Tentokrát Lánští překvapující výhru neukopali


Branky


8. O. Humr (p.) , 83. L. Mocsonoky - 1. M. Šutera , 10. M. Šutera , 47. M. Chládek , 62. J. Jelínek , 78. R. Žalud , 85. J. Paseka
0

V minulém kole předvedlo mužstvo Lán překvapení v podobně výhry nad Olympií. Na domácí půdě tentokrát přivítali Lišany, ty se však nezalekly a jednoznačně potvrdili roli favorita.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žaludem trefená boční síť hned z úvodní rozehrávky jakoby byla předzvěstí věcí příštích. Ještě v 1. minutě totiž Minařík z jedničky vrátil lánský odkop do středu rozestoupené obrany, kam si naběhl Šutera a chladnokrevně přehodil vybíhajícího gólmana Nováka, 0:1.

 

Lišanští se ale neradovali dlouho. V 8. minutě odehrál J. Hamouz míč ve vápně skluzem před dotírajícím Reichlem. Ten sice přes lišanského beka přepadl, ale když čistě odehraný míč již směřoval do autu, ovšem hlavní arbitr nařídil k překvapení všech pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Humr a vyrovnal na 1:1, ale lánská radost z darovaného vyrovnání byla ještě kratší. Hned za dvě minuty totiž založili hosté pohlednou kombinační akci, na jejímž konci našel Paseka Šuteru, který tvrdou ranou z hranice vápna vrátil hostům vedení, 1:2

 

Další průběh první půle se nesl v duchu souboje dvou herních stylů – lánského hledání útočných hrotů dlouhými nákopy proti lišanské snaze o kombinační hru, ale také v duchu neproměněných šancí na obou stranách.

 

Reichl si tělem odstavil J. Hamouze, utekl po levé straně a na hranici šestnáctky našel Matějku, který přestřelil. Na druhé straně Chládek, osamocen na hranici malého čtverce, netrefil míč čistě, a ten si v pohodě sebral Novák. Únik Humra po pravé straně a následná střela z úhlu Z. Řepku pouze vystrašila, neboť se mezi tyče také nevešla. Na opačném konci hřiště pálil uvnitř šestnáctky vysoko nad Šutera, kterého za chvíli napodobil Žalud a s ránou Jelínka si poradil Novák. Ovšem branka už v prvním poločase žadná nepřišla.

 

Také vstup do druhé půle vyšel lépe hostům, kteří hned po obrátce vykombinovali únik Jelínka, jehož jedovatou střelu Novák volejbalovým bagrem s námahou vyrazil. Následný roh zakroutil Žalud precizně na přední tyč, kam si souběžně s malým vápnem seběhl nejmenší lišanský muž - Chládek a hlavou poslal hosty do dvougólového vedení, 1:3.

 

Lišanským nyní ještě narostlo sebevědomí a s přibývajícím časem začali na hřišti dominovat. Pohlednými kombinačními akcemi s minimem doteků, zapojením obou krajních beků do útočné činnosti i jednoduchými kolmicemi na pohyblivé útočníky, zle zatápěli domácí defenzivě. V 62. minutě se na zadní tyči zblízka trefil Jelínek, který si naběhl na Žaludův ostrý přízemní centr z levé strany, 1:4. V 78. minutě zamířil po Chládkově pobídce proti noze přesně placírkou Žalud, 1:5. Kdyby však hosté proměnili své další šance a kdyby sudí neodpustil domácím dvě podražení Jelínka uvnitř šestnáctky, mohlo být průběžné skóre vyšší.

 

Domácí se za celou druhou půli dostali do vyložených příležitostí prakticky dvakrát. S první situací si poradil Z. Řepka, když včas vyběhl a vytěsnil střelu zblízka na roh. V 83. minutě nicméně pohodovým náskokem ukolébaní lišanští nechali na své pravé straně osamoceného Mocsonokyho, který vnikl do vápna a střelou na zadní tyč překonal Z. Řepku, 2:5. Poslední slovo však patřilo pět minut před koncem znovu hostům. Po odvráceném lišanském rohu našel L. Řepka chytrou přihrávkou proti noze Paseku, který z jedničky poslal míč za Novákova záda, čímž stanovil konečný výsledek, 2:6.

 

 



Ohlasy k zápasu



SK Lišany
Václav Švelch: "Celé mužstvo musím pochválit nejen za předvedenou hru, ale i za disciplínu na place, kterou jsme dokázali čelit některým, nejen dle mého názoru, „sporným“ verdiktům arbitra (hodně diskutabilní penalta proti nám, dvě odpuštěné penalty na druhé straně). Soupeře jsme se po jeho předchozím senzačním vítězství na půdě Olympie nezalekli. Výborně nám vyšel úvod zápasu i úvod druhého poločasu, ve kterém jsme na hřišti již dominovali, vtipnými kombinacemi rozebírali domácí defenzívu a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem."



Sestavy


SK Lány
L. Novák [-] - V. Loskot [-] , J. Krátký [-] , P. Dudášik [-] , D. Švigár [-] - Č. Dolák [-] , L. Mocsonoky [-] , D. Jirava [-] , J. Matějka [-] - O. Humr [-] , M. Reichl [-] -

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Hamouz [-] , H. Minařík [-] , J. Feher [-] , L. Řepka [-] - M. Bagi [-] , R. Žalud [-] , J. Paseka [-] , M. Chládek [-] - J. Jelínek [-] , M. Šutera [-] -

ŽK: 54. D. Švigár - 9. J. Jelínek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: TITLBACH Marek - KOSÁR Tibor (N), RYSKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.