Šmíd: Chtěl bych si ještě na Novém Hradci zahrát krajský přebor

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Martin Šmíd. Velezkušený útočník Nového Hradce Králové, jenž přispěl hattrickem k úvodní remíze svého týmu na půdě Náchoda. Vyzpovídali jsme ho v rozhovoru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, sezona z pohledu osobního asi nemohla začít lépe, že?
No, musím říct, že mohla. Ještě dvě příležitosti jsem mohl proměnit, ale to už bych chtěl asi moc. Ale co si budeme nalhávat, dvě branky mi připravili krásně spoluhráči (Vydra a Hozi), a to už nešlo nedat. A hlavně jsme měli vyhrát.
Vstřelil jsi hattrick, to se nepovede každý den. Kolik jsi jich v kariéře zhruba už nasázel?
Máte pravdu, nepovede se to každý den. Mně se to povedlo zhruba tak patnáctkrát za kariéru.
S čím jde Nový Hradec do letošní sezony?
Do sezony vstupujeme s cílem hrát v první šestce. Ale já osobně si myslím, že s hráči jako Štoček, Vydarený, Novák, Matějka atd. musíme hrát ještě trošku výše (usměje se).
Ve 38 letech jsi stále postrachem pro obrany soupeřů. Jak se na hřišti cítíš?
Momentálně se cítím suprově. V létě nám dal trenér Kolář do těla, tak to musí být znát a ještě když máte kolem sebe hráče s ligovými zkušenostmi, tak je to paráda.
Jak se mění Martin Šmíd postupem kariéry?
No, měním se moc. Méně běhám, jsem pomalejší, ale zase zkušenější a hlavně se mi ty góly dávají, tak nějak víc jednoduše. A ještě jedna věc, dřív jsem míval okolo dvaceti žlutých karet za sezónu za řeči k rozhodčím. Teď dostávám tak dvě za sezonu.
Co říkáš na primát v anketě Hráč kola? Potěšilo tě to?
Tak určitě mě to potěšilo. Ale i když mi některý moji spoluhráči asi nebudou věřit, radši bych měl tři body za výhru v Náchodě než vítězství v anketě.
Bude příspěvek do týmové kasy?
Určitě bude, protože pokladník (Vendy) je čím dál přísnější, takže hattrick a hráč kola nějakou tu stovku stát určitě bude. Asi budu příště radši střílet vedle (směje se).
Co čekáš od letošní 1. A třídy?
Na čele očekávám Českou Skalici a Roudnici a doufám že nás. Ale myslím si, že to bude vyrovnaný. Nebudou tam týmy jako vloni na čele - Solnice a Týniště, které byly úplně jinde než zbytek týmů.
Co tvoje cíle do další kariéry?
Nevím, jestli je to cíl nebo sen, chtěl bych si ještě zahrát krajský přebor na Novém Hradci.
Co děláš mimo fotbal?
S moji milovanou manželkou máme dvě malé děti, tak si jich užíváme plnými doušky nebo s kamarády občas zajdu na dvě. Jinak žádný speciálně jiný koníček nemám. Na to už není čas (směje se).
MARTIN ŠMÍD
Narozen: 26. 3. 1984 Chlumec nad Cidlinou. Kariéra: FC HK, Olympia HK, Předměřice, Černilov, Rychnov nad Kněžnou, Doudleby nad Orlicí, Česká Skalice, Myštěves, FC Nový Hradec. Úspěch: Největší úspěch není z fotbalu ale z futsalu. Se Salamandrem Hradec postup do 1. ligy a odehrané zápasy proti takovým týmům jako ERA PACK Chrudim, Sparta Praha, Slavie Praha atd.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.