Penaltový rozstřel se protáhl na deset sérií


Branky


0

Přestože se sešly celky z opačných konců tabulky, utkání přineslo vyrovnaný souboj. O vítězi nakonec rozhodl penaltový rozstřel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pro domácí Janov se záchranářskými starostmi šlo o důležité utkání a začal lépe. Domácí zpočátku převyšovali lišanské hráče hlavně bojovností a rychlým přistupováním. V prvních zhruba dvaceti minutách si vytvořili několik zajímavých situací v šestnáctce hostí, třeba po úniku Kaila hned v úvodu utkání, z trestného kopu, který zlikvidoval Z. Řepka nebo po centrovaných míčích, o které v šestnáctce houževnatě bojovali s lišanskou obranou.

 

Lišanští se na úzkém hřišti nemohli opřít o svou tradiční zbraň, křídelní hru, na nevyzpytatelném terénu je neposlouchal balón a hodně ztráceli. Postupně však zjednodušili a tím i vyrovnali hru. Po půlhodině přetáhl Žalud míč zleva doprava na rozběhlého J. Hamouze, který prostrčil do vápna na Paseku. Lišanský středopolař byl ale příliš blízko Kopáčkovi, aby mohl kvalitněji zakončit nebo najít osamoceného Jelínka před odkrytou brankou. Na druhé straně utekl po levém křídle Peták, ale jeho křížná střela těsně minula Řepkovu levou tyč.

 

Do druhého poločasu hosté vysunuli J. Hamouze dopředu, aby svou vitalitou dostával více pod tlak domácí obránce. Hrál se však nadále vyrovnaný fotbal, ve kterém se více bojovalo o střed hřiště a nakopávalo, než kombinovalo. Žádné z mužstev nechtělo udělat chybu a šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Lišanští byli s přibývajícím časem sice častěji na míči, po 90. minutě však svítil na ukazateli skóre výsledek 0:0.

 

Dramatický souboj nabídl penaltový rozstřel. Domácí začali lépe, když ve druhé sérii Chládek zkusil „Panenku“, ale Kopáček zůstal stát. Ve čtvrté sérii domácí hráč přestřelil a Jelínek srovnal stav. Pak v souboji gólmanů Kopáček vysoko přestřelil a nabídl Z. Řepkovi mečbol, vzápětí ho však vychytal. Kopalo se tedy dál a v osmé sérii měl výhodu druhého mečbolu M. Švelch. I s jeho pokusem si Kopáček poradil a definitivní rozhodnutí přinesla až desátá série, ve které tentokrát Řepka kryl střelu domácího hráče a třetí lišanský mečbol chladnokrevně proměnil ve druhý bod sváteční penaltový střelec, Bagi.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Tomáš Kinter: "V dnešním utkání na těžkém terénu jsme se konečně sešli skoro v plné sestavě a bojovností se nám podařilo favoritovi utkání uzmout pro nás drahocenný bod. Škoda opět nevyužitých příležitostí, kdy jsme nedokázali z malého vápna trefit branku. Hra byla vyrovnaná, při několika minelách obrany nás podržel brankář Kopáček a tak je z mého pohledu remíza zasloužená. Penaltový maratón se protáhl na 10 sérií a bohužel pro nás prokázal soupeř větší nervy a bere druhý prémiový bod."

SK Lišany
Václav Švelch: "Vyrovnané utkání na nevyzpytatelném terénu, na kterém se spíše nakopávalo a bojovalo, než kombinovalo. Potvrdily se mé předpoklady, že bez ohledu na rozdílné postavení mužstev v tabulce rozhodně nepůjde o jednoduché utkání. Domácí se sešli a bojovali. Než jsme se stačili srovnat s menšími rozměry hřiště a terénem znesnadněnou kontrolou míče, vytvořil si soupeř několik zajímavých situací v našem vápně. Pak se hra vyrovnala, obrany i brankáři na obou stranách dominovali nad útočnou činností a gól nakonec nepadl. Penaltový rozstřel se protáhl na 10 sérií, proměnili jsme až „třetí mečbol“. Janov má záchranářské starosti a musí se pokoušet využívat výhod specifického domácího prostředí. Z tohoto pohledu jsem se dvěma body z jeho hřiště naprosto spokojen."



Počet diváků: 70. Rozhodčí: POLÍVKA Zdeněk - BENDA Milan (N), RYSKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.