostali k hostující brance, smrdělo to gólem. Těsně před poločasem srovnal stav neproměněných šancí na 2:2 Lhotzký s Kalužíkem.  Hlava nikým nehlídaného střídajícího Lhotzkého skončila na tyči, a i také Martinkova darovaná loženka Kalužíkovi nebyla trestuhodně využita. Poločas tedy půlil zápas nerozhodným výsledkem 0:0.  

 

 

 

V druhé půli se obrázek hry obou týmu nikterak nezměnil. Štáblovičtí nadále zahazovali jednu příležitost za druhou. Konečnou stanicí byla pro ně pokaždé hranice šestnáctky. Deštné mělo snahu vyzrát nad bezchybnou obranou hostí nakopávanými balóny na Kalužíka s Jakobovským – bez efektu.  V závěrečné čtvrthodince se spasitelem pro svůj tým mohl stát hostující stoper Konvička. V náběhu na Stankeho milimetrový střílený centr z rohu, prodlužoval povedeným volejem balón na zadní tyč. Zde se však leopardím skokem zaskvěl (ne)brankář Kamrád a konečky prstů zamezil gólu. S neúprosně běžícím časem se schylovalo k dělení bodů pro oba mančafty. Když už se Štáblovice pomalu smiřovaly alespoň s jedním bodem, přišel trest jako rána z čistého nebe. V 81. minutě pod tlakem atakovaný Konvička špatně vyhodnotil situaci, a po nedorozumění se svým brankářem, zahrál míč pouze na roh. Po kterém znovu trestuhodně nikým nehlídaný hlavičkář, s výborným výběrem místa, Lhotzký, zasadil Štáblovicím smrtelný direkt - 1:0. Konec utkání si domácí pohlídali a mohli zaslouženě slavit výhru 1:0.

 

Autor: Dušan Mrákota

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Deštné
Dušan Mrákota (SK Štáblovice): Budu-li upřímný, tak jsme si dnes nezasloužili ani bod. První kolo po pauze je vždy těžké, obzvlášť na půdě nevyzpytatelného soupeře jako je Deštné. Měli bychom se nad sebou zamyslet, hra bez tváře a nápadu nemůže fungovat. Klopýtli jsme, ale jedeme dál. Čekají nás teď nepříjemné zápasy, které rozhodnou. Věřím však, že se hned v příštím kole najdeme a všem ukážeme, jaký se hraje ve Štáblovicích fotbal! Gratulace soupeři.




Sestavy


TJ Sokol Deštné
J. Kamrád [-] - M. Matyáš [-] , L. Jakobovský [-] , M. Maruszák [-] , M. Kalužík [-] (90. L. Hipsch [-] ) , R. Tesař [-] , O. Kaštovský [-] , O. Dorociak [-] , L. Kachtík [-] (80. Z. Pekárek [-] ) , P. Bartlík [-] (16. R. Lhotzký [-] ) , V. Ciminga [-]

SK Štáblovice
A. Martínek [-] - Z. Častulík [-] , M. Kunčík [-] (56. M. Laovský [-] ) , L. Gibes [-] (80. L. Vícha [-] ) , D. Stanke [-] , R. Vícha [-] , R. Baláž [-] , M. Konvička [-] , O. Panáček [-] (65. R. Jedlička [-] ) , P. Dobrotka [-] , J. Durčák [-]

ŽK: 16. O. Panáček .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: KANIA Jaroslav - LHOTZKY Rudolf (N), BARTESKA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.