Tomasz Raszka: Myslím, že tým máme poskládaný věkově opravdu rovnoměrně. Nechybí mladá dravost i zkušenost starších hráčů

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k výhře, jste už třetím hráčem z Velichovek, který vyhrál tuto anketu. Bude na vás pokladník hodnější?
Jelikož náš pokladník patří mezi velmi hodné lidi, pokusím se ho přesvědčit, že má výhra v této anketě byla určitě náhodná a neočekávaná, tudíž by mohl být trochu shovívavý (směje se). Samozřejmě velmi rád přispěju nějakou tou korunou do klubové kasy.
V minulém kole jste zvládli utkání z Malšovou Lhotou, jaky to byl zápas?
Jelikož se vzhledem k postavení obou týmů v tabulce jednalo o šlágr kola, očekával se ze všech stran atraktivní duel. Samotný zápas byl dosti vyhrocený, svědčí o tom několik žlutých karet a dokonce jedná červená karta domácího hráče. Pro nás bylo nejdůležitější vítězství a zisk veledůležitých tří bodů na horké půdě Malšovy Lhoty.
I ve 43 letech zvládáte držet krok z mladíky v I.B třídě, jak to děláte?
Nejsem jsi zcela jist, že s těmi mladšími držím krok. Mnohdy si připadám na hřišti již velmi pomalý, ale pokud mě trenér do utkání i přesto nasadí, vždy se snažím odevzdat maximální výkon. Velký obdiv já osobně směřuji k mému spoluhráči Martinovi Kilevníkovi, který i přesto, že je ode mě ještě o tři roky starší, podává opravdu obdivuhodné výkony a ve zrychlení s míčem patří na hřišti vždy mezi ty nejlepší.
V týmu máte hodně mladých hráčů, ale také zkušené matadory, jak to v týmu klape?
Myslím, že tým máme poskládaný věkově opravdu rovnoměrně. Nechybí mladá dravost i zkušenost starších hráčů
Za svoji kariéru jste prošel několika kluby, na jaké angažmá vzpomínáte nejraději?
Mým mateřským klubem byl MFK Karviná, odkud pocházím a při studiu Univerzity Hradec Králové jsem prošel mnoha kluby v Královehradeckém kraji. V srdci mi navždy zůstane angažmá v TJ Jiskra Hořice, kde jsem zažil opravdu krásná fotbalová léta. No a samozřejmě ve Velichovkách se v současnosti cítím velmi dobře a jsem za přijmutí týmu velmi vděčný.
Jak se vám líbí ve Velichovkách, které mají asi I jeden z nejpočetnějších a nejvíce podporujících fanoušků?
Jak už jsem řekl, cítím se zde velmi dobře. Příjemnou atmosféru utváří nejen samotní hráči, ale i celý realizační tým. Nikdy jsem nezažil takovou fantastickou podporu fanoušků jako ve Velichovkách. Při každém zápase jsou jednoznačně našim dvanáctým hráčem.
V posledním kole podzimu doma přivítáte Meziměstí, jaký zápas čekáte a bude po něm rozlučka?
Jelikož se jedná o poslední zápas podzimní části, očekávám opravdu bojovný zápas se spoustou soubojů a pevně věřím v zisk tří bodů. Velmi se přeji přezimovat na prvním místě tabulky a myslím, že tato motivace nás požene vpřed. Rozloučení s podzimem, které máme naplánované další týden, by v případě vedoucího postavení v 1.B třídě určitě stálo za to.
Kdybyste měl vybrat dva hráče z vašeho týmu a dva hráče z jiných týmu do sestavy podzimu, koho byste vybral?
Z našeho týmu si zaslouží vybrat do sestavy podzimu snad každý díky přístupu a bojovnosti, avšak kdybych měl opravdu vyzdvihnout dva z nich, vybral našeho nejlepšího střelce Marka Panenku a nenápadného, avšak výkony nepostradatelného, brankáře Toma Mertlíka. Z jiných týmů bohužel nemám takový přehled o hráčích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.