Cílek: Kdyby přišla nabídka z Bundesligy, tak bych o ní přemýšlel. Jinak chci dodržovat smlouvu v Třebši na dobu neurčitou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Martin Cílek. Záložník hradecké Třebše, která je letos zaslouženým vítězem 1. B třídy. Naše redakce ho vyzpovídala v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, rozhodl jsi zápas v Lípě a vyhrál anketu Hráč 29. kola. Pro tebe značka ideál?
Za vítězství v anketě můžu asi nejvíce poděkovat spoluhráčům a fanouškům z klubu, kteří mě už poněkolikáté nominovali, ale až teď se jim podařilo dát mi nejvíce hlasů. Utkání jsem sice rozhodl, ale výkon měl k ideálu daleko. Ale tři body máme a na ostatní už se historie ptát nebude.
Jak bys utkání a svoji branku popsal?
Utkání ne vysoké úrovně bylo v horkém počasí náročné. Do šancí jsme se dostávali, ale vždy chyběla přesnost ve finální fázi. Měli jsme hodně ztrát a soupeř párkrát zahrozil z protiútoků, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. Ke konci Lípa nejvíce hrozila z dlouhých autů, ale ty jsme úspěšně odbránili a tak jsme si mohli s fanoušky, kteří dorazili, ať už na kole nebo autem, užít společnou děkovačku. Branku bych popsal asi takto - nestárnoucí, ale na váze přibývající útočník Smíšek (Lukáš Michal) vybojoval zdánlivě ztracený míč, který kryl domácí obránce u rohu za brankovou čáru, nahrál ho na roh vápna Davidu Bielčíkovi, ten mi nahrál přesně (což se mu v zápase mnohokrát nepodařilo) do nohy na úroveň vápna a já už jen zavřel oči a uklidil míč k levé tyči.
Jak jste si užívali poslední kola sezony, když jste už měli jisté prvenství?
Mohli bychom hrát už uvolněně, bez tlaku, ale spíše už nejsme tolik motivováni a připadá mi, že nehrajeme na sto procent a z toho pramení ne moc přesvědčivé výsledky z posledních venkovních utkání. Pozitivní alespoň je, že nedostáváme góly.
Co pro tým postup znamená?
Každý postup je samozřejmě úspěch a snad fotbal ve vyšší soutěži pomůže našim mladým hráčům v rozvoji a časem by se mohli vyhrát pro A tým. Před deseti lety jsem jako fanoušek slavil postup B týmu z dnes již zaniklé 4. třídy a A týmu z okresního přeboru. A letos jako hráč slavím postup B týmu do A třídy a šesté místo A týmu v KP. To je podle mě ohromný posun a důkaz velmi dobré práce lidí v klubu, kteří vše dělají jen pro radost ve svém volném čase.
Z týmového hlediska pro tebe jedna z nejlepších sezon? Kam ji řadíš?
Řadím ji vysoko, možná i doposud nejvýše. Byla to sezóna, ve které jsem dostal hodně důvěry a měl na své poměry celkem vysoký ice-time. Navíc se nám podařilo získat prvenství, takže určitě převažuje spokojenost.
Jak jsi v Třebši spokojený? Kdyby přišla zajímavá nabídka, zvažoval bys odchod?
V Třebši jsem maximálně spokojený, mám tu i pár kamarádů, takže není důvod někam odcházet. Možná, kdyby přišla nějaká nabídka z Bundesligy, tak bych o ní přemýšlel, ale jinak mám v plánu dodržovat svoji aktuální smlouvu v Třebši na dobu neurčitou.
Jaké máš fotbalové ambice?
Hrát co nejlépe to půjde, udělat si žízeň, vyhýbat se zranění a vyhrávat domácí zápasy, za které dostaneme klobásu.
Co čekáš od 1. A třídy?
Určitě hodně kvalitních soupeřů a pěkných zápasů, kde by to nemusela být jen kopaná. Jsem zvědav, jak budeme zápasy zvládat a jak se popasujeme jako tým třeba s nějakou sérií proher, protože neočekávám tolik výher jako letos, kdy jsme zatím neodešli ze žádného zápasu bez bodu.
Co ty a „A“ tým Třebše?
Když je potřeba a zájem, tak se snažím klukům pomoct, ale spíš je podporuji s kelímkem v ruce za zábradlím.
MARTIN CÍLEK
Narozen: 10. července 1996 v Hradci Králové. Hráčská kariéra: Sokol Třebeš. Největší úspěchy: vítěz okresního přeboru (2017/2018), 1. B třídy (2021/2022).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.