Cudlín: Chtěl bych si časem zkusit vyšší soutěž. Třeba se to povede v Předměřicích

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Michal Cudlín. Brankář Předměřic, jenž udržel čisté konto v utkání proti vedoucí Třebši. Naše redakce ho vyzpovídala v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co na svůj primát v anketě říkáš?
Rozhodně mě to potěšilo. Myslím si, že hráči nejen z našeho klubu jsou rádi, že to pro změnu vyhrál někdo jiný než hráč Třebše (směje se).
Ocenění vyhráváš právě po utkání s Třebší. Jak moc pro tebe bylo cenné udržet čisté konto proti lídrovi tabulky?
Čisté konto je můj individuální cíl před každým zápasem. V této soutěži padá hodně gólů, a pokud vím, tak se nám v této sezóně podařilo odehrát utkání bez inkasované branky teprve potřetí. Jsem tedy rád, že se to teď povedlo a ještě k tomu s první Třebší. Rozhodně na tom má zásluhu celý tým, především obrana, kluci mi hodně pomohli.
Povzbudil vás tento bodový zisk?
Teď na jaře máme nějaké hráče zraněné a několik zápasů se nám nedařilo úplně podle našich představ a doprovázela nás i smůla v koncovce. Takto odehraný zápas se silným soupeřem nás rozhodně nakopl a snad je smůla prolomena.
Jaký zákrok či situace v zápase byla pro tebe nejtěžší?
Těch momentů tam bylo dost, nejtěžší se mi vybavuje asi hlavička na zadní tyč, tam to bylo dobré prověření reflexů. Soupeř měl taky hodně nepříjemných centrů do vápna, kde mi pomáhali kluci v soubojích hlavou nebo odkopnutím vyboxovaných balónů.
Předměřice se pohybují kolem poloviny tabulky. Jak hodnotíš výsledky a výkony v sezoně?
Podzim jsme měli dobrý, ale pak přišla ta zranění a na jaře jsme teď měli nějaké bodové ztráty, které nás mrzely, ale od 4. do 9. místa je to v tabulce hodně nášlapné a můžeme se ještě vrátit na trochu vyšší příčky.
Pomýšleli jste v tabulce výše?
Vždycky chce každý hrát co nejvýše. Na podzim jsme se dlouho drželi na čtvrtém místě a teď během posledních zápasů o něj ještě zkusíme zabojovat.
Jaký máš vztah ke klubu?
V Předměřicích jsem necelé tři roky a předtím jsem tady hrál ještě za dorost, když jsme byli spojení s Hořiněvsí, kde jsem byl tři sezóny na hostování ze Stěžer. Je tu skvělá parta lidí, kterou jsem jinde ještě nezažil, hodně se tu tmelí a lidi, kteří tady dělají kolem fotbalu, to dělají srdcem a naplno. Aktuálně jsem tady maximálně spokojený.
Jaké máš ambice do budoucna?
Chtěl bych si časem zkusit vyšší soutěž, třeba se nám to povede vykopat v Předměřicích.
Jaký je současný tým?
Oproti ostatním týmům 1. B třídy máme hodně nízký věkový průměr, takže si myslím, že je tu potenciál do příštích sezón, kdy postupně nabereme zkušenosti, které pak využijeme. Rozhodně je tu ale super parta, což tvoří dvanáctého hráče na hřišti.
Jak tipuješ víkendový zápas s hradeckou Slavií?
Čeká nás zápas na hřišti Slavie, což byl podle mě nejtěžší soupeř, na kterého jsme na podzim narazili. Ale teď jsme si dokázali, že můžeme hrát s každým, navíc Slavie na jaře taky několikrát zaváhala, minule dokonce se Smiřicemi, takže šanci máme určitě. Osobně bych tipnul remízu, ale my se pojedeme porvat o tři body!
MICHAL CUDLÍN
Narozen: 25. ledna 2004. Post: brankář. Hráčská kariéra: Stěžery, hostování v Hořiněvsi, Předměřice. Úspěchy: Vítěz krajské soutěže starších žáků 2017/2018, nejlepší hráč Hoříněves kategorie U16 2018, finalista poháru Ladislava Škorpila 2016, 3. místo poháru Ladislava Škorpila 2017, vítěz Přeboru OFS 2013, 2014, 2015.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.