Na podzim se nám nedařilo, z jarní části mám ale dobrý dojem, říká Zbyněk Fiala

V zápase s Pustověty hrál Zbyněk Fiala krajního obránce a cesta přes něj nevedla. Zápas jako takový nenabídl žádnou branku a rozhodovat se muselo v penaltovém rozstřelu. Jesenického beka mohlo těšit nejen čisté konto s plusovým bodem po penaltách, ale také jeho výborný výkon, za který si řekl o nominaci do top jedenáctky kola. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon v zápase s Pustověty jsi získal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Nominaci jsem v žádném případě nečekal, prvenství nicméně již trochu ano, protože kabina je parta dobráků, která se o mojí nominaci velmi brzy dozvěděla a aby zajistili příspěvěk do klubové kasy, tak hlasy nešetřili (smích).
Jesenice se nachází ve středu tabulky, sezónu tak můžete s klidem dohrávat. Jak bys letošní ročník zhodnotil?
Měli jsme světlé a tmavé chvilky. Podzimní část soutěže se nám tolik nedařilo, na zimním soustředění jsme nabrali fyzičku i týmového ducha a z jarní části soutěže mám docela dobrý dojem. Snad tato slova potvrdíme i v posledních kolech.
Jaký zápas z celé sezóny bys označil za nejméně povedený a naopak, který se vám nejvíce povedl?
Podzimní zápasy si už moc dobře nepamatuji, ale pokud bych měl jmenovat z jarní části, tak jako nejméně povedený bezpochyby dohrávaný zápas proti FC 05 Zavidov B, kde jsme navzdory docela příznivému vývoji nakonec ostudně prohráli. Nejhezčí fotbal za celou sezónu jsme dle mého hráli na jaře proti Lišanům.
Kolikrát týdně se v Jesenici trénuje?
Snažíme se dvakrát týdně, ale ne každému to vychází. Tajně doufám, že to pak dohání individuálně.
Připravujete se na všechny týmy stejně nebo přípravu volíte podle aktuálního soupeře?
Žádné speciální postupy v přípravě nemáme nebo o nich alespoň nevím, taktické pokyny dostaneme až před zápasem.
Kde jsi udělal své první fotbalové krůčky a jak se tvá kariéra nadále vyvíjela?
S fotbalem jsem začínal v Jesenici a až na krátké období, kdy byla daná věková kategorie v Jesenici zrušena, jsem v Jesenici hrál celou svou kariéru.
Na jakou část kariéry vzpomínáš nejraději a naopak, na jakou část bys nejraději zapomněl?
Nejraději vzpomínám na období, kdy jsem hrál za B-tým v Jesenici. Byla to parta z podobné věkové skupiny, která měl správného týmového ducha.
Jaký je tvůj fotbalový vzor?
Fotbalový vzor nemám, nejvíce obdivuji hráče jako N'Golo Kanté, Naby Keita, Scott McTominay nebo Tomáš Souček, kteří na hřišti vždy nechají vše.
Jakému klubu fandíš v naší nejvyšší soutěži a jakému na evropské scéně?
Ačkoliv naši nejvyšší soutěž občas sleduji, favorita nemám. Na evropské scéně pak fandím Manchesteru United, i když je to v posledních letech utrpení.
Sleduješ zápasy české reprezentace v právě probíhající Lize národů? Co na dosavadní výkon naší repre říkáš?
Zápasy reprezentacev v Lize národů nesleduji, zpětně se občas koukám na výsledky. Ze současného týmu mám dobrý dojem. Jsem zvědavý, jak se jim bude dařit dál a co přijde s další mladou generací.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Mimo fotbal investuji svůj volný čas do běhu, sportovního lezení a šachů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.