ROZHOVOR S HRÁČEM ROKU - Královéhradecký | 1.B třída sk. B, 2021-2022

Hráčem sezóny I.B třídy skupiny B se stal útočník Adam Krejčí, který si v minulé sezóně připsal 22 přesných zásahů a pomohl tím Javornici k 4. místu. Chuť střílet góly ho neopustila ani v nové sezóně. Dokázal se trefit už v předkole Poháru Hejtmana mužů proti MFK Novému Městu nad Metují. Adam poskytl našemu portálu obsáhlý rozhovor, který naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku ocenění Hráče sezóny. Dostala se k tobě informace, že jsi se objevil v nominaci této ankety?
Děkuji, na anketu jsem se dostal náhodně brouzdáním po internetu.
Víš, kdo tě v anketě nejvíce podporoval? Hlasoval jsi i ty pravidelně?
Určitě rodina, přítelkyně a spoluhráči, kterým jsem odkaz přeposlal. Já jsem taky párkrát hlasoval (usmívá se).
Už víš, jestli za ocenění a rozhovor budeš muset přispět něco do klubové kasy?
Něco si tam tréňa asi napíše (směje se), ale je to především vizitka celého týmu, nejen mě.
Nová sezóna klepe na dveře. Jaká byla letní příprava?
Letní příprava pro mě byla extrémně krátká. Sice jsme začínali už 1.7, ale kvůli dovolené jsem byl na prvním tréninku až v polovině měsíce. První, pouze běžecký trénink, byl pro mě velice nepříjemný.
Řekni nám něco o své kariéře? V kolika letech si začal hrát fotbal a v jakých klubech jsi působil?
Začal jsem s fotbalem v Javornici. Tuším někdy okolo 7 let. Mladší žáky jsem odehrál v Javornici. Starší žáky taky, ale tehdy ještě s umožněným střídavým startem, který jsem měl v Rychnově. Na toto období vzpomínám asi nejraději. V sobotu okres s Javornicí, v neděli kraj s Rychnovem. Mladší dorost jsem odehrál v RK. A od staršího dorostu už pouze Javornice.
Jak se ti líbí v Javornici?
V Javornici se mi líbí, jelikož tu i bydlím mám to na hřiště kousek. Je tu skvělá fans základna, která nás podporuje ať se děje cokoli. K tomu skvělá parta a kvalitní tréninky.
V minulé sezóně jsi se stal nejlepším střelcem I.B třídy skupiny B s 22 vstřelenými góly. Jak tě tento úspěch těší?
Úspěch mě těší. Je to vizitka celého týmu. Většina mých gólů přišla až ve druhé polovině soutěže. Po velmi neúspěšném podzimu jsme na jaře získali tuším 27 bodů z 36 možných. Což je myslím pěkný výsledek.
Máš nějaký gól, který ti zůstal v paměti, případně jakého gólu nebo gólů z minulé sezóny si nejvíce ceníš?
Asi proti Předměřicím, když Daniel Suk vyslal křižný centr, který jsem trefil z voleje koníčkem do branky. Každý gól je důležitý a všechny jsou cenné, ať už jsou vypracované nebo s pomocí soupeřovy chyby.
Byla to zatím tvoje nejlepší sezona? Co považuješ za svůj největší úspěch v kariéře?
Nevím, zda nejlepší, ale byla povedená. Úspěchů je víc. Ať to byl král střelců v mládeži nebo v 1.B třídě. Výhra v II. třídě a následný postup nebo i postup do čtvrtfinále poháru hejtmana KH kraje.
Hraješ od začátku své kariéry na pozici útočníka?
V žácích jsem začínal jako útočník z kterého jsem se přesouval i do stoperské dvojice a naopak. To bylo ale v době, kdy nás v mládeži moc nebylo. Nejdřív udržet nadějný výsledek a potom na 15 minut na hrot a zvítězit. I takové byly taktiky. V Rychnově jsem nastupoval ve středu hřiště nebo na křídle.
Nebyl jsi po tak vydařené sezóně osloven týmy z vyšších soutěží, případně neláká tě si vyzkoušet vyšší soutěž?
Oslovil mě jeden tým z Krajského přeboru, ale nic oficiálního to nebylo. Spíše kamarádská nabídka. Vyzkoušet si krajský přebor mě určitě láká, vzhledem k věku už by bylo na čase. Stále si říkám, že to, co mě drží v Javornici, je sakra silné. Nicméně pokud přijde ještě nabídka a bude mi dávat smysl, tak ji už asi neodmítnu. Stát se ale může cokoliv.
Jak by ses ty osobně charakterizoval jako hráč? Co jsou tvoje silné stránky?
Charakterizoval bych se jako rychlý silový hráč. Silové souboje mě baví a rozhodně se jim nevyhýbám. Když rozdám, tak i schytám. Nejsem ten typ, co by po každém souboji „brečel“ bolestí.
Máš nějakého oblíbeného fotbalistu a fotbalový tým?
Oblíbeného fotbalistu jsem měl v mládí Ronaldinha za jeho aktivního působení. Oblíbený klub ve světě Manchester City, Real Madrid a v ČR jen a jedině AC SPARTA PRAHA.
Hraješ jenom fotbal nebo tě baví i nějaké další sporty, případně máš nějakého jiného koníčka?
Hlavní sport mám jen fotbal. Další sporty mě baví cyklo a v zimě běžky nebo snowboard.
Jaké máte s Javornicí cíle na novou sezónu? Dáváš si i nějaké osobní cíle?
Jelikož se nám kádr zúžil místo očekávaného navýšení, tak cíle máme jako každý rok, potrápit špici, získat co nejvíce bodů a vyhnout se dlouhodobějším zraněním.
Znáš portal fotbalunas? Co se ti na něm nejvíce líbí?
Portál znám velice dobře. Líbí se mi tipovačky na každé budoucí kolo každé soutěže a povíkendová hlasovačka o hráče kola.
Adame, za redakci děkujeme za rozhovor a přejeme, ať se daří i v nové sezóně.
Autor rozhovoru: Michal Švorc

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.